Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα ζώδια και οι ερωτικές τους σχέσεις

Ερωτευμένος Κριός:
Για γάμο και ερωτική σχέση οι Κριοί προτιμούν ανθρώπους ήρεμους, ευγενικούς, διακριτικούς και διπλωμάτες, με κοινωνικές χάρες που οι ίδιοι στερούνται συχνά. Οι σύντροφοί μας αντανακλούν πάντα ένα κρυμμένο κομμάτι του εαυτού μας, έναν εαυτό που δεν μπορούμε να εκφράσουμε. Ένας Κριός κινείται συνήθως επιθετικά στο φλερτ και μπαίνει με ορμή σε σχέσεις και γάμους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα, αν εκτός από τον Ήλιο βρίσκεται και η Αφροδίτη στον Κριό. Αν αρέσεις σε έναν ή μία Κριό, θα τον δεις να υποφέρει αν καθυστερείς να ανταποκριθείς και θα δοκιμάσει όλους τους τρόπους για να σε κατακτήσει. Αν και μπορεί να είναι εξοργιστικός στις σχέσεις του, ιδιαίτερα αν η συμπεριφορά του δεν είναι απόλυτα κατανοητή από τον σύντροφό του, εντούτοις ποτέ δεν γίνεται συνειδητά ή από πρόθεση βάναυση ή κακόβουλη. Απλά, είναι τόσο ανεξάρτητος και σίγουρος για τον εαυτό του, που καθίσταται σχεδόν αδύνατο να «δει» και να σεβαστεί την άποψη του άλλου. Έτσι, χρειάζεται απαραιτήτως δίπλα του, έναν άνθρωπο με πολλά κοινωνικά χαρίσματα και ιδιότητες. Από τη θετική του πλευρά ένας Κριός είναι πάντα ειλικρινής, ένας σταθερός βράχος στον οποίο μπορείτε να στηριχτείτε, κάποιος με τον οποίο θα ξέρετε πάντα πού «πατάτε». Υπολείπεται σε διπλωματία, ακριβώς επειδή είναι ευθύς και ντόμπρος.

Ερωτευμένος Ταύρος:
Ο Ταύρος επιθυμεί και επιδιώκει μακροχρόνιες ερωτικές σχέσεις, καθότι πρόκειται για έναν καθαρά «συζυγικό» τύπο. Του αρέσει η δέσμευση και θέλει οι όροι της σχέσης να είναι ξεκάθαροι και σαφείς. Θεωρεί σημαντικότερη προϋπόθεση την πίστη. Ο ίδιος είναι πολύ πιστός και περιμένει από τον σύντροφό του να του ανταποδώσει αυτή την αφοσίωση. Σε αντίθετη περίπτωση, όλος του ο κόσμος καταρρέει. Όταν ο Ταύρος είναι ερωτευμένος, εκτός από πιστός γίνεται και πολύ κτητικός. Αν πληγωθεί στην αγάπη, εμφανίζει έντονες κρίσεις ζήλιας. Ικανοποιείται με πολύ απλά πράγματα σε μια σχέση. Δε νιώθει την ανάγκη για πομπώδεις τρόπους ψυχαγωγίας και συνεχείς ερωτοτροπίες. Αν είσαι ερωτευμένος/η με έναν Ταύρο, δώσε του αρκετή αγάπη, καλό φαγητό και μια ζεστή «φωλιά» και θα είναι απόλυτα ικανοποιημένος μένοντας σπίτι και απολαμβάνοντας τη συντροφιά σου. Θα σου είναι πιστός για μια ζωή. Αν τον κάνεις να αισθανθεί άνεση και ασφάλεια, σπάνια θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα μαζί του. Στον έρωτα, ο Ταύρος κάνει μερικές φορές το λάθος να προσπαθεί να ελέγξει τον σύντροφό του, κάτι που μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επώδυνο και για τους δύο. Το σκεπτικό πίσω από τις πράξεις του είναι κατά βάση απλό: ο Ταύρος νιώθει τον σύντροφό του κτήμα, και το αίσθημα ιδιοκτησίας που τον διακατέχει είναι πολύ ανεπτυγμένο. Η στάση του αυτή όταν αφορά υλικά πράγματα δεν δημιουργεί πρόβλημα, αλλά στο βαθμό που εφαρμόζεται πάνω σε ανθρώπους, καθίσταται επικίνδυνη, κι αυτό ο Ταύρος πρέπει να το προσέξει.

Ερωτευμένοι Δίδυμοι:
Οι Δίδυμοι κουβαλούν και στην ερωτική όπως και στην κοινωνική τους ζωή τα «μπαγκάζια» τους, δηλαδή την πολυλογία και την ανοιχτόκαρδη διάθεσή τους. Μια καλή συζήτηση ή μια λεκτική κονταρομαχία αποτελούν για έναν Δίδυμο το «ορεκτικό» ενός ρομαντικού ειδυλλίου. Το μόνο του πρόβλημα στον έρωτα είναι, πως το πνεύμα του είναι πολύ αποστασιοποιημένο και του λείπει το πάθος. Τα συναισθήματα μερικές φορές τον ενοχλούν, και ο σύντροφός του συνήθως εκφράζει παράπονα γι΄αυτό. Αν είσαι σε σχέση με έναν Δίδυμο, θα πρέπει να αντιληφθείς και να κατανοήσεις, γιατί το κάνει. Ο Δίδυμος αποφεύγει τα έντονα πάθη, γιατί μπορούν να επηρεάσουν τη σκέψη και την επικοινωνία του. Αν δείχνει ουδέτερος απέναντί σου, είναι γιατί δεν μπορεί να πάει αντίθετα στη φύση του. Παρ ‘όλα αυτά, θα πρέπει να καταλάβει ότι άλλο πράγμα είναι να μιλάμε για την αγάπη και άλλο να αγαπάμε, να τη νιώθουμε και να την εκπέμπουμε. Οι ακατάπαυστες θεωρητικές συζητήσεις για τον έρωτα, δεν θα τον οδηγήσουν πουθενά. Χρειάζεται να αισθανθεί και να δράσει. Η αγάπη δεν είναι υπόθεση του νου αλλά της καρδιάς. Αν θες να μάθεις πώς νιώθει ένας Δίδυμος, μην ακούς τι λέει, αλλά δες τι κάνει. Οι Δίδυμοι γίνονται αρκετά γενναιόδωροι με αυτούς που αγαπούν. Θέλουν οι σύντροφοί τους να είναι κομψοί, καλλιεργημένοι και πολυταξιδεμένοι. Αν ο σύντροφος είναι πλουσιότερος, τόσο το καλύτερο. Αν έχεις ερωτευτεί έναν Δίδυμο, γίνε καλός ακροατής. Η ιδανική σχέση για κείνον, είναι αυτό που ονομάζουμε «εγκεφαλική» σχέση. Εννοείται φυσικά πως απολαμβάνει και τη σεξουαλική πλευρά της, αλλά αν απουσιάζει από το πλάνο η πνευματική επικοινωνία, θα υποφέρει.

Ερωτευμένος Καρκίνος:
Ο Καρκίνος, όπως και ο Ταύρος, προτιμά σχέσεις δέσμευσης, και λειτουργεί καλύτερα μέσα σ΄αυτές όταν το πλαίσιό τους είναι καθορισμένο με σαφήνεια και ο καθένας ξέρει το ρόλο του. Όταν παντρεύεται, συνήθως το κάνει για να ζήσει μαζί με το σύντροφό του το υπόλοιπο της ζωής του. Είναι εξαιρετικά πιστός στους αγαπημένους του. Στο βάθος, όμως, υπάρχει ένα καλοκρυμμένο μικρό μυστικό, που οι περισσότεροι Καρκίνοι δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτούν: η δέσμευση ή η συντροφική σχέση είναι στην πραγματικότητα αγγαρεία και καθήκον γι΄αυτούς, αλλά τη συνάπτουν γιατί δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος για να δημιουργήσουν την οικογένεια που επιθυμούν. Η ένωση είναι απλώς ένας τρόπος, ένα μέσο για να πετύχουν το σκοπό κι όχι ο ίδιος ο σκοπός. Και ο τελικός σκοπός τους είναι η οικογένεια. Αν έχεις ερωτευτεί έναν Καρκίνο, θα πρέπει από την αρχή να αντιμετωπίζεις με λεπτότητα τα συναισθήματά του, γιατί θα σου πάρει πολύ χρόνο να συνειδητοποιήσεις πόσο βαθιά μπορεί να είναι και πόσο ευαίσθητος είναι ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου. Η παραμικρή αρνητικότητα τον αναστατώνει. Ο τόνος της φωνής σου, ο εκνευρισμός σου, μια λοξή ματιά ή μια έκφραση στο πρόσωπό σου μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη αγωνία στον Καρκίνο. «Καταγράφει» την παραμικρή σου χειρονομία και αντιδρά σ΄αυτή. Μπορεί να είναι δύσκολο να το συνηθίσεις, αλλά όταν μάθεις πώς να συνεννοείσαι μαζί του, θα απολαύσεις την μοναδική του συντροφικότητα. Πρέπει να έχεις υπόψη σου, ότι ο Καρκίνος αντιδρά, όχι τόσο σ΄ αυτό που λες, αλλά στα συναισθήματα που εκπέμπεις τη στιγμή που το λες.

Ερωτευμένος Λέων:
Σε γενικές γραμμές, οι Λέοντες δεν είναι άνθρωποι του γάμου. Γι ‘αυτούς οι σχέσεις είναι καλές, όσο τους προσφέρουν ευχαρίστηση. Όταν η σχέση πάψει να είναι ευχάριστη, ένας γνήσιος Λέων θα «την κοπανήσει». Θέλει πάντα να έχει την ελευθερία να φύγει. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Λέοντες υπερέχουν σε ερωτικές σχέσεις, αλλά όχι σε μακρόχρονες δεσμεύσεις. Από τη στιγμή που θα παντρευτούν, είναι πολύ πιστοί, έστω και αν ορισμένοι από αυτούς έχουν την τάση να παντρεύονται περισσότερες από μία φορές στη ζωή τους. Αν έχεις ερωτευτεί έναν Λέοντα, πρόσφερέ του πολλή διασκέδαση και έντονη κοινωνική ζωή. Ταξίδια, καζίνο, κλαμπ, θέατρα, δείπνα με καλό κρασί. Μπορεί να σου κοστίσουν κάτι παραπάνω όλα αυτά, αλλά αξίζει τον κόπο, γιατί θα το χαρείς. Οι Λέοντες έχουν έντονη ερωτική ζωή και εκδηλώνουν διαχυτικά τα συναισθήματά τους. Τους αρέσει η συντροφιά ανθρώπων που είναι αισιόδοξοι και λάτρεις της διασκέδασης, όπως οι ίδιοι, αλλά σχέσεις διαρκείας κάνουν με πιο σοβαρούς, πνευματώδεις και αντισυμβατικούς τύπους. Ο σύντροφος ενός Λέοντα είναι συνήθως πιο πολιτικοποιημένος απ΄αυτόν και πιο φιλελεύθερος. Όταν παντρεύεσαι έναν Λέοντα, το να καταπολεμήσεις τη σχεδόν ερωτική σχέση του με την ελευθερία του, σίγουρα θα αποτελέσει μια ισόβια πρόκληση, και βέβαια σιγουρέψου, ότι ο Λέων σου δεν θα σου φορέσει λουρί. Στην ακμή του 7ου οίκου (της αγάπης) του Λέοντα βρίσκεται ο Υδροχόος. Έτσι, αν ο Λέων επιθυμεί να πατήσει στο ψηλότερο σκαλοπάτι της αγάπης, χρειάζεται να προσεγγίσει τους άλλους με πιο δίκαιο και ισότιμο τρόπο, κι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο για έναν «βασιλιά». Ίσως, όμως, αυτή να είναι και μια πρόκληση για κείνον, αφού, αναγνωρίζοντας το «βασιλικό δικαίωμα» και σε άλλους, μπορεί να γίνει ο «βασιλιάς των βασιλέων».
Ερωτευμένος Παρθένος:
Στους Παρθένους δεν αρέσουν οι άνθρωποι με αναλυτικό ή κριτικό πνεύμα, γιατί εκ των πραγμάτων έχουν περιορισμένο πεδίο αφού επικεντρώνονται σε ένα μέρος κι όχι στο σύνολό του, κάτι που δημιουργεί μια προσωρινή στενοκεφαλιά. Προτιμούν για συντρόφους ανοιχτόμυαλους ανθρώπους, με βάθος και όραμα, ώστε να συμπληρώνουν στην εικόνα, αυτό που λείπει από τους ίδιους. Οι Παρθένοι είναι τόσο τελειομανείς στην αγάπη, όσο είναι σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Έχουν ανάγκη συντρόφους ανεκτικούς, ανοιχτόμυαλους και χαλαρούς. Αν έχεις ερωτευτεί έναν/μία Παρθένο, μη χάνεις το χρόνο σου σε μη πρακτικές, ρομαντικές χειρονομίες. Κάνε πρακτικά και χρήσιμα πράγματα για εκείνον/εκείνη και θα εκτιμηθούν δεόντως. Οι Παρθένοι εκφράζουν την αγάπη τους μέσα από ρεαλιστικές και χρήσιμες χειρονομίες, οπότε μην αποθαρρύνεσαι επειδή ο/η Παρθένος σύντροφός σου δεν σου λέει κάθε μέρα «σ΄αγαπώ». Δεν είναι τέτοιος τύπος. Αν σ΄ αγαπά, θα το δείξει με πρακτικούς τρόπους. Θα είναι πάντα εκεί για σένα, θα δείξει ενδιαφέρον για την υγεία και τα οικονομικά σου, θα σου επισκευάσει το νεροχύτη ή την τηλεόραση. Πιστεύει πως αυτές είναι σημαντικότερες εκδηλώσεις αγάπης από το να σου στείλει λουλούδια ή σοκολατάκια του Αγ. Βαλεντίνου. Στον έρωτα οι Παρθένοι δεν είναι ιδιαίτερα παθιασμένοι ή αυθόρμητοι. Αν έχεις ερωτευτεί έναν/μία Παρθένο, μην το πάρεις αυτό προσωπικά. Δεν σημαίνει ότι δεν σ΄αγαπά ή ότι δεν σε βρίσκει ακαταμάχητο/η. Έτσι είναι η φύση του. Στη θέση του πάθους που του λείπει, υπάρχει μεγάλη προσήλωση και αφοσίωση στο σύντροφό του.

Ερωτευμένος Ζυγός:
Οι Ζυγοί είναι πραγματικές ιδιοφυίες στον έρωτα. Δεν θα μπορούσατε να βρείτε έναν σύντροφο πιο ρομαντικό, πιο ελκυστικό και πιο δίκαιο. Αν υπάρχει ένα πράγμα που καταστρέφει με βεβαιότητα μια σχέση και μπλοκάρει την αυθόρμητη ροή της αγάπης, είναι η αδικία ή η ανισορροπία ανάμεσα στο ζευγάρι. Αν ο ένας δίνει πάρα πολλά ή παίρνει πάρα πολλά, η δυσαρέσκεια θα κάνει έντονη την εμφάνισή της αργά ή γρήγορα. Οι Ζυγοί αυτό το ζήτημα το προσέχουν ιδιαίτερα. Σε κάθε περίπτωση όμως, εκείνοι δίνουν πάντα τα περισσότερα και ποτέ τα λιγότερα. Αν έχεις ερωτευτεί έναν/μία Ζυγό, σιγουρέψου ότι διατηρείς την αύρα του ρομαντισμού ζωντανή, με όλες τις γνωστές μεθόδους: δείπνα στο φως των κεριών, ταξίδια σε εξωτικά μέρη, λουλούδια και δωράκια όχι απαραιτήτως ακριβά αλλά σίγουρα όμορφα. Στέλνε του/της κάρτες τακτικά, ακόμη και αν δεν έχεις τίποτα ιδιαίτερα να πεις. Η λεπτότητα είναι πολύ σημαντική για το Ζυγό. Η σχέση σας είναι γι΄αυτόν ένα έργο τέχνης, κι όσο πιο κομψό είναι, τόσο πιο πολύ θα του αρέσει. Αν είσαι και δημιουργικός εμπλουτίζοντάς το, θα το εκτιμήσει ακόμη περισσότερο και θα στο ανταποδώσει. Οι Ζυγοί προτιμούν για συντρόφους ανθρώπους επιθετικούς και δραστήριους, ίσως και λίγο ισχυρογνώμονες. Ξέρουν ότι οι ίδιοι δεν διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά κι έτσι τα αναζητούν στον άλλο. Στις σχέσεις, πάντως, μπορεί να γίνουν πολύ επιθετικοί, αλλά πάντα με έναν λεπτό και γοητευτικό τρόπο! Οι Ζυγοί καθορίζονται από τις προσπάθειές τους να γοητεύσουν το αντικείμενο του πόθου τους, και αυτή η προσπάθεια μπορεί να είναι πολύ ευχάριστη για σένα, αν είσαι το ταίρι που θέλει να κατακτήσει.

Ερωτευμένος Σκορπιός:
Στο Σκορπιό αρέσουν οι ολοκληρωμένες, καθορισμένες και σωστά δομημένες σχέσεις. Είναι επιφυλακτικός απέναντι στο γάμο, αλλά όταν κάνει το βήμα, θα παραμείνει πιστός περιμένοντας από το ταίρι του το ίδιο. Το θέμα της πίστης είναι για έναν Σκορπιό αδιαπραγμάτευτο. Η ζήλια του είναι θρυλική. Τόσο έντονη, που ακόμη και η σκέψη ή η πρόθεση της απιστίας του συντρόφου που θα «μυριστεί», είναι πιθανό να προκαλέσει τόσο μεγάλη καταιγίδα, σαν η πράξη να είχε πράγματι γίνει. Οι Σκορπιοί έχουν συνήθως αρκετή ένταση που φτάνει και για τους δύο, έτσι αναζητούν για συντρόφους ανθρώπους ευχάριστους, εργατικούς, αξιαγάπητους, σταθερούς και χαλαρούς. Θέλουν κάποιον στον οποίο να μπορούν να βασιστούν, που να στέκεται πιστά πίσω τους, όσο εκείνοι δίνουν τις μάχες της ζωής. Για έναν Σκορπιό το άλλο του μισό είναι πραγματικός σύντροφος και όχι αντίπαλος, αφού ψάχνει πάνω απ ‘όλα για έναν σύμμαχο, και όχι για ανταγωνιστή. Αν έχεις ερωτευτεί έναν/μία Σκορπιό, θα χρειαστείς πολλή υπομονή, γιατί θα σου πάρει πολύ χρόνο να τον/την γνωρίσεις πραγματικά, επειδή δεν αποκαλύπτεται εύκολα. Αλλά αν επιμείνεις και τα κίνητρά σου είναι ειλικρινή, θα σου επιτρέψει να ξεκλειδώνεις σταδιακά τις πόρτες του μυαλού και της καρδιάς του.

Ερωτευμένος Τοξότης:
Οι Τοξότες λατρεύουν την ελευθερία τους και την επιτρέπουν εξαρχής και στους συντρόφους τους. Θέλουν τις σχέσεις τους ρευστές και συνεχώς μεταβαλλόμενες. Είναι άστατοι στον έρωτα και αλλάζουν άποψη για τους συντρόφους τους αρκετά συχνά. Αισθάνονται απειλή από μια σαφώς καθορισμένη και καλά δομημένη σχέση, καθώς νιώθουν ότι αυτό περιορίζει την ελευθερία τους. Τείνουν να παντρεύονται περισσότερες από μία φορές στη ζωή τους. Στην αγάπη είναι παθιασμένοι, γενναιόδωροι, ανοιχτοί, καλοπροαίρετοι και πολύ δραστήριοι. Εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους ανοιχτά. Ωστόσο, είναι εγωκεντρικοί όπως και οι Κριοί, στον τρόπο που σχετίζονται με τους συντρόφους τους, γι΄αυτό θα πρέπει να μάθουν να βλέπουν και με τα μάτια των άλλων και όχι μόνο με τα δικά τους. Χρειάζεται να αναπτύξουν κάποια αντικειμενικότητα στη σχέση τους, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν αμφίδρομα και ουσιαστικά με τους συντρόφους τους. Είναι υπερβολικά ιδεαλιστές απέναντί τους και απέναντι στην αγάπη γενικότερα. Μια ψύχραιμη και ορθολογική στάση θα τους βοηθήσει να αντιληφθούν την πραγματικότητα με μεγαλύτερη σαφήνεια και θα τους γλιτώσει από περιττές απογοητεύσεις.

Ερωτευμένος Αιγόκερως:
Ο Αιγόκερως είναι ένα ζώδιο, που –κάτι που ισχύει επίσης για Σκορπιό και Ιχθύ- δυσκολεύεσαι να γνωρίσεις καλά εξαρχής. Έχει βάθος, εσωστρέφεια και δεν του αρέσει να αποκαλύπτει τις μύχιες σκέψεις του. Αν έχεις ερωτευτεί έναν/μία Αιγόκερω, δείξε υπομονή γιατί θα σου πάρει χρόνο. Θα τον/την μαθαίνεις σιγά-σιγά και θα αντιλαμβάνεσαι σταδιακά για τι είδος ανθρώπου μιλάμε. Οι Αιγόκεροι έχουν μια βαθιά ρομαντική φύση, αλλά δεν το δείχνουν αμέσως. Είναι ψυχροί και όχι ιδιαίτερα συναισθηματικοί, δείχνοντας πολλές φορές την αγάπη τους με πρακτικούς τρόπους. Ένας Αιγόκερως -άνδρας ή γυναίκα- χρειάζεται χρόνο για να ερωτευτεί. Δεν είναι ο τύπος που ερωτεύεται με την πρώτη ματιά. Αν ένας Αιγόκερως σχετιστεί με έναν Λέοντα ή Κριό, θα κάνει αυτούς τους φλογερούς τύπους να σαστίσουν, αφού θα τους φανεί ψυχρός, αναίσθητος, άστοργος και καθόλου αυθόρμητος. Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια. Απλώς, ο Αιγόκερως θέλει τα πράγματα να γίνονται αργά και να σιγουρευτεί ότι πατά σε στέρεο έδαφος, πριν προβεί σε οποιαδήποτε εκδήλωση αγάπης ή δέσμευσης. Ακόμη και οι ερωτικές του σχέσεις είναι προμελετημένες. Χρειάζεται περισσότερο χρόνο στη λήψη αποφάσεων από ό,τι χρειάζονται τα άλλα ζώδια, αλλά όταν ξεπεράσει αυτό το στάδιο, εμφανίζεται στη σχέση εξίσου παθιασμένος. Του αρέσει οι σχέσεις του να είναι δομημένες, δεσμευτικές, καλά οργανωμένες, καλά καθορισμένες, προβλέψιμες, ακόμα και ρουτινιάρικες. Προτιμά συντρόφους που τον φροντίζουν, και με τη σειρά του ανταποδίδει τη φροντίδα. Αυτή είναι η βασική ψυχολογία του. Το αν μια τέτοια σχέση είναι καλή γι΄αυτόν, είναι ένα εντελώς άλλο ζήτημα. Οι Αιγόκεροι αγαπούν και επιδιώκουν τη ρουτίνα στη ζωή τους, παρόλα αυτά θα περνούσαν πολύ καλύτερα, αν η σχέση τους περιείχε και μεταβλητά στοιχεία που θα έσπαγαν την ανία που προκαλεί καθετί προβλέψιμο.

Ερωτευμένος Υδροχόος:
Οι Υδροχόοι είναι καλοί στις φιλίες, αλλά λίγο αδύναμοι όταν πρόκειται για αγάπη. Φυσικά, ερωτεύονται, αλλά οι εραστές τους μοιάζουν περισσότερο με πολύ καλούς τους φίλους. Όπως και οι Αιγόκεροι, είναι ψυχροί. Δεν είναι επιρρεπείς σε σκηνές πάθους ή έντονων εκδηλώσεων των αισθήσεων και των συναισθημάτων τους. Στην πραγματικότητα, αισθάνονται άβολα όταν ο σύντροφός τους επιδίδεται σε υπερβολικά χάδια και αγκαλιάσματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αγαπούν τον σύντροφό τους. Τον αγαπούν, μόνο που το δείχνουν με άλλους τρόπους. Όλως περιέργως, όμως, έλκονται από ανθρώπους παθιασμένους, ρομαντικούς και εκδηλωτικούς, που η σχέση μαζί τους τούς κάνει να αισθάνονται άβολα. Ίσως ξέρουν ενστικτωδώς, ότι αυτοί οι άνθρωποι διαθέτουν ιδιότητες που λείπουν από τους ίδιους και έτσι τις αναζητούν. Οι σχέσεις αυτές φαίνεται σε γενικές γραμμές να λειτουργούν, αφού η ψυχρότητα του Υδροχόου καλμάρει τον περισσότερο παθιασμένο σύντροφό του, ενώ η φωτιά του πάθους ζεσταίνει τον ψυχρόαιμο Υδροχόο. Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναπτύξει στην ερωτική του ζωή είναι η ζεστασιά, η γενναιοδωρία, το πάθος, η χαρά και η διασκέδαση. Του αρέσουν οι «εγκεφαλικές» σχέσεις και σ΄αυτό τον τομέα υπερέχει. Αν η διανόηση λείπει από τη σχέση του, σύντομα θα βαρεθεί ή θα νιώσει ανικανοποίητος.

Ερωτευμένοι Ιχθείς:
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός, ότι κάποιος τόσο «εξωπραγματικός» όπως ο Ιχθείς θέλει για σύντροφό του έναν άνθρωπο πρακτικό με τα πόδια καρφωμένα γερά στη γη και πρόθυμο να ασχοληθεί με τις λεπτομέρειες και τις καθημερινές απαιτήσεις της ζωής, κάτι που αντιπαθεί ο ίδιος να κάνει. Οι Ιχθείς επιδιώκουν αυτά τα χαρακτηριστικά τόσο στους ερωτικούς συντρόφους όσο και στους συνεργάτες τους, αφού τους δίνεται έτσι η αίσθηση ότι στηρίζονται κάπου και ανακτούν την επαφή με την πραγματικότητα. Όπως είναι αναμενόμενο, αυτά τα είδη σχέσεων έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα. Οι παρανοήσεις θα είναι συχνές, γιατί οι στάσεις των δύο ατόμων είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Αν έχεις ερωτευτεί έναν/μία Ιχθύ, θα αντιμετωπίσεις αυτές τις διακυμάνσεις και θα χρειαστείς πολλή υπομονή μέχρι να δεις τα πράγματα να σταθεροποιούνται. Οι Ιχθείς είναι κυκλοθυμικοί, διαισθητικοί, στοργικοί και οι άλλοι δύσκολα τους γνωρίζουν καλά. Μόνο ο χρόνος και η σωστή στάση σου θα κάνουν έναν Ιχθύ να σου αποκαλύψει τα μεγάλα μυστικά του. Ωστόσο, ο έρωτας με έναν/μία Ιχθύ θα σου αποδείξει ότι το κολύμπι στα βαθιά αξίζει τον κόπο, επειδή είναι καλοί, ευαίσθητοι άνθρωποι που έχουν ανάγκη αλλά και προσφέρουν αφειδώς αγάπη και στοργή. Όταν είναι ερωτευμένοι, τους αρέσει να φαντασιώνονται. Γι ‘αυτούς η φαντασία είναι το 90 τοις εκατό της απόλαυσης σε μια σχέση. Συνηθίζουν να εξιδανικεύουν τον σύντροφό τους, κάτι που μπορεί να είναι και καλό και κακό ταυτόχρονα. Το κακό έγκειται στη δυσκολία που αντιμετωπίζει ο οποιοσδήποτε να ανταποκριθεί στα υψηλά ιδανικά που έχει ο Ιχθύς για τον σύντροφό του.
 asteriskos

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια