Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αστακομακαρονάδα

.
Υλικά
Για 4 μερίδες
2 αστακούς (1.500 γρ. περίπου), νωπούς
200 ml ελαιόλαδο
1½ κουταλιά σκορδομαϊντανό
90 ml ζωμό ψαριού ή ζεστό νερό
αλάτι, πιπέρι
400 γρ. σπαγγέτι no 3
200 ml λευκό κρασί, φτηνό
λίγο μπούκοβο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα

εκτέλεση
1. Με κοφτερό, βαρύ μαχαίρι και με βαρύ αντικείμενο χτυπάμε τον κάθε αστακό στο σημείο που το κεφάλι του ενώνεται με την ουρά. Τραβάμε το μαχαίρι μέχρι την ουρά και τον χωρίζουμε στη μέση.

2. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε 110 ml ελαιόλαδο, 1 κουταλιά σκορδομαϊντανό, 30 ml ζωμό και λίγο αλάτι για 2-3 λεπτά. Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

3. Βράζουμε το σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε.

4. Σε άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το κρασί και το υπόλοιπο ελαιόλαδο (δεν πρέπει να βράσει το μείγμα, απλώς να ζεσταθεί). Προσθέτουμε τον αστακό με τη μεριά της κοιλιάς και της σάρκας προς τα πάνω. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Κάθε 2-3 λεπτά ρίχνουμε 1-2 κουταλιές από το μείγμα του άλλου τηγανιού. Απομακρύνουμε τον αστακό από τη φωτιά.

5. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 60 ml ελαιόλαδο, τον υπόλοιπο ζωμό, λίγο αλάτι, τον υπόλοιπο σκορδομαϊντανό και μια πρέζα μπούκοβο. Ανακατεύουμε τα στραγγισμένα σπαγγέτι στο μείγμα αυτό. Μοιράζουμε το σπαγκέτι σε 4 πιάτα. Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με μισό αστακό, αφού έχουμε ξεκολλήσει λιγάκι το κρέας του από το κέλυφος, και ραντίζουμε με λίγο φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο ωμό ελαιόλαδο.
 kostasmouzakis

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια