Η ιστορία των αδελφών Χένσελ

Οι αδελφές Hensel (Λορέν και Μπρίτανι Λη) γεννήθηκαν στις 7 Μαρτίου 1990 στη Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και είναι σιαμαία δίδυμα με δυο κεφάλια που ενώνονται με το ίδιο σώμα.
Στην πραγματικότητα αρκετά ζωτικά όργανα τα έχουν εις διπλούν.
Συγκεκριμένα το σώμα που μοιράζονται η Λορέν και η Μπρίτανι Λη αποτελείται από:
2 κεφάλια
2 χέρια - αρχικά είχαν 3, (ένα στην περιοχή της πλάτης) αλλά αφαιρέθηκε
2 νωτιαίους μυελούς και 2 σπονδυλικές στήλες που συγχωνεύονται στη λεκάνη
2στήθη
2 καρδιές σε ένα κοινό κυκλοφορικό σύστημα
1 συκώτι
2 στομάχια
3 νεφρά
2 κύστες χολής
1 ουροδόχο κύστη
1 παχύ έντερο
1 γυναικείο σύστημα γεννητικών οργάνων
Κάθε δίδυμο ελέγχει το μισό από το σώμα τους, που λειτουργεί για ένα από τα χέρια και για ένα από τα πόδια.
Αυτό σημαίνει πως στη βρεφική ηλικία, η αρχική μάθηση των φυσικών διεργασιών , όπως το μπουσούλημα και το περπάτημα (που απαιτείται σωματικός συντονισμός), χρειάστηκε απόλυτη συνεργασία μεταξύ των δύο παιδιών.
 Ενώ είναι σε θέση να τρώνε και να γράφουν χωριστά και ταυτόχρονα, δραστηριότητες όπως το τρέξιμο και το κολύμπι πρέπει να είναι απόλυτα συντονισμένες.
Άλλες δραστηριότητες, όπως το βούρτσισμα των μαλλιών και η οδήγηση ενός αυτοκινήτου απαιτεί ότι κάθε δίδυμο εκτελεί μια σειρά από τελείως διαφορετικές δράσεις.
Παρά την κάπως ‘ιδιαίτερη’ κατάσταση τους, τα δίδυμα Hensel έχουν καταφέρει να ζουν την ιδιωτική τους ζωή με σχετικά μικρή προσοχή από τα φώτα της δημοσιότητας.
Στην ηλικία των 16 χρόνων, έδωσαν μια συνέντευξη σε μαθησιακό κανάλι, στην οποία συζήτησαν θέματα της καθημερινής τους ζωής και τα σχέδια τους για το μέλλον.
Minnesota's conjoined twins, Abby and Brittany Hensel, The Sun

Related Posts