Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Στα όνειρά μου έχω πάντα χέρια

Ένα πρώην μοντέλο του οποίου η ζωή άλλαξε για πάντα όταν τα χέρια και τα πόδια της είχαν ακρωτηριασθεί έχει μια νέα εικόνα για τη ζωή, χάρη στην επιτυχία μιας χειρουργικής επέμβασης που σπάνια γίνεται.
Στην  Lindsay Ess, 29 χρονών, έγινε μια διπλή μεταμόσχευση χεριών, μια χειρουργική επέμβαση που έχει επιχειρηθεί μόνο 60 φορές τα τελευταία 50 χρόνια, σύμφωνα με το ABC News . Η ιστορία της βγήκε στον αέρα στις Nightline του ABC.

Στην ηλικία των 24 ετών η Ess, μια ωραία πρόσφατη απόφοιτος κολεγίου που ειδικεύτηκε στο χώρο της μόδας στο Virginia Commonwealth University, πήγε για  χειρουργική επέμβαση για να διορθώσει μια εντερική απόφραξη που προκαλείται από τη νόσο του Crohn. Μια μαζική μόλυνση μετά την επέμβαση οι γιατροί δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να ακρωτηριάσουν και τα δύο   χέρια και τα δύο  πόδια της.

Η  Ess από τις δύο απώλειες, αυτή που δεν μπόρεσε να αποδεχτεί ήταν η απώλεια των χεριών της.

"Έχω αποδεχθεί το γεγονός ότι έχασα τα πόδια μου", είπε στην Nightline. «Τα χέρια μου όμως όχι. Δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω  ακόμα. Στα όνειρά μου έχω πάντα τα χέρια μου."

Η Ess αγωνίστηκε  να μάθει να πίνει, να βουρτσίζει τα δόντια της και να στέλνει μηνύματα κειμένου, ακόμη και χωρίς τη χρήση των χεριών της.
Χρησιμοποίησε προσθετικά  μέλη, αλλά τα βρήκε δυσκίνητα και άσχημα.

"Δεν μπορώ να κάνω τίποτα με αυτά τα προσθετικά  Δεν μπορώ να κάνω τίποτα πίσω από το κεφάλι μου. Έχουν βάρος. Είναι κατασκευασμένα για τους άνδρες. Είναι σαν νύχια, δεν είναι απολύτως θηλυκά."

Μετά από μεγάλη αναμονή και αφού είχε τις προϋποθέσεις για μεταμόσχευση χεριών βρέθηκε δότης και οι γιατροί στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια πραγματοποίησαν την 12ωρη χειρουργική επέμβαση.

Ένα χρόνο και τέσσερις μήνες αργότερα, η Ess κάνει περισσότερα πράγματα από  όσα μπορεί να φανταστεί κανείς, και λέει ότι η όλη δοκιμασία την ανάγκασε να επανεκτιμήσει τις προτεραιότητές της.
" Κάποτε οι άνθρωποι γυρνούσαν και με κοιτούσαν όταν έβγαινα στο δρόμο επειδή ήμουν όμορφη.. Τώρα γυρίζουν και με κοιτούν γιατί είμαι σε μια αναπηρική καρέκλα και δεν έχω τα χέρια και τα πόδια μου. Ο τύπος του ατόμου που ήμουν θα γινόταν ο τύπος του ανθρώπου που θα μισούσα τώρα.".

Αυτά τα νέα χέρια, λέει, θα "χρησιμοποιηθούν για κάποιο  σκοπό και  όχι μόνο για να φαίνονται"
pournari.blogspot.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια