Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γιατρέ μου, τι ζώδιο είστε;

Με όλα αυτά τα κρύα, οι ιώσεις αυξάνονται, όπως και οι αναγκαστικές επαφές μας με τον… ιατρικό κόσμο. Αναρωτήθηκες ποτέ, όταν πηγαίνεις στον γιατρό, αν μπορείς να μαντέψεις το ζώδιό του;
Μπορεί, σύμφωνα με την αστρολογία, ορισμένα ζώδια να έχουν μια έμφυτη κλίση προς την ιατρική, αλλά προφανώς αυτό δεν τους κάνει καλύτερους ή χειρότερους γιατρούς από άλλους. Απλώς, αλλάζει ίσως η συμπεριφορά τους. Να μερικές χιουμοριστικές οδηγίες, για να μαντέψεις το ζώδιο του γιατρού σου. Μπορεί να δημιουργηθεί έτσι μεγαλύτερη οικειότητα και να σου κάνει και έκπτωση στον λογαριασμό… (λέμε τώρα)......

Πιθανόν ο γιατρός σου να είναι ΚΡΙΟΣ αν…
Στην αίθουσα αναμονής του σπάνια υπάρχουν πλήθη που περιμένουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι του λείπει η πελατεία. Απλώς τελειώνει γρήγορα με το κάθε ραντεβού του. Ούτε κι αυτό σημαίνει ότι τα «ξεπετάει». Η όλη διαδικασία γίνεται σε… fast forward. Μπορεί να διακόπτει τον πελάτη, ιδίως αν πλατειάζει στις περιγραφές, και να αποτελειώνει ο ίδιος τη φράση του. Θα βγάλει τη διάγνωση στο πιτς-φιτίλι και τα φάρμακα που θα δώσει, θα προσφέρουν εγγυημένα γρήγορη, μα πολύ γρήγορη ανακούφιση.

Πιθανόν ο γιατρός σου να είναι ΤΑΥΡΟΣ αν…
Η αίθουσα αναμονής και το γραφείο του είναι χώροι περιποιημένοι, με τα καλλωπιστικά φυτά τους και μια χαλαρωτική μουσικούλα, πιθανόν κλασική, να ακούγεται. Ακούει με προσοχή και σκέφτεται καλά πριν αποφανθεί (όχι, μην τρομάξεις πως έχεις κάτι τρομερό και προσπαθεί να σου το φέρει με τρόπο…). Η θεραπεία που θα σου δώσει, μπορεί να είναι από εκείνες που παίρνουν χρόνο. Τουλάχιστον όμως, δεν θα σε βάλει να κάνεις δίαιτα, αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη.

Πιθανόν ο γιατρός σου να είναι ΔΙΔΥΜΟΣ αν…
Μιλάει ταυτόχρονα μαζί σου και με έναν άλλο πελάτη στο τηλέφωνο ή με έναν συνάδελφό του, με τον οποίο θα συμμετάσχει σε ένα διεθνές ιατρικό συνέδριο (διότι φυσικά δεν είναι κανένας γιατρουδάκος…). Μετά σου ξανακάνει τις ίδιες ερωτήσεις. Ταυτόχρονα ψάχνει μανιωδώς στο κομπιούτερ του. Πιθανόν και να συγκαλέσει τηλεδιάσκεψη με συναδέλφους, αν το θέμα σου του φανεί σοβαρό. Σήμερα, γιατί στην επόμενη επικοινωνία σας, θα σε διαβεβαιώσει ότι δεν ήταν παρά μια ιωσούλα.

Πιθανόν ο γιατρός σου να είναι ΚΑΡΚΙΝΟΣ αν…
Η αίθουσα αναμονής του έχει μια ζεστασιά και στο κέντρο του τραπεζιού υπάρχει ένα μπολ με κουλουράκια. Θα σε ρωτήσει αναλυτικά τα συμπτώματά σου, δίνοντας μεγάλη έμφαση στο ψυχολογικό. Ιδίως στις οικογενειακές σου σχέσεις, παρούσες και κυρίως παρελθούσες. Θα νιώθεις σαν να είσαι σε συνεδρία ψυχοθεραπείας. Θα δείξει απόλυτη συμπόνια για το πρόβλημά σου, σε τέτοιο βαθμό που να ανησυχήσεις και να θες να ρωτήσεις: «θα ζήσω, γιατρέ μου;». Θα ζήσεις, απλώς είναι τέτοιο το στιλ του.

Πιθανόν ο γιατρός σου να είναι ΛΕΩΝ αν…
Οι τοίχοι του ιατρείου του είναι ταπετσαρισμένοι με διπλώματα και διακρίσεις. Θα σου τονίσει πως είναι ο απόλυτος και διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός στον τομέα του. Ο μόνος τρόπος να κρατάς την προσοχή του, είναι να ξεκινάς κάθε σου φράση με μια έκφραση θαυμασμού, για το πόσο σε τιμά το γεγονός ότι μια τέτοια ιδιοφυία θα ασχοληθεί με τον ταπεινό πυρετό σου των 39 εδώ και τέσσερις μέρες, συν πονοκέφαλο, συν αδυναμία και συν ό,τι άλλο σύμπτωμα προλάβεις να αναφέρεις μετά το κομπλιμάν.

Πιθανόν ο γιατρός σου να είναι ΠΑΡΘΕΝΟΣ αν…
Το ιατρείο δείχνει τόσο καθαρό, που θα μπορούσε να είναι και χειρουργείο. Τα ραντεβού τηρούνται με απόλυτη ακρίβεια. Ο γιατρός θα σου κάνει απίστευτα λεπτομερειακές ερωτήσεις. Πότε ακριβώς άρχισε ο πόνος; Σε πόση ώρα μετά το παυσίπονο περνούσε; Πυρετός; Πόσος ήταν ανά ώρα της ημέρας; Έπειτα, θα σε πλακώσει στις εξετάσεις. Αμέτρητες. Μάλλον είναι κρύωμα, αλλά πρέπει να είσαστε σίγουροι. Τουλάχιστον θα χαρείς όταν, μια βδομάδα αργότερα που θα ξεμπερδέψεις, θα αποδειχθεί ότι δεν είχες τίποτα φοβερό.

Πιθανόν ο γιατρός σου να είναι ΖΥΓΟΣ αν…
Για κάθε σου σύμπτωμα αναφέρει καμιά εικοσαριά πιθανές αιτίες. Πονοκέφαλος; Μπορεί να είναι από άγχος, κάποιο πρόβλημα όρασης, γρίπη, ψύξη, αλλά ίσως και εγκεφαλικό (που κινδυνεύεις να το πάθεις εκείνη την ώρα, με όσα ακούς). Θα ασχοληθεί μαζί σου με ενδιαφέρον και ευγένεια αλλά, βγαίνοντας από το ιατρείο του, δεν θα έχεις καταλάβει… Χριστό για το τι ακριβώς (ή περίπου) είχες. Θα κάθεσαι μετά μόνος σου να διαβάζεις τις «ενδείξεις» που έχουν μέσα τα κουτιά από τα φάρμακα που σου έδωσε, ώστε να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα.

Πιθανόν ο γιατρός σου να είναι ΣΚΟΡΠΙΟΣ αν…
Στη διάρκεια της επίσκεψής σου αφήνει να πλανιέται ένα μυστήριο, που εσένα σε κάνει να κάθεσαι σε αναμμένα κάρβουνα. Θα σε ακούσει μουρμουρίζοντας κατά διαστήματα «χμ… ώστε έτσι…». Θα σου αναφέρει ότι, πολλές φορές, τα πιο απλά συμπτώματα μπορεί να κρύβουν τις πιο τρομακτικές ασθένειες. Αλλά και η σεξουαλική σου ζωή παίζει σημαντικό ρόλο, αλήθεια, πώς πας σε αυτό τον τομέα; Τέλος πάντων, θα πρέπει να διερευνηθεί το θέμα. Καλή ασφάλιση να έχεις, και όλα τα άλλα βρίσκονται.

Πιθανόν ο γιατρός σου να είναι ΤΟΞΟΤΗΣ αν…
Δεν είναι εύκολο να κλείσεις μαζί του ραντεβού, γιατί κάθε τρεις και λίγο βρίσκεται σε κάποιο συνέδριο, κατά προτίμηση στην άλλη πλευρά του πλανήτη. Αν τον πετύχεις, θα σου δώσει ένα «καταπληκτικό» καινούργιο φάρμακο, λίγο ακριβό βέβαια (όπως και η επίσκεψη) αλλά μπροστά στην υγειά μας, τι είναι το κόστος; Και επίσης να έχεις θετική σκέψη. Με τη μεταδοτική αισιοδοξία του και τις όποιες ιατρικές του ικανότητες, έχει πολλούς πελάτες (και πελάτισσες, χμ, χμ…) , που πίνουν νερό στο όνομά του.

Πιθανόν ο γιατρός σου να είναι ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ αν…
Σου δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας. Θα ασχοληθεί επί μακρόν με το θέμα σου. Επί πολύ μακρόν. Οι εξετάσεις του φημίζονται για τη διάρκειά τους, όπως και για το γεγονός ότι περιλαμβάνουν πάντα και τα οστά (το τμήμα της ανατομίας που αστρολογικά συνδέεται με τον Αιγόκερω). Ό,τι θεραπεία και να σου υποδείξει, θα το κάνει με τέτοιο επιβλητικό ύφος, που δεν υπάρχει περίπτωση να μην την ακολουθήσεις κατά γράμμα. Διαφορετικά, δεν θα έχεις μούτρα να τον ξαναδείς.

Πιθανόν ο γιατρός σου να είναι ΥΔΡΟΧΟΟΣ αν…
Κάθε φορά που πας στο ιατρείο του, ανακαλύπτεις ότι έχουν προστεθεί καινούργια μηχανήματα. Ή καινούργιες θεραπείες στο ρεπερτόριό του. Είναι πιθανόν να έχει στραφεί στην εναλλακτική ιατρική. Να, αυτά τα βότανα είναι πολύ πιο αποτελεσματικά και με λιγότερες παρενέργειες από τα συμβατικά φάρμακα. Φτηνά δεν τα λες, βέβαια. Κι ούτε τα καλύπτει η ασφάλισή σου. Κι όσο για τα καινούργια μηχανήματα, πώς θα αποσβεστούν, αν όχι με την αμοιβή του; Την ανέβασε λίγο. Αλλά γίνεσαι καλά, με προοδευτικό τρόπο …

Πιθανόν ο γιατρός σου να είναι ΙΧΘΥΣ αν…
Το πότε δέχεται είναι κάθε φορά ένα μυστήριο. Μπορεί να λείπει ταξίδι. Μπορεί να μην κάνει ιατρείο αυτή τη βδομάδα για αδιευκρίνιστους λόγους. Αλλά αν σε δει, θα πρόκειται για μια πολύ πνευματική εμπειρία. Η ανάλυση του προβλήματός σου θα αναχθεί σε φιλοσοφικό ζήτημα. Η διάγνωση θα προκύψει μάλλον από κάποιο ψυχανέμισμα, παρά από εξετάσεις με τη συμβατική έννοια. Κι όσο για την αμοιβή του, έτσι και υπονοήσεις πως έχεις οικονομική στενότητα, ε, δε χάθηκε κι ο κόσμος.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια