Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Anthem Moss - Άνθιμος Ανανιάδης

O Άνθιμος Ανανιάδης τα τελευταία χρόνια ζει και κάνει καριέρα στην Αμερική, όπου όπως όλα δείχνουν τα καταφέρνει μια χαρά.
Ο όμορφος και ταλαντούχος ηθοποιός μίλησε αποκλειστικά στη Δέσποινα Καμπούρη και στο People της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».
Άνθιμε, με ποιο όνομα σε γνωρίζουν οι Αμερικανοί;
Ένθεμ Μος. Κόψαμε το
μικρό μου στη μέση, κι έτσι προέκυψε.
Πρoτού  μεταναστεύσεις ήσουν ήδη διάσημος στην Ελλάδα, εσύ όμως επέλεξες να δοκιμαστείς σε μια τεράστια αγορά, ξεκινώντας κυριολεκτικά από το μηδέν. Πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση να φύγεις;
Η προσωπική μου επιλογή ήταν καθαρά επαγγελματική. Εκείνη την περίοδο οι προτάσεις που μου είχαν γίνει στην Ελλάδα δεν με ενδιέφεραν πραγματικά. Είχα την ανάγκη να μάθω τον εαυτό μου καλύτερα, ήθελα να ζήσω έναν διαφορετικό συναγωνισμό, μια αλλιώτικη κουλτούρα, πράγματα που δεν είχα συναντήσει ποτέ έως τότε. Νομίζω ότι αυτή η δοκιμασία με έκανε καλύτερο άνθρωπο.
 
Σήμερα αισθάνεσαι δικαιωμένος για την επιλογή σου να εγκαταλείψεις την Ελλάδα;
Στην Αμερική δικαιώνεσαι καθημερινά, διότι ο αγώνας σε αυτή τη χώρα είναι πολύ δυνατός και πολύ σκληρός. Όμως και  η ανταμοιβή είναι  μεγαλύτερη. Για παράδειγμα, πριν από λίγες ημέρες μού ανακοίνωσαν ότι πήρα το ρόλο του Ντόριαν Γκρέι σε μια θεατρική παράσταση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα, γιατί θα ξεκινήσουμε περιοδεία από το Λος Αντζελες, θα συνεχίσουμε στο Σαν Ντιέγκο και θα ολοκληρώσουμε τις παραστάσεις στην Νέα Υόρκη, στο Μπρόντγουει. Αν δεν είχα πάρει την απόφαση να έρθω στην Αμερική, δε θα είχα την ευκαιρία να κάνω τα διαφημιστικά της Levi’s, ούτε κάποιες ανεξάρτητες ταινίες που έχω κάνει εδώ. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται εύκολα στην Ελλάδα. Ήθελα να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να κάνω πράγματα οπουδήποτε.

Ποια ήταν η πιο ευχάριστη και σημαντική στιγμή στην καριέρα σου από τότε που πήγες στην Αμερική και ποια η πιο απογοητευτική;
Τα πράγματα που με κάνουν χαρούμενο είναι πολύ μικρά και συνήθως δεν έχουν σχέση με τη δουλειά. Πάνω απ’ όλα για μένα μετρά η προσωπική μου ευτυχία. Έχω σχέση με μια πολύ όμορφη κοπέλα και είμαι πολύ ερωτευμένος. Αυτό μου δίνει δύναμη και η δουλειά μου γίνεται καλύτερη, ο έρωτας με ενεργοποιεί και με κάνει πιο δυνατό. Επίσης, πιστεύω ότι μέσα από τις αποτυχίες βλέπουμε την πραγματική μας εικόνα. Τα καλά λόγια του κόσμου και οι έπαινοι δημιουργούν μία εικόνα που κάποιος άλλος χτίζει για σένα. Όμως, για μένα ακόμα και η αποτυχία είναι, κατά κάποιο τρόπο, τεράστια επιτυχία.

Πώς την λένε την αγαπημένη σου; Είναι  κι αυτή ηθοποιός; Μένετε μαζί;
Τη λένε Τζο και τη γνώρισα στο διαφημιστικό της Levi’s. Ήταν πολύ ξαφνικό, δεν το περίμενα. Η Τζο έχει ένα κατάστημα στο Λος Αντζελες και γενικώς ασχολείται με τις επιχειρήσεις. Είναι κούκλα και πολύ έξυπνη. Είμαστε δυόμισι χρόνια μαζί και  πολύ ευτυχισμένοι. Μοιραζόμαστε το ίδιο σπίτι, αλλά προς το παρόν δεν σκεφτόμαστε το γάμο.
Πώς είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος ώστε να διεισδύσει στον κόσμο της αμερικανικής show-biz; Εσύ έχεις κάποιον μάνατζερ;
Έχω δύο μάνατζερ, έναν ατζέντη, δύο δικηγόρους και έναν άνθρωπο για τις δημόσιες σχέσεις.
Και πώς τους πληρώνεις όλους αυτούς;
Παίρνουν ποσοστά.

Τότε δεν θα πρέπει να μένουν πολλά λεφτά για σένα, έτσι δεν είναι;
Σαφέστατα. Απλώς έχω συμβιβαστεί, είναι και αυτό μέρος της δουλειάς μου. Όμως, είναι σημαντικό να έχεις μία καλή ομάδα γύρω σου που να πιστεύει σε εσένα. Εγώ άλλαξα πάρα πολλούς μάνατζερ έως ότου βρω την κατάλληλη σύνθεση. Η βιομηχανία του θεάματος στην Αμερική είναι τεράστια και πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν πετύχει σημαντικά πράγματα μόνοι τους.

Με ποιον μεγάλο σταρ θα ήθελες να συνεργαστείς;
Υπάρχει μια περίπτωση να συνεργαστώ με τον Κρίστοφερ Πλάμερ. Έκανα μια ταινία με την κόρη του, την Αμάντα, η οποία είχε παίξει στο Pulp Fiction και ενθουσιάστηκε μαζί μου. Έτσι έκανα οντισιόν για ένα σενάριο που έχει γράψει ο διάσημος μπαμπάς της και πήρα το ρόλο. Από εδώ και πέρα όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα έχει εκείνος το χρόνο να την υλοποιήσει. Ελπίζω να γίνει. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γι’ αυτό.
 
Στην Ελλάδα υπάρχει  προκατάληψη για τους Έλληνες ηθοποιούς που θέλουν να κάνουν διεθνή καριέρα. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι δεν έχουν πιθανότητες να τα καταφέρουν. Εσύ τι πιστεύεις;
Κατ’ αρχάς  σέβομαι απόλυτα  τον αγώνα και την προσωπική προσπάθεια του καθενός. Ακόμα και το να μπεις στο αεροπλάνο και να φύγεις για το άγνωστο αφήνοντας πίσω την ασφάλεια που σου προσφέρει η πατρίδα ,είναι πολύ σημαντικό και γενναίο. Όλα τα παιδιά που το κάνουν έχουν δύναμη ψυχής και πιστεύουν πολύ στον εαυτό τους. Εγώ έχω παίξει σε εννιά ανεξάρτητες μεγάλου μήκους ταινίες μέχρι σήμερα, όμως δεν βγαίνω έξω στην αγορά να το διαλαλήσω. Αυτά είναι πράγματα που μπορεί να μάθει κάποιος στην Ελλάδα κατά τύχη. Δεν με ενδιαφέρει να κάνω επίδειξη. Η προσπάθεια να κάνω καριέρα στο εξωτερικό είναι δικό μου ταξίδι.

Έχεις συναντηθεί με άλλους Έλληνες ηθοποιούς στην Αμερική;
Ναι, έχω συναντήσει τον Χρήστο Βασιλόπουλο και τον Αλέξη Γεωργούλη, έχουμε βγει όλοι μαζί μερικές φορές. Είναι και οι δύο εξαιρετικά παιδιά και μοιραστήκαμε τις εμπειρίες μας.

Πώς είναι η καθημερινότητά σου στο Λος Αντζελες;
Όταν δεν έχω πολύωρα γυρίσματα, ξυπνώ πολύ νωρίς το πρωί, γύρω στις 7, διαβάζω τις ειδήσεις κ.λπ. Αργότερα  ξεκινώ για τις οντισιόν μου -κατά μέσον όρο τρεις κάθε μέρα- και στη συνέχεια  πάω στο γυμναστήριο, παίζω γκολφ -ένα σπορ που έχω λατρέψει από τότε που ήρθα στην Αμερική. Κατόπιν συναντιόμαστε με την Τζο, βγαίνουμε έξω, τρώμε κ.ο.κ., απλά πράγματα. Επίσης, τέσσερις φορές την εβδομάδα κάνω μαθήματα ορθοφωνίας και υποκριτικής με τους δασκάλους μου, αλλά και μαθήματα αμερικάνικης προφοράς.
Μιλάς με τον Κώστα Βουτσά στο τηλέφωνο;
Ναι, βέβαια. Ο Κώστας είναι πολύ υπερήφανος για εμένα και τον αγαπώ πάρα πολύ. Ήταν από τους πρώτους που με συμβούλεψαν να κυνηγήσω το όνειρό μου στην Αμερική. Είναι ο άνθρωπος που με στήριξε και ήταν δίπλα μου πάντα. Του χρωστάω πολλά.

Για ποιον λόγο θα επέστρεφες στην Ελλάδα;
Είχα την τύχη να σπουδάσω στη σχολή του Γιώργου Κιμούλη και θεωρώ ότι είναι ένας από τους πιο σπουδαίους ηθοποιούς που υπάρχουν- όχι μόνο στην Ελλάδα. Ήμουν πάντα φανατικός θαυμαστής του. Νομίζω ότι αν μου πρότειναν κάτι που θα με ενδιέφερε πολύ θα ερχόμουν πίσω στην πατρίδα. Για παράδειγμα, θα ήθελα να εκφραστώ με έναν πιο «αρχαιοελληνικό» τρόπο υποκριτικής. Θα ήθελα πολύ να κάνω τραγωδία, θα ήθελα πολύ να παίξω στο Ηρώδειο.
.entertv.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια