Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Jessica Cox η γυναίκα πιλότος χωρίς χέρια

Στην ηλικία των 30 χρόνων η νεαρή Τζέσικα Κοξ έχει κάθε λόγο να αποτελεί μία από τις πιο αποτελεσματικές "ομιλήτριες παρακίνησης" (όπως ονομάζονται οι άνθρωποι που εμπνέουν θάρρος και δίνουν ψυχολογικές επιβίωσης σε ακροατήρια ανά τον πλανήτη).
Και ένα υπόδειγμα θέλησης.
Η Τζέσικα, Αμερικανίδα με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, γεννήθηκε χωρίς χέρια, γεγονός όμως που δεν την εμπόδισε να γίνει η πρώτη επαγγελματίας πιλότος δίχως άνω άκρα, αδειοδοτημένη αυτοδύτρια (δύτρια scuba diving) και κάτοχος μαύρης ζώνης β΄βαθμού στο τάε κβον ντο.
Η Κοξ σταμάτησε να χρησιμοποιεί προσθετικά μέλη σε ηλικία 14 ετών. Στη θέση τους χρησιμοποιεί τα πόδια της, υποκαθιστώντας πλήρως τις λειτουργίες των χεριών. Οδηγεί αυτοκίνητο με τα πόδια (το οποίο μάλιστα δεν είναι αναπηρικό, αλλά κανονικό Ι.Χ.), δακτυλογραφεί σε πληκτρολόγιο, παίζει πιάνο και κάνει όλες τις καθημερινές δουλειές, όπως να βάζει τους φακούς επαφής με τα πόδια της.
 Με τα κάτω άκρα της, άλλωστε, πιλοτάρει και το ελαφρύ αεροσκάφος, για το οποίο απέκτησε άδεια πλοήγησης έπειτα από τρία χρόνια εκπαίδευσης, το 2008.
 Η φοίτησή της έγινε με υποτροφία από τo Able Flight, μία πρωτοβουλία από πιλότους που υποστηρίζουν ότι η εμπειρία της πτήσης μπορεί να βοηθήσει σημαντικά ανθρώπους με αναπηρίες.
Το ίδιο παράδειγμα χρησιμοποιεί και η Τζέσικα, που έχει σπουδάσει ψυχολογία στο πανεπιστήμιο της Αριζόνας, στις ομιλίες εμψύχωσης που δίνει σε όλο τον πλανήτη. Αυτό το διάστημα βρίσκεται στην Αιθιοπία, όπου δίνει διάλεξη για τον τρόπο ένταξης των ατόμων με αναπηρίες στη "φυσιολογική ζωή".
 Στο κοινό της όμως περιλαμβάνονται και αρτιμελείς ακροατές, που ενδιαφέρονται να διδαχτούν σχετικά με τη δύναμη της θέλησης.
Στην προσωπική της ζωή η Κοξ έκανε ένα μεγάλο βήμα τον Μάιο 2012, όταν παντρεύτηκε τον δάσκαλό της στο τάε κβο ντο Πάτρικ Τσάμπερλέϊν, με τον οποίο ήταν αρραβωνιασμένη από τον Μάιο του 2001.
Η γαμήλια τελετή ήταν προσαρμοσμένη στις δεξιότητες της νύφης: αντί για δαχτυλίδι, ο Πάτρικ της πέρασε ένα βραχιόλι στον αστράγαλο, ενώ η Τζέσικα χρησιμοποίησε το πόδι της για να κόψει την τούρτα και να ανάψει το κερί κατά τη διάρκεια της τελετής.
"δ"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια