7 τρόποι για να φέρεις το κομμωτήριο στο σπίτι σου!

Είναι εύκολο να αποκτήσεις τα μαλλιά που ονειρεύεσαι, αρκεί να χρησιμοποιείς τις νέες εξειδικευμένες συνθέσεις.

Προστασία από τη θερμότητα:
Μη στεγνώνεις τα μαλλιά σου με σεσουάρ αν δεν είναι απαραίτητο. Ο ζεστός αέρας ξεγυμνώνει την τρίχα από τα φυσικά της έλαια, τα κάνει ξηρά και ευνοεί τη δημιουργία ψαλίδας. Εκμεταλλεύσου τη ζεστή θερμοκρασία του περιβάλλοντος και χάρισε ένα ευεργετικό διάλειμμα στα μαλλιά σου από το «πιστολάκι».

Τοp μάσκα
Μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποίησε μια θρεπτική μάσκα με φυτικά εκχυλίσματα που αποκαθιστούν την ελαστικότητα και επαναφέρουν τη λάμψη στην τρίχα.

Τέλος στην ψαλίδα
Όταν τα μακριά μαλλιά υφίστανται συνεχείς χημικές εργασίες, το στέλεχος της τρίχας σπάει στις άκρες, χωρίζει και καταστρέφεται ανεπανόρθωτα. Γι' αυτόν το λόγο είναι απαραίτητη η συστηματική ενυδατική φροντίδα, η θρέψη και η προστασία της τρίχας.

Ασπίδα προστασίας
Ο ήλιος, ο αέρας και μόλυνση καταστρέφουν τα ξηρά και ήδη κατεστραμμένα μαλλιά: ο ήλιος εκμηδενίζει τις βασικές πρωτεΐνες, ενώ το νερό της θάλασσας και της πισίνας ανοίγουν το κέλυφος της τρίχας, αφήνοντας όλη τη φυσική υγρασία να διαφεύγει. Επίλεξε προϊόντα πλούσια σε ενυδατικά επανορθωτικά συστατικά, βιταμίνες και αντηλιακά φίλτρα

Δυναμωτικές θεραπείες
Αν τα μαλλιά σου είναι αρκετά αδύναμα, απόφυγε τα προϊόντα styling που έχουν οινόπνευμα και προτίμησε ενδυναμωτικά σαμπουάν που ταυτόχρονα καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και ελαφριά conditioner και μάσκες για μεγαλύτερη ενέργεια και αναζωογόνηση.

Άφησε τα μαλλιά να λάμψουν
Mαλλιά που έχουν καταστραφεί από τεχνικές εργασίες (συχνές βαφές, ανταύγειες, περμανάντ ή βαριά προϊόντα) γίνονται πολύ εύκολα εύθραυστα και θαμπά στην όψη. Τα σαμπουάν που αυξάνουν τη λάμψη και τα conditioner που περιέχουν φυτικές πρωτεΐνες θεωρούνται ιδανικά για τέτοιου είδους μαλλιά, γιατί βοηθούν την ανάπλαση των κατεστραμμένων περιοχών, κυρίως στη μύτη της τρίχας.

Τέλειες μπούκλες
Θα τις αποκτήσεις αν χρησιμοποιείς χτένα με μεγάλα και αραιά δόντια και αφήνεις τα μαλλιά να στεγνώνουν μόνα τους. Σαμπουάν και conditioner πλούσια σε βιταμίνες Β5, Ε και πρωτεΐνες τρέφουν τα σγουρά μαλλιά και δε δημιουργούν το –γνωστό στις σγουρομάλλες– ηλεκτρισμένο look. 

Related Posts