Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Είμαι 5 χρονών με σύνδρομο Down και εργάζομαι ως μοντέλο

«Γεια σας, με λένε Natty. Είμαι μόλις πέντε ετών και πάσχω από σύνδρομο Down.
Είμαι όμως ένα φυσιολογικό παιδί.
Παρά τις προβλέψεις των γιατρών μιλάω, περπατάω, πηγαίνω σχολείο και… εργάζομαι ως μοντέλο»!
Η Natty ή αλλιώς Natalia Goleniowski γεννήθηκε με πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας και ήταν αμφίβολο αν θα επιβίωνε. Σήμερα είναι κάτι παραπάνω από ηρωίδα, είναι ένα παιδί – θαύμα!
«Όταν η Νatty γεννήθηκε δεν ξέραμε αν θα ζήσει. Και αν ζούσε δεν ξέραμε αν θα μπορούσε να περπατήσει και να μιλήσει κανονικά. Η εξέλιξη της θεωρείται ένα όνειρο που βγήκε αληθινό», λέει η μητέρα της, η οποία αποκαλύπτει πώς όταν ενημερώθηκε για το πρόβλημα της… δεν ήθελε να την ξαναδεί!
«Στην αρχή δεν ξέραμε τι έχει, αλλά όταν οι γιατροί μας είπαν ότι πάσχει από σύνδρομο Down ήθελα απλά να γυρίσω σπίτι και να ξεχάσω ότι γεννήθηκε. Δεν έμοιαζε καν με μωρό, αλλά ο σύζυγος μου είπε: ‘Είναι το παιδί μας, θα την αγαπάμε έτσι και αλλιώς’. Την επόμενη μέρα που πήγαμε να την δούμε, άρχισα να την συμπαθώ και να δένομαι…».
Η μικρή είχε πολλά προβλήματα και ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι ήθελα να ζήσει. Η μεγάλη έκπληξη έγινε, όταν άρχισε να μιλάει, κάτι που δεν περίμεναν να συμβεί, ενώ σε κάποιες διακοπές τους ένας έμπειρος φωτογράφος τους ζήτησε να την φωτογραφίσει και τότε άλλαξε η ζωή τους.
«Όταν ήταν τεσσάρων σε κάποιες οικογενειακές διακοπές στην Τζαμάικα ένας φωτογράφος, που ήταν επίσης σε διακοπές μας είπε ότι έχει απίστευτη φωτογένεια και την φωτογράφισε. Η σχέση της με τον φακό ήταν μοναδική. Τον αγάπησε αμέσως…», παρατηρεί η μητέρα της.
«Μετά από ένα χρόνο κατάφερε να πάει σε κανονικό σχολείο.Τότε ήταν που άκουσα για ένα αγόρι από τις ΗΠΑ με σύνδρομο Down, το οποίο εργάζεται ως μοντέλο και έστειλα email σε μια εταιρία με ρούχα. Δεν περίμενα ότι θα γίνει κάτι, αλλά την λάτρεψαν. Σήμερα εργάζεται για δύο φίρμες ρούχων και δεν αποκλείεται να δούμε και νέες συνεργασίες», προσθέτει.
«Νιώθω μεγάλη ευλογία που ο κόσμος την βλέπει όπως και εγώ. Δεν νιώθει λύπη, όπως φοβόμουν, αλλά αγάπη και θαυμασμό», καταλήγει η μητέρα της.
Η μικρή Natty τα κατάφερε χάρη στην αγάπη που πήρε, η οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι πολύτιμη σε τέτοιες περιπτώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια