Μέλι, το βάλσαμο για το στομάχι

Το μέλι είναι αντισηπτικό, μικροβιοκτόνο, επουλωτικό και ήπιο καθαρτικό.
Αποτελεί βάλσαμο για τις στομαχικές ενοχλήσεις, προφυλάσσει από το έλκος του στομάχου και του δωδεκαδάχτυλου, μειώνει την αρτηριακή πίεση και κάνει καλό στα νεφρά, καθώς είναι φτωχό σε αλάτι και πρωτεΐνες.
Αν και έχει την ίδια θερμική αξία με τη ζάχαρη, αφομοιώνεται καλύτερα από τον οργανισμό, επιταχύνοντας τις καύσεις.
Ο συνδυασμός μελιού με χυμό λεμονιού δίνεται σαν αντίδοτο στο hangover μετά από ποτό.
Πώς θα το απολαύσετε.
Με γιαούρτι και φρούτα αντί για άλλο γλύκισμα, σε παστέλι με σουσάμι και ξηρούς καρπούς, σε μελόπιτα (κέικ μελιού) στις Κυκλάδες, στην καρπουζένια (γλυκό ταψιού με καρπούζι, μέλι και αλεύρι) στη Φολέγανδρο, σε κουλουράκια μελιού ή με ψωμί για πρωινό και στις σαλάτες με σος βινεγκρέτ με λάδι και ξύδι.
Αλεξία Σβώλου

Related Posts