Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ας μιλήσουμε για τρίχες

Κάθε τρίχα, σε κάθε σημείο του κορμιού σου δεν είναι απόδειξη του ανδρισμού σου.
Κάποιες είναι απλά απόδειξη πως κατάγεσαι από τον πίθηκο.
Δες ποιες:

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι σούπερ άντρακλες ανάμεσά μας θα επαναστατήσουν στην ιδέα πως πρέπει να αποτριχώσουν κάποια σημεία του πολύ macho κορμιού τους. Ευτυχώς, σε πρόσφατη έρευνα, το 61% των αντρών εξέφρασαν δυσαρέσκεια με τις περιττές τρίχες στο σώμα τους, το 70% συμφώνησε πως πρέπει να τιθασεύει τις τρίχες του προκειμένου να αρέσει στο άλλο φύλο και να φροντίσει την προσωπική του υγιεινή, ενώ από την πλευρά τους οι γυναίκες – ή, τουλάχιστον το συντριπτικό 80% των γυναικών- δήλωσε πως οι άντρες με υπερβολική τριχοφυΐα είναι απωθητικοί.
Πλάτη
Το στήθος οφείλει να είναι τριχωτό, η πλάτη πεντακάθαρη – ή, τελοσπάντων, όχι τόσο τριχωτή που να διώχνει τα παιδάκια από την παραλία. Τον βαθμό του προβλήματος εσύ τον ξέρεις – λίγες διάσπαρτες τρίχες στους ώμους και τη βάση του λαιμού δεν είναι και το τέλος του κόσμου, αν όμως η πίσω όψη σου είναι ολόκληρη καλυμμένη με ένα πλούσιο, δασύτριχο πουλόβερ ίσως πρέπει να σκεφτείς να το αποτινάξεις από πάνω σου. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε με ξύρισμα (αλλά θα επανεμφανιστεί σύντομα), είτε με κερί (αλλά πονάει). Εσύ αποφασίζεις.
Στήθος
Αυτό που λέμε πως πρέπει να είναι τριχωτό, μην το πάρεις τοις μετρητοίς. Όλα εξαρτώνται από την ποσότητα και την πυκνότητα της τρίχας, όπως και από το μήκος τους. Κάνε το τεστ του δάχτυλου. Αν οι τρίχες σου είναι αρκετά μακριές ώστε να μπορούν να διπλωθούν γύρω από το δάχτυλό σου, πιθανόν να χρειάζονται ένα ελαφρύ τριμάρισμα.  Αν φαίνονται μέσα από τα λευκά t-shirt, πιθανόν χρειάζονται ένα ελαφρύ τριμάρισμα. Αν δεν βλέπεις τις ρώγες σου, πιθανόν… βασικά, γιατί το συζητάμε ακόμη;
Επίμαχα σημεία
Είναι απλά τα πράγματα: αν κλαδεύεις τους θάμνους, το σπίτι φαίνεται μεγαλύτερο. Ωστόσο, αν έχεις ξυρίσει ποτέ τα επίμαχα σημεία σου, έστω και πειραματικά, θα ξέρεις πως αυτή δεν είναι η καλύτερη λύση, διότι αφενός το εντελώς άτριχο αποτέλεσμα φαίνεται αφύσικο και κάπως creepy, αφετέρου το ξυράφι μπορεί να σου προκαλέσει τραυματισμούς και/ή φαγούρα. Ένα μικρό κλάδεμα με το trimmer θα κρατήσει τα πράγματα τακτικά και καθαρά εκεί κάτω και πιο φιλόξενα για όποια θέλει να επισκεφθεί το Νότο.
Φρύδια
Διάβασες καλά τη λέξη; Φρύδια. Πληθυντικός. Δύο φρύδια. Αν τα φρύδια είναι φρύδι, δηλαδή ένα παχύ, τριχωτό στρώμα που καλύπτει σαν μαλλιαρή σκεπή τα μάτια σου, ίσως πρέπει να παρέμβεις. Θα το κάνεις, βεβαίως, με τρόπο διακριτικό, ώστε το αποτέλεσμα να δείχνει φυσικό και αρρενωπό.
Αυτιά και μύτη
Εκτός αν είσαι γέρος σε καφενείο σε κάποιο ακριτικό χωριό και όλη μέρα παίζεις μπαρμπούτι, κατά τ’ άλλα δεν εξηγείται να μην σε ενοχλεί και εσένα τον ίδιο να κυκλοφορείς με μαλλιαρά αυτιά και ρουθούνια. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αηδιαστικό από τρίχες που ξεπροβάλλουν μέσα από τις τρύπες του κεφαλιού σου, ευτυχώς όμως υπάρχει ειδικό εργαλείο για να τις εξουδετερώσεις. Ακόμη και αν δεν σου βρίσκεται ένα τέτοιο trimmer, ένα μικρό ψαλιδάκι μπορεί προσωρινά να σε απαλλάξει από τις τρίχες και να τις κοντύνει τόσο ώστε να μη φαίνονται.
Ελιάνα Χρυσικοπούλου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια