Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ελιόπιτα

.
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βιτάμ (εκτός ψυγείου)
2 κουταλάκια baking powder
1 ποτήρι νερό χλιαρό
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:
Ανακατέβουμε το baking τρίβοντας το με το Βιτάμ και με το αλεύρι (ρύζιασμα).
Προσθέτουμε το αλάτι και το νερό σιγά-σιγά μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.

Υλικά για γέμιση:
1 κιλό ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
δυόσμος ξερός τριμμένος (περίπου 2 κουταλιές)

Ανακατεύουμε τις ελιές, το κρεμμύδι και το δυόσμο
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 5 μέρη.
Ανοίγουμε με τον πλάστη τα κομμάτια σε φύλλο όχι πολύ χοντρό
Βάζουμε επάνω γέμιση σε όλη την επιφάνεια και τυλίγουμε σε ρολό.

Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
 Στέλλα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια