Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Για όλα φταίει... η μαμά

ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΗΣ Η ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΧΕΣΗ;
ΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ «ΝΑΙ», ΤΟΤΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΣΑΣ ΧΡΗΖΕΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ
Η υποψία ότι η υγιής και σταθερή σχέση του βρέφους με τη μητέρα σχετίζεται άμεσα με την ψυχολογική και συναισθηματική του εξέλιξη δεν είναι καινούργια.
Υποστηρίζεται επί χρόνια από ψυχολόγους, ψυχιάτρους, εκπαιδευτικούς, ακόμη και λογοτέχνες.
Ομως, απουσίαζαν οι συστηματικές αποδείξεις.
Οχι πια.
Ενα άρθρο, που έκανε πριν από ελάχιστες ημέρες την εμφάνισή του στην επιστημονική επιθεώρηση Psychological Science, αναφέρεται στα συμπεράσματα της επαναληπτικής έρευνας, στην οποία συμμετείχαν εβδομήντα τρεις ενήλικοι από είκοσι έως είκοσι ένα ετών.
Οι συμμετέχοντες είχαν παρακολουθηθεί από ειδικούς σε νηπιακή ηλικία και η σχέση τους με το άμεσο συγγενικό περιβάλλον είχε καταγραφεί με λεπτομέρειες.
Ετσι, όταν οι επιστήμονες τους ζήτησαν να πάρουν μέρος σε ένα τεστ συμπεριφοράς μαζί με τον/την σύντροφό τους, τα συμπεράσματα ελέγχθηκαν σε σχέση με τις παλαιότερες αναφορές.
Και ποια ήταν τα συμπεράσματα;
Οι ενήλικοι που είχαν στενή σχέση με τη μητέρα τους στο παρελθόν, επέδειξαν μεγαλύτερη ικανότητα να περιορίζουν τις διαφωνίες τους με τους συντρόφους τους στα πραγματικά γεγονότα, να ξεπερνούν τα αισθήματα εχθρότητας που γεννούν οι καβγάδες και να παίρνουν μέρος σε δραστηριότητες από κοινού.
Αντίθετα, οι ενήλικοι που είχαν στο παρελθόν ανταγωνιστική ή αδιάφορη σχέση με τις μητέρες τους, αποδείχτηκαν συναισθηματικά ανώριμοι, ανασφαλείς και ανταγωνιστικοί με τους συντρόφους τους.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια