Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πως φτιάχνονται τα Hot-dog

.
Ενήλικες και παιδιά λατρεύουμε τα hot-dog, κι έχουμε καταναλώσει κατά καιρούς μεγάλες ποσότητες από αυτά, αναρωτηθήκατε όμως… πώς φτιάχνονται τα hot-dog ?

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως φτιάχνονται τα hot-dog και σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη!
Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τα στάδια παραγωγής των hot-dog:

 1) Τα hot-dog κατασκευάζονται από ένα μείγμα κρεάτων, κοτόπουλου – γουρουνιού και μοσχαριού. Ανακατεύουν λοιπόν σε ένα μύλο όλα τα «περισσεύματα»-άχρηστα μέρη από κάθε είδος κρέατος (left overs όπως λένε στο εξωτερικό) και τα κάνουν ένα ενιαίο μείγμα!

2) Μετά προσθέτουν άμυλο σε σκόνη, αλάτι, μουστάρδα σε σκόνη και άλλα αρωματικά (γιατί προφανώς χωρίς προσθετικά γεύσης δεν θα τρωγόντουσαν!). Το τι ποσότητα από κάθε αρωματικό και καρύκευμα θα βάλουν αλλάζει ανάλογα με το για ποια χώρα προορίζονται τα hot-dog.

3) Βάζουν το μείγμα και τις σκόνες-καρυκεύματα σε ένα καζάνι και τα ανακατεύουν μαζί με νερό (για να είναι και πιο «ζουμερά» τα hot-dog). Επιπρόσθετα ρίχνουν και καλαμποκέλαιο για να «γλυκάνουν» τη γεύση.
4) «Συσκευάζουν» το μείγμα των hot-dog σε λουκάνικα, και τα περνάνε από ένα μηχάνημα οπού τα λουκάνικα ψεκάζονται με υγρό «καπνό» για να προσθέσουν γεύση.

5) Όπως θα δείτε στο βίντεο τα hot-dog έχουν μια μαύρη «ρίγα» επάνω τους.
Στο τελικό στάδιο τα hot-dog περνάνε από μια μηχανή ατμού που ψήνει-μαγειρεύει τα hot-dog. Όταν το hot-dog έχει ψηθεί σωστά και είναι έτοιμο για συσκευασία, η μαύρη αυτή ρίγα αποκολλάτε αυτόματα μέσα στη μηχανή ατμού.

6) Στο τελικό στάδιο ένας υπάλληλος-ελεγκτής ελέγχει τα λουκάνικα πριν συσκευαστούν για λουκάνικα που δεν ψήθηκαν σωστά (με ρίγα) ή άλλα ελαττώματα.

7) Συσκευασία.
Ένα εργοστάσιο στην Αμερική κατασκευάζει κατά μέσο όρο 2.500.000 λουκάνικα (ναι καλά διαβάσατε!) …ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ!

Σας αφήσαμε για το τέλος το «καλύτερο»…

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφορνία, παιδιά που καταναλώνουν κατά μέσω όρο 3 hot-dog εβδομαδιαίως έχουν 9 φόρες περισσότερη πιθανότητα να εμφανίσουν καρκίνο (λευχαιμία)!!!
Προστατέψτε τα παιδιά σας και μην τους δίνετε ως εύκολη λύση φαγητά-σκουπίδια (junk foods!).
gynaika.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια