Ζώδια μαύρα κι άραχνα

Ζώδια μαύρα κι άραχνα με πολύ δόση χιούμορ:

Κριός

Δεν είσαι παρά ένας πιθηκάνθρωπος. Ορμάς παντού σαν κτήνος, με το κεφάλι μπροστά -συν τα κέρατα- χωρίς να έχεις ιδέα τι θα πει λεπτότητα. Επιπλέον, μπορείς να χαρακτηριστείς άνετα δημόσιος κίνδυνος, επειδή είσαι επιθετικός και τελείως αναίσθητος, για να μην αναφέρω την υπερβολική αφέλειά σου, καθώς και τον απλοϊκό και άξεστο τρόπο που συνήθως βλέπεις τα πράγματα. Η αρετή της επιμονής μοιάζει να σου είναι εντελώς άγνωστη, αφού «εξατμίζεσαι» όσο απότομα «φουντώνεις». Εν ολίγοις, οι άνθρωποι βλέπουν σε σένα το είδος του λυσσασμένου «αγαθού» θηρίου. Και για να λέμε την αλήθεια ωμή και χωρίς φιοριτούρες, δεν υπάρχει κάτι άλλο να προσθέσω, μιας και η φύση σου στερείται της οποιασδήποτε ενδιαφέρουσας πολυπλοκότητας.

Ταύρος

Το σωματικό σου βάρος έρχεται και δένει απόλυτα με τη θρυλική σου βραδύτητα. Ας μην ξεχνάμε ότι είσαι πεισματάρης σαν μουλάρι, πλην όμως κάποιος-κάπου-κάποτε είχε δηλώσει ευθέως ότι “μόνο οι ηλίθιοι δεν αλλάζουν γνώμη”, οπότε καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείς! Είσαι ένας υπέρβαρος υλιστής που δεν μπορεί να δει πέρα από τη μύτη του. Είσαι άπληστος για το κέρδος, ως εκ τούτου, κτητικός και τσιγκούνης. «Ζω για να τρώω και δεν τρώω για να ζω” θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το μότο σου. Η διανόηση και οι αφηρημένες έννοιες σε ξεπερνούν, αφού είσαι γήινος, χοντροκομμένος και απλοϊκός, σε απλά ελληνικά “όσα δε φτάνει η αλεπού, ξέρεις τι τα κάνει”. Τέλος, δεν έχεις κανένα ενδιαφέρον στη ζωή σου, εκτός από τη μάσα και την ξάπλα, ακριβώς όπως ένα γουρούνι που κυλιέται στη λάσπη και κυριολεκτικά «τη βρίσκει».

Δίδυμοι

Λένε για σένα (και όχι οι Πυξ Λαξ όπως υπέθεσες), ότι έχεις μεγάλη περιέργεια, ευελιξία και προσαρμόζεσαι εύκολα. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτό που θέλουν να πουν είναι ότι σε χαρακτηρίζει έλλειψη βάθους, διπροσωπία και ασυνέπεια. Είσαι απολύτως ανίκανος να επικεντρωθείς σε
οτιδήποτε, και η σκέψη σου είναι πολύ επιφανειακή, του αφρού αλλά όχι της αφρόκρεμας. Όλα όσα λες είναι απολύτως πληκτικά κι αδιάφορα. Με απλά λογάκια, είναι κουραφέξαλα. Δεν πιστεύεις λέξη απ΄όσα λες, και τα ξεχνάς όλα λίγα λεπτά αργότερα. Πηδάς από το ένα θέμα στο άλλο για να δείξεις στους άλλους πως ξέρεις πολλά και πως είσαι ενδιαφέρων τύπος και πως θ΄άξιζε να σε γνωρίσουν. Ωστόσο, είναι σαφές ότι, κάτω από το πολυμαθές σου «λούστρο» κρύβεται μια μέτρια και ρηχή προσωπικότητα. Δεν έχεις συναισθήματα, ούτε συμπόνια για κανέναν και για τίποτα. Μοιάζεις με ένα ρομπότ, που –εννοείται πως δεν σκέφτεται από μόνο του παρά- επαναλαμβάνει ό,τι του έχουν περάσει στα δεδομένα.

Καρκίνος

Αχού! Το μωράκι της μαμάς! Θα έχεις ακούσει συχνά αυτή την έκφραση, όταν οι άλλοι αναφέρονται σε σένα. Δεν είναι ντροπή, παραδέξου το! Η υπερευαισθησία σου καταντά πολύ ενοχλητική, γιατί  δεν μπορεί ποτέ κανείς να σου πει τι ακριβώς πιστεύει για σένα, χωρίς να χρειαστεί να σου χαρίσει ένα πακέτο χαρτομάντηλα και τον κουβά για τα δάκρυά σου (με τη σφουγγαρίστρα σετάκι για το πλημμυρισμένο πάτωμα). Πράγματι, δεν έχεις κανέναν έλεγχο στα συναισθήματά σου, ενώ το περιβάλλον σου καθώς και συ ο ίδιος αλίμονο, το βρίσκεις τρομερά δύσκολο να συμβιβαστείς με τα upside down της διάθεσής σου. Η ψυχική σου ηλικία κυμαίνεται γύρω στα οκτώ και εξακολουθείς να ζεις σ΄αυτό το στάδιο των παιδικών σου χρόνων που δείχνει πιο ασφαλές. Είναι γεγονός πως βιώνεις τα πράγματα περισσότερο στο μυαλό σου παρά στην πραγματική ζωή. Δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τον κόσμο και προτιμάς να φυτοζωείς στο δικό σου άνετο και ζεστό μικρό σύμπαν. Η μνήμη σου είναι ίδια με του ελέφαντα, και αδυνατείς να απαλλαγείς από τα καταθλιπτικά αισθήματα νοσταλγίας που σε κατατρύχουν. Με λίγα λόγια, είσαι λιπόψυχος, παθητικός, ψυχωτικός κι εγωιστής.

Λέων

Περιμένεις μονίμως τον έπαινο για να φουσκώσεις σαν παγώνι, είσαι απίστευτα εγωιστής και απόλυτα γεμάτος από τον εαυτό σου! Το να είσαι Λέων δεν είναι καθόλου κολακευτικό, σε αντίθεση με ό,τι ίσως πίστευες μέχρι τώρα. Εκτός αυτού, είσαι πεπεισμένος ότι είσαι εξαιρετικό και ξεχωριστό άτομο, ενώ γίνεσαι φοβερά γελοίος, διότι είναι σαφές σε όλους ότι προσπαθείς με νύχια και με δόντια να δείξεις ένα πρόσωπο πολύ καλύτερο από το πραγματικό σου. Στην πραγματικότητα, έχεις ένα τεράστιο κόμπλεξ κατωτερότητας. Ζεις μόνο μέσα από τους άλλους ανθρώπους, διότι, κατά βάθος, ξέρεις ότι δεν αξίζεις και πολλά. Κάνεις φιλοφρονήσεις στον εαυτό σου, και δεν καταλαβαίνεις γιατί οι άλλοι σε κοιτάζουν με μισό μάτι και απορία, παραμένοντας απέναντί σου σκεπτικοί και δύσπιστοι. Συμπεριφέρεσαι σαν ένας μικρός βασιλιάς απέναντι στην «αυλή» των υποκριτών που σε περιβάλλει, χωρίς να συνειδητοποιείς ότι οι κολακείες τους υποφέρουν από παντελή έλλειψη ειλικρίνειας. Η διορατικότητα δεν είναι μεταξύ των αρετών σου, αν έχεις και καμία. Συμπεριφέρεσαι σαν κακομαθημένο παιδί, δεσποτικά, εγωιστικά και αυταρχικά.

Παρθένος

Έχεις τόσα πολλά ελαττώματα που μπορεί κανείς να φτιάξει μια ολόκληρη λίστα στην καθισιά του. Για παράδειγμα, είσαι γνωστός για το κόμπλεξ κατωτερότητάς σου (που δεν είναι μόνο κόμπλεξ, αλλά απτή πραγματικότητα, όπως γνωρίζεις). Στην πνευματική σου διαύγεια και σαφήνεια κάνεις «εκπτώσεις». Ολόκληρη η ζωή σου περιορίζεται στο να κάνεις τον υπηρέτη, το «δεξί χέρι», εν ολίγοις το χαλάκι της πόρτας για να σκουπίζουν οι άλλοι τα παπούτσια τους.  Δεν έχεις καμιά αίσθηση αυταξίας. Ας προσθέσω εδώ, ότι είσαι νευρικός και ότι ασκείς έλεγχο στον εαυτό σου μέχρι θανάτου επειδή απεχθάνεσαι οτιδήποτε ενδέχεται να διαταράξει τη μικροαστική, βαρετή σου ζωή. Η εμμονή σου με την τάξη και τις λεπτομέρειες συνορεύει με τη μανία, ίσως και με τη νεύρωση. Το δωμάτιό σου πρέπει να είναι πάντα σε τέλεια κατάσταση, σε βαθμό που να διακατέχεσαι από ανησυχία και άγχος. Αυτά τα δύο τελευταία χαρακτηριστικά είναι επίσης κομμάτια του χαρακτήρα σου, τα οποία γνωρίζεις πολύ καλά. Σκέφτεσαι πραγματικά να συνεχίσεις τη ζωή σου έτσι; Καλύτερα όχι, γιατί μπορεί να καταλήξεις με κάποιο είδος ανεξέλεγκτης ψυχοπάθειας και δεν θα το ήθελες με τίποτα, αφού …αυτοέλεγχος γιοκ. Τέλος, μετακινείσαι από το ένα άκρο στο άλλο, κι αυτό είναι η τελευταία σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι!

Ζυγός

Ακόμα και το σύμβολο του Ζυγού, η ίδια η “Ζυγαριά” σε κάνει να αισθάνεσαι αυτολύπηση που είχες την ατυχία να γεννηθείς σ΄αυτό το ζώδιο. Λογικά, δεν θα πρέπει να νιώθεις και πολύ κολακευτικά, αφού σε εκπροσωπεί ένα συνηθισμένο και άψυχο αντικείμενο. Επιπλέον, δεν ξέρεις πώς να διεκδικήσεις και πώς να υποστηρίξεις τον εαυτό σου κι όλα αυτά που ισχυρίζεσαι. Επειδή η μοναξιά είναι η φοβία σου, συναναστρέφεσαι ανθρώπους πιο ισχυρούς, προσπαθώντας να πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν θα σ΄εγκαταλείψουν ποτέ. Δεν έχεις ιδιωτική ζωή. Ζεις για τους άλλους και ανάλογα με το τι πιστεύουν για σένα. Προσπαθείς να τους ευχαριστείς, πράγμα που σημαίνει ότι είσαι υποκριτής και διστακτικός σε όσα λες. Πιθανότατα, έχεις συνεχώς την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στην κόψη του ξυραφιού: ούτε μια λέξη παραπανίσια ή λιγότερη, ούτε το παραμικρό λαθάκι. Διαφορετικά, μπορεί να ξεσπάσει “πόλεμος” και τότε…Δεν χρειάζεται να προσθέσω περισσότερα! Ό,τι αποκαλείς στον εαυτό σου «καλλιτεχνική κλίση» δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια σάχλα και μισή. Στην πραγματικότητα, είσαι τέρας λογικής και πολύ ψυχρός άνθρωπος. Μια αριθμομηχανή με γοητευτικό χαμόγελο είναι η περιγραφή που σου ταιριάζει καλύτερα.

Σκορπιός

Υπάρχουν λίγα που θα μπορούσε κανείς να προσθέσει στην ήδη κακή φήμη σου. Ωστόσο, πιστεύω ότι έχει ενδιαφέρον να μπήξω το μαχαίρι ακόμα πιο βαθιά. Είσαι πανούργο, μυστήριο κι επιθετικό πρόσωπα. Παραδόξως, θυμίζεις τους …σκορπιούς (χα), αλλά σε συνδυασμό με τους αρουραίους των υπονόμων, διεστραμμένος, μικροπρεπής και τρομακτικός. Δείχνεις να απολαμβάνεις τα βάσανα των άλλων, και καλύτερα να μην ισχυριστείς ότι αυτό συμβαίνει επειδή θέλεις να τους βοηθήσεις να τα ξεπεράσουν ή επειδή θες να τους γνωρίσεις καλύτερα, γιατί ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι η κακή και πονηρή σου φύση «τη βρίσκει» με την αναμόχλευση άσχημων συναισθημάτων. Πιστεύεται γενικώς, ότι διαθέτεις μια έντονη σεξουαλική ενέργεια. Ωστόσο, αυτό έχει περισσότερο να κάνει με μια θλιβερή σου τάση να απελευθερώνεις τις παρορμήσεις σου, αφού δεν είσαι σε θέση να τις ελέγξεις. Έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου, και παριστάνεις τον ενδιαφέροντα τύπο, «παίζοντάς το» μυστηριώδης και επαναστάτης. Παρ ‘όλα αυτά, είναι προφανές ότι νιώθεις αντιπαθής, κάτι που σε κάνει σχεδόν παρανοϊκό και γυαλίζει το μάτι σου. Βλέπεις το κακό παντού, και για να προστατευτείς από αυτό, πλέκεις σαν την αράχνη τον ιστό σου, καταφεύγοντας στο χειρισμό όλων όσων έχουν την ατυχία να βρίσκονται στο περιβάλλον σου. Θα πρέπει να παραδεχτώ, εδώ, ότι είναι υπερβολικά δύσκολο στη συνέχεια να βγεις από το χάος που ο ίδιος δημιούργησες.

Τοξότης

Μη νομίζεις ότι η καλή σου φήμη θα μ΄εμποδίσει να φτιάξω μια πλήρη λίστα των πολυάριθμων ελαττωμάτων σου! Πρώτον, κοκορεύεσαι ότι είσαι ένας φιλόσοφος, προικισμένος με ανοικτό μυαλό. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι μόνο ένας τρόπος να ξεφεύγεις από τη βαρετή σου καθημερινότητα. Είναι πιο ακριβές να πω, ότι δεν έχεις καμία πνευματική ζωή. Το ενδιαφέρον σου για το πολιτισμό και τη διανόηση παραμένει απλώς ενδιαφέρον, καθώς δεν υπάρχει εκεί καμία αντανάκλαση της δικής σου προσωπικότητας. Επαναλαμβάνεις βλακωδώς όσα έχεις διαβάσει ή ακούσει, και κομπάζεις ότι οι άλλοι σε βλέπουν σαν ένα ”φωτεινό παντογνώστη”. Επιπλέον, ποτέ δεν εμβαθύνεις, και ενώ προβάλλεις τις γνώσεις σου, εντούτοις δεν φαίνεται να διαθέτεις κριτικό ή αναλυτικό μυαλό. Είσαι μια πραγματική «ξηρασία» και συν τοις άλλοις είσαι και ανήσυχος, το οποίο μεταφράζεται σε εκνευριστική αστάθεια, έλλειψη σταθερότητας, και καμία μα καμία αίσθηση δέσμευσης και αφοσίωσης. Τέλος, είσαι ανίκανος να κρατήσεις τις υποσχέσεις σου. Μεγαλοποιείς τα πάντα προκειμένου να εντυπωσιάσεις τον περίγυρό σου και δεν έχεις ιδέα τι θα πει η λέξη «διακριτικότητα». Πολλοί φαντασμένοι μικροαστοί είναι…Τοξότες.

Αιγόκερως

Σαν σύνοψη του χαρακτήρα σου θα έλεγα το εξής: είσαι λίγο ρουφιάνος! Θα κάνεις ό,τι μπορείς για να περάσεις απαρατήρητος, ενώ η έλλειψη αυτοπεποίθησης από την οποία «πάσχεις» είναι απλά αηδιαστική. Είσαι θλιβερός, τόσο ευχάριστος όσο ένας δεσμοφύλακας, τόσο βουβός όσο ένας τάφος, τόσο κρύος όσο ένα πτώμα και τόσο άκαμπτος όσο ένας σκελετός. Για να καλύψεις τα ελαττώματά σου, προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις χιούμορ, ή μάλλον ένα είδος αξιολύπητου και ανέκφραστου αυτοσαρκασμού, αλλά τέτοια κόλπα δεν πείθουν κανέναν, ούτε καν τον εαυτό σου. Εκτός αυτού, υπάρχει άραγε κάτι στο οποίο να πιστεύεις; Μα φυσικά! Η καριέρα σου. Είσαι ένας κοινωνικός «ορειβάτης», ένα πρόσωπο φιλόδοξο, και για να το πούμε χωρίς περιστροφές λειτουργείς όπως ο… καρχαρίας. Φλέγεσαι από επιθυμία να πετύχεις και να συντρίψεις τα θύματά σου, και για να το καταφέρεις δείχνεις μεγάλη υπομονή και ψυχρό υπολογισμό. Δεδομένου ότι τα σχέδιά σου, όμως, είναι συνήθως μακροπρόθεσμα, ξεχνάς να ζεις στο παρόν. Είσαι απολύτως επικεντρωμένος στον εαυτό σου και στην καριέρα σου (α, δε στο΄πα ε; είσαι και εγωιστής). Δεν ξέρεις πώς είναι να διασκεδάζει κανείς. Δεν επιδίδεσαι ποτέ σε σαχλαμαρίτσες, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν εντελώς παράλογο από μέρους σου. Με λίγα λόγια, είσαι βαρετός μέχρι θανάτου, και συν τοις άλλοις, απαισιόδοξος. Μην αυτοπυροβοληθείς όμως μετά απ΄όλα αυτά, γιατί, όσο απίστευτο κι αν σου φανεί, μπορεί να υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που σ΄αγαπούν!

Υδροχόος

Προσπαθείς να δείχνεις εκκεντρικός κι επαναστάτης, ένα είδος μεσσία που θα προσφέρει στους αδαείς τη μεγάλη Αλήθεια. Στην πραγματικότητα, σου λείπει τόσο απόλυτα το βάθος στη σκέψη, που κάνεις ό,τι μπορείς προκειμένου να αντισταθμίσεις αυτό το μειονέκτημα. Έχεις επίγνωση του γεγονότος ότι είσαι μόνο ένας μικρός κόκκος άμμου σε μια αχανή παραλία, αλλά απλά σου είναι αδύνατο να το αποδεχτείς! Ως εκ τούτου, καταβάλλεις απεγνωσμένες προσπάθειες να ξεχωρίσεις από το πλήθος προβάλλοντας τον αντικομφορμισμό σου, αλλά μερικές φορές η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο, και δείχνεις απροσάρμοστος έχοντας τεράστια δυσκολία να συγχρονιστείς με το περιβάλλον σου. Έτσι, μην παραπονιέσαι που κανείς δεν θέλει να γίνει φίλος σου! Για σένα, η φιλία είναι μια ιερή αξία, αλλά έχεις άραγε την παραμικρή ιδέα για το τι είναι στην πραγματικότητα; Είσαι τόσο αποστασιοποιημένος και απρόσωπος, επειδή ακριβώς είσαι πολύ εγκεφαλικός και ανεξάρτητος, πράγμα που βλάπτει όλες σου τις σχέσεις αλλά ιδιαίτερα τις ερωτικές όπου τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ. Η αδιαπραγμάτευτη ανεξαρτησία σου θα πληγώσει πολλούς από τους συντρόφους σου. Μπορεί να ισχυρίζεσαι πως είσαι γενναιόδωρος και ανιδιοτελής, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να καταλάβεις ότι οι αξίες αυτές δεν ανήκουν στη σφαίρα της θεωρητικολογίας αλλά οφείλουν να πηγάζουν κατευθείαν από την καρδιά; Σταμάτα να πιστεύεις ότι είσαι μια πρωτοπόρα, εφευρετική ιδιοφυΐα γιατί αλλιώς σε βλέπω να καταλήγεις σε κανένα ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Ιχθείς

Ομίχλη, μελαγχολία, χάος, αυτά είναι τα λόγια που σε περιγράφουν καλύτερα. Η σαφήνεια, η ευκρίνεια και η κοινή λογική δεν ανήκουν στο ενεργητικό σου. Είσαι σαν μέδουσα στη θάλασσα, και αφήνεσαι να σε πηγαίνει το ρεύμα, χωρίς να ξέρεις πού, πώς, και γιατί. Η αδιαφορία είναι επίσης ένα από τα χαρακτηριστικά σου. Δεν ξέρεις ακριβώς τι σκέφτεσαι ή ποιος είσαι. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι προφανές ότι δυσκολεύεσαι να παραμείνεις πιστός στον εαυτό σου, κάτι που μεταφράζεται σε αστάθεια, απιστία (ποτέ δεν είσαι σίγουρος ότι αγαπάς πραγματικά ένα άτομο) και οπορτουνισμό. Διασκεδάζεις να παίζεις σε ψυχοδράματα και είσαι αυθεντία στην παραληρηματική μυθομανία. Ο συναισθηματισμός σου κάνει τη ζωή σου αρκετά περίπλοκη. Είναι σαν μια βόλτα με το τρενάκι του λούνα παρκ, πότε ανεβαίνεις σε μυστικιστική έκσταση, πότε πέφτεις σε βαριά κατάθλιψη. Η φαινομενική απαλότητα και γενναιοδωρία σου κρύβουν στην ουσία την έλλειψη σταθερότητάς σου. Δεν ξέρεις πώς να πεις “όχι”, και επειδή είσαι κορόιδο, κάνεις παρέα με όλα τα «αουτσάιντερ» και τ΄αποβράσματα, με τα οποία κανείς δεν θέλει να ασχοληθεί. Περιττό να πω ότι μπορείς να είσαι οτιδήποτε άλλο εκτός από personal trainer με κορμί κούρου!
ΖΑΙΡΑ

Related Posts