Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα χαρακτηρισ​τικά των Διδύμων 21 Μάϊου - 21 Ιουνίου

*  Ο αστερισμός αυτός έχει επικρατήσει στην παράδοση ως ζευγάρι, υποδηλώνοντας τις δυαδικότητες της ζωής, όπως η νύχτα και η μέρα, η ζωή και ο θάνατος.
*  Στις Μυθολογίες των αρχαίων λαών, τα δύο άστρα του ζωδίου αυτού είναι δίδυμα.
Οι Σουμέριοι είδαν πρώτοι δίδυμα στον ουρανό, ενώ οι Έλληνες τα ταύτισαν αργότερα με τον Κάστορα και τον Πολυδεύκη, τους γνωστούς Διόσκουρους (Διός Κούροι = Γιοι του Δία).
 Ο Κάστορας και ο Πολυδεύκης ήσαν θεοί των ναυτικών της Μεσογείου, εξαιρετικοί ιππείς και εφευρέτες του άρματος και προστάτευαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες ναυτικούς, αν εμφανιζόταν ένα φως στον ουρανό, θα ξεσπούσε καταιγίδα.
Αν εμφανιζόταν και τα δύο, ο καιρός θα ήταν ευνοϊκός.Τα φώτα των Διόσκουρων θεωρούνταν από παλαιούς ναυτικούς οιωνός ναυαγίου.
Οι Κινέζοι ονόμασαν αυτά τα άστρα Γιν και Γιανγκ, τις δύο αρχές που διέπουν το αρσενικό και το θηλυκό.

*  Οι Δίδυμοι είναι μεταβλητό ζώδιο του Αέρα, με κυβερνήτη τον πλανήτη Ερμή που συμβολίζει την επικοινωνία, τη διανόηση, την προσαρμοστικότητα και το λόγο.
*  Χαρακτηριστικό του ζωδίου είναι η λέξη "σκέπτομαι".
Η ζωή των Διδύμων είναι γεμάτη ταχύτητα και αλλαγές.
 Ένας Δίδυμος μπορεί να καταλάβει την ουσία ενός βιβλίου με ένα απλό ξεφύλλισμα. Γίνεται καλός μαθητής και καλός δάσκαλος, είναι ιδεαλιστής και ασταθής συναισθηματικά. Έχει πολλά ενδιαφέροντα και τον χαρακτηρίζουν μεγάλη ανησυχία, ευγλωττία και ικανότητα στη συγγραφή.
 Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο αισθάνονται πάντοτε νέοι και συνήθως είναι δύσκολο να προσδιορίσει κανείς την ηλικία τους.
'Εχουν την ικανότητα να ξεγελούν τους άλλους και θα μπορούσαν να γίνουν τέλειοι πλαστογράφοι, αν και οι περισσότεροι Δίδυμοι όμως είναι τίμιοι.
Λόγω της έντονης δημιουργικής ζωής τους, συνήθως έχουν προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το νευρικό και το αναπνευστικό τους σύστημα.
Αλίκη Κοτζιά

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια