Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κουίζ: Πόσο κουτσομπόλα είσαι;

Το κουτσομπολιό είναι ένας ευχάριστος διάλογος μεταξύ δύο ή περισσοτέρων γυναικών (και αντρών), στον οποίο οι γυναίκες λειτουργούν ως μίνι ειδησιογραφικά πρακτορεία που μεταφέρουν τα νέα της δουλειάς, της γειτονιάς, της παρέας ή οτιδήποτε άλλο κοινό έχουν αυτές οι γυναίκες μεταξύ τους.
Στο κουτσομπολιό, οι γυναίκες πολλές φορές δεν αναφέρουν απλά τα νέα ή τα γεγονότα όπως τα είδαν ή τα άκουσαν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι "κουτσομπόλες"προσθέτουν και δικά τους σχόλια ή απόψεις έτσι ώστε να δώσουν μια προσωπική αύρα. Πολλές φορές μάλιστα προστίθεται αρκετή "σάλτσα" έτσι ώστε το νέο να αποκτήσει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον. Αλήθεια εσύ πόσο κουτσομπόλα είσαι;
Πριν προχωρήσουμε στο κουίζ καλό είναι να αναφέρουμε τους πιο συνηθισμένους λόγους που οι γυναίκες (και οι άντρες) κουτσομπολεύουν.
Γιατί οι γυναίκες κουτσομπολεύουν;
Οι γυναίκες κουτσομπολεύουν κυρίως για τους εξής λόγους:
Περνάει ευχάριστα η ώρα: Με το κουτσομπολιό γίνεται ένας ευχάριστος διάλογος στον οποίο προστίθενται και οι προσωπικές απόψεις της κάθε μίας επί του θέματος με αποτέλεσμα να υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον.
Δεν έχουν τι άλλο να πουν: Πολλές φορές οι γυναίκες έχουν εξαντλήσει σχεδόν όλα τα θέματα συζήτησης με ατελείωτους διαλόγους που πλέον δεν έχουν τι άλλο να πουν. Το κουτσομπολιό έρχεται να δώσει την λύση.
Γιατί είναι συναρπαστικό: Πολλές γυναίκες μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία όταν το θέμα που έχει προκύψει είναι συναρπαστικό, διασκεδαστικό, ή ακόμα και σοκαριστικό. Έτσι ... ένας αναπάντεχος έρωτας μιας γνωστής, ή ένας χωρισμός ή μια απιστία αποτελούν πικάντικα θέματα τροφή για κουτσομπολιό. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αρκετά δύσκολο να αποφευχθεί το κουτσομπολιό.
Κακοπροαίρετα: Πολλές γυναίκες κουτσομπολεύουν κακοπροαίρετα για να βγάλουν το άχτι τους. Έτσι όταν συμβεί κάτι κακό σε μια αντίζηλο, ή σε οποιαδήποτε άλλη που δεν συμπαθούν, το κουτσομπολιό που συνοδεύεται από αρνητικά σχόλια αποτελεί μια μορφή εκδικητικής ευχαρίστησης. Αυτός ο τύπος κουτσομπολιού βέβαια θεωρείται εξαιρετικά αντιπαθητικός από πολλούς ανθρώπους ωστόσο σχεδόν όλες έστω και μια φορά στη ζωή μας θα έχουμε υποπέσει σε τέτοια συμπεριφορά.
Κοινωνικότητα: Το κουτσομπολιό είναι μια μορφή που προσφέρει κοινωνικότητα. Οι γυναίκες σε πολλές περιπτώσεις όταν κουτσομπολεύουν εκφράζουν ταυτόχρονα και τα συναισθήματά τους.
Είναι κακό ή καλό το κουτσομπολιό;
Αυτό έχει να κάνει με τις προσωπικές απόψεις της κάθε μίας. Γενικά μπορούμε να πούμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν παίρνουν με καλό μάτι τις πολύ κουτσομπόλες γυναίκες διότι πολλές φορές γίνονται αρκετά κουραστικές ή ακόμα χειρότερα κακές. Παρόλα αυτά σε πάρα πολλές περιπτώσεις, το λίγο κουτσομπολιό δίνει μια ευχάριστη νότα στη συζήτηση και την κάνει πιο ενδιαφέρουσα.
Κουίζ: Εσύ πόσο κουτσομπόλα είσαι;
Απάντησε σε αυτό το κουίζ και μάθε αν και πόσο κουτσομπόλα είσαι.
Κάντε το κουϊζ

Πόσο κουτσομπόλα πιστεύεις ότι είσαι;
A.
Αρκετά κουτσομπόλα
B.
Καθόλου κουτσομπόλα
C.
Λίγο κουτσομπόλα

Αν μάθεις ότι σε κουτσομπολεύουν εσύ ...
A.
Θα τους πληρώσεις σίγουρα με το ίδιο νόμισμα
B.
Θα κάνεις και εσύ πιθανόν το ίδιο
C.
Θα προσπαθήσεις να μην ασχοληθείς

Όταν μάθεις ότι η μία κολλητή σου χώρισε εσύ ...
A.
Θα περιμένεις πρώτα να το πει η ίδια
B.
Θα το πεις αμέσως στη άλλη κολλητή σου
C.
Δεν θα κάνεις κανένα σχόλιο ποτέ

Όταν κάποια δεν συμπαθείς εσύ ....
A.
Προσπαθείς να μην δίνεις σημασία
B.
Την σχολιάζεις αρνητικά στις φίλες σου
C.
Προειδοποιείς τις φίλες σου για τη συμπεριφορά της

Πόσο κουτσομπόλα πιστεύεις οτι σε θεωρούν οι άλλοι;
A.
Λίγο κουτσομπόλα
B.
Αρκετά κουτσομπόλα
C.
Καθόλου κουτσομπόλα

Όταν μάθεις ενα νέο για εναν κοινό γνωστό εσύ ...
A.
Θα αποφύγεις να το πεις εκτός από ειδικές περιπτώσεις
B.
Θα το πεις μόνο αν το φέρει η κουβέντα
C.
Θα το πεις αμέσως στην παρέα

Αν μάθειες ένα πικάντικο νέο εσύ ...
A.
Θα το αγνοήσεις εντελώς. Άλλωστε μπορεί και να είναι ψέμα.
B.
Θα κάνεις αστεία με τις φίλες σου διακωμωδώντας την κατάσταση
C.
Ένα με δύο σχόλια θα τα πεις. Δεν κρατιέσαι.

Answers ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια