Σαλάτα σε φωλιά τυριού

Υλικά για 4 μερίδες:
800 gr.Τυρί emmental
1 κ.σ. κόρν φλάουρ
½ αγγούρι
1 ντομμάτα
4 κ.σ. κάσιους
10 φύλλα σαλάτα

Για τη sauce:
50 ml ηλιέλαιο
20 ml ξύδι λευκό
1 κ. γλ. Μέλι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο τυρί με το κόρν φλάουρ. Χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ¼ της ποσότητας του τυριού. Μόλις κάνει κρούστα το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Όταν κάνει κρούστα και από την άλλη πλευρά, το βγάζουμε και αμέσως το βάζουμε μέσα σε ένα μπολ για να πάρει το σχήμα του μπολ. Όταν κρυώσει το βγάζουμε και το χρησιμοποιούμε σαν βάση για τη σαλάτα μας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες φωλιές.
Κόβουμε τα λαχανικά, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα κάσιους.
Αναμιγνύουμε τα υλικά της sauce και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Μοιράζουμε στις τέσσερις φωλιές, τρίβουμε λίγο πιπέρι και σερβίρουμε
nostimesyntages.gr

Related Posts