Ποιοι παραδέχτηκαν την ομοφυλοφιλία τους

Είναι πετυχημένοι, όμορφοι και δυναμικοί.

Παρόλα αυτά δεν διστάζουν να παραδεχτούν την διαφορετικότητα τους, και να πουν δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλοι.
Σε παλιά η σε νέα εποχή, τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει.
Κάποιοι δεν το δέχονται και κάποιοι τους βγάζουν το καπέλο.
Οι γνώμες πολλές.
Το ζήτημα είναι ότι οι άνθρωποι, δεν κρίνονται από τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.
Κρίνονται για το έργο τους, την ανθρωπιά τους και τον δυναμισμό τους.
Και όλοι τους είναι πετυχημένοι και δημιουργικοί, ο καθένας στον τομέα του.
Απλά είχαν κάποια κότσια, παραπάνω από κάποιους άλλους που δεν τολμούν, ούτε στον εαυτό τους να το παραδεχτούν και βγήκαν και το δηλώσαν!!!
http://4.bp.blogspot.com/_INHMy7LqpO8/TLyvj6miZGI/AAAAAAAAAdM/6PNK3wwMJ50/s400/marinosb.jpg
Γιώργος Μαρίνος
Ο Γιώργος Μαρίνος ήταν από τους πρώτους, ίσως ο πρώτος, έλληνας ομοφυλόφιλος που παραδέχτηκε ανοιχτά τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Και μάλιστα σε μια εποχή, την δεκαετία του ’60, που το συγκεκριμένο θέμα ήταν κάτι παραπάνω από ταμπού. Ο ίδιος, αρκετά χρόνια μετά δηλώνει: «Πιστεύω ειλικρινά πως αυτή η δήλωση μου το ’64και η μετέπειτα συμπεριφορά μου άλλαξε πολύ την γνώμη των Ελλήνων περί της ομοφυλοφιλίας». Εμείς θα συμφωνήσουμε μαζί του, γιατί τίποτα δεν στάθηκε εμπόδιο στην καριέρα του για να μεγαλουργήσει. Είναι αληθινός αγαπητός και πάνω από όλα υπερβολικά ταλαντούχος!
http://1.bp.blogspot.com/___ttnildUKE/S5rGoqHODEI/AAAAAAAAF-M/4wJe8VlgeAw/s320/%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82+%CE%A3%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82+.jpg
Χρήστος Σιμαρδάνης
Παραδέχτηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος στους φίλους του, χωρίς να το σκεφτεί και χωρίς να κάνει μεγάλο θέμα. «Στα 15 μου, ήμουν με την παρέα φίλων μου ένα βράδυ, και μιλούσαν όλοι για το σεξ, ήθελα να ήθελα να τους εκφράσω ότι εγώ είμαι γκέι και τους είπα: Εμένα παιδιά, μου αρέσουν τα αγόρια». «Πάω με γυναίκες, αλλά είναι προκαθορισμένη η τύχη αυτών των συναντήσεων. Περνάω καλά, αλλά μια γυναίκα δεν μπορεί να με συγκινήσει». Ο πατέρας του είχε καταλάβει, αλλά είχε την φιλοσοφία να μην το σχολιάσει. Με τη μητέρα του, είχανε μια κουβέντα επί τρεις μέρες. Είναι αριστερή. Μάλιστα όταν βρεθήκανε σε έναν γάμο, όπου πάντρεψε μια φίλη του, του είπε, πώς έστω και έτσι μπορώ να κάνω οικογένεια. Εγώ είμαι κατά του γάμου και στρέιτ να ήμουν δεν θα παντρευόμουν, δεν θέλω να γίνω νύφη. Ο ηθοποιός δεν χρειάστηκε να κάνει καμία άλλη συζήτηση, στο θέμα αυτό. Είναι αγαπητός σε όλους και έχει μια λαμπρή σταδιοδρομία στον χώρο του !!!
Άρης Δαβαράκης
Τον Άρη Δαβαράκη υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τον θαυμάζουν απεριόριστα. Έχει γράψει ένα από τα ωραιότερα ελληνικά τραγούδια, την Αλεξάνδρεια, την οποία έχουν τραγουδήσει οι σπουδαίες φωνές των Γιάννη Κότσιρα και Άλκηστης Πρωτοψάλτη. Και πολλούς ακόμα σπουδαίους στίχους όπως και πολλά άρθρα. Όλοι, επίσης, πιστεύω γνωρίζουμε την άδικη περιπέτεια που είχε ο Άρης Δαβαράκης αποτέλεσμα της οποίας ήταν να καταλήξει πάλι άδικα στην φυλακή για κάποιο διάστημα. Ο Άρης, λοιπόν, έχει εξομολογηθεί δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος. Το 1980 έδωσε συνέντευξη στη Μαλβίνα Κάραλη της οποίας ο τίτλος ήταν «Άρης Δαβαράκης: Είμαι ομοφυλόφιλος». Στην συνέντευξη του αυτή είχε πει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα μεταξύ των οποίων το πόσο διέφερε από τους υπόλοιπους ομοφυλόφιλους της εποχής. Χαρακτηριστικό είναι ένα απόσπασμα στο οποίο ανέφερε πως «όταν οι άλλοι πήγαιναν να κάνουν σεξ εγώ πήγαινα για ύπνο. Μοναδικός για την εποχή του και πολύ μπροστά δεν φοβήθηκε να εξομολογηθεί δημόσια αυτό που πραγματικά ήθελε στην ζωή του !!!
http://3.bp.blogspot.com/-nDd_UoKx0u4/Taxc72qNHtI/AAAAAAAAU0Q/d-Fzjk5pYDI/s1600/sergoulopoulos.jpg
Φώτης Σεργουλόπουλος
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος έκανε το μεγάλο βήμα και παραδέχτηκε ότι είναι gay σε συνέντευξη του. Έκανε βαθιά προσωπικές αποκαλύψεις μιλώντας ανοικτά για τη gay σεξουαλικότητα του και τη ζωή του. «Για την προσωπική μου ζωή και τις επιλογές μου δεν ήθελα ποτέ να πω ψέματα. Είχα συντρόφους στο παρελθόν, πάρα πολύ καλούς» είπε ο Φώτης, και δηλώνει χωρίς φόβο ότι τους αγαπούσε. Δεν έχω στενοχωρήσει ποτέ κανέναν» συνέχισε, Η ζωή είναι περίεργη, οι άνθρωποι πρέπει να ζουν ελεύθεροι και πρέπει στη ζωή τους να αποφασίζουν ποιο δρόμο θα ακολουθήσουν. Υπάρχει τίμημα, αν ακολουθήσεις από δω, υπάρχει τίμημα. Αν ακολουθήσεις από κει, υπάρχει τίμημα. Το θέμα είναι τι αντέχεις να πληρώσεις. Εγώ αυτό που αντέχω να πληρώσω είναι να αισθάνομαι εγώ άνετα με τον εαυτό μου. Και να είμαι κύριος του εαυτού μου. Να μην έρθει
κανένας να μου πει, πρέπει να κάνεις έτσι γιατί κοινωνικά έτσι πρέπει να ‘σαι.» Για την οικογένεια του μίλησε με τα καλύτερα λόγια: «Οι γονείς μου, οι παρέες μου ήταν σε ένα κλίμα που με υποστήριζαν. Οι γονείς μου μ’ αγαπάνε πάρα πολύ. Δεν νομίζω ότι θα θελα να ‘χα ζήσει τη ζωή μου διαφορετικά. Έτσι λοιπόν ο αγαπημένος μας σε όλους παρουσιαστής, χωρίς φόβο αλλά ελεύθερος πάνω από όλα, άνοιξε την καρδιά του και δεν φοβήθηκε τίποτα, παρόλο την δουλειά του η οποία σίγουρα τον εκθέτει στα φώτα πολύ πιο πολύ από κάποιους άλλους !!!
http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=341055&w=400&h=300&q=80
Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης, ένας από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες της Ελλάδας εξομολογήθηκε όσα οι άλλοι δεν τολμούν να πουν. Ο ίδιος μίλησε για την κατάθλιψη που πέρασε, τα ναρκωτικά, την απόπειρα αυτοκτονίας, αλλά και την ομοφυλοφιλία, που του έχει σημαδέψει την ζωή. Ήμουν 13 όταν συνειδητοποίησα την ομοφυλοφιλία μου», αποκάλυψε σε συνέντευξη του, προσθέτοντας ότι έχει βιώσει τεράστιο κοινωνικό ρατσισμό, καθώς και ο αδελφός του είναι gay. «Είχα κοντά μου κάποιους φίλους, ακόμη και καθηγητές. Οι γονείς μου αναγκάστηκαν να το αποδεχτούν, μετά το κλάμα, το σπαραγμό και τον όλο ορυμαγδό, μερικά χρόνια μετά. Ποτέ όμως δεν μας έδιωξαν από το σπίτι», δήλωσε ο γνωστός σκηνοθέτης. Μιλώντας για τα χρόνια της εφηβείας του και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης εξομολογήθηκε: «Ήταν μια πολύ έντονη περίοδος με τα προβλήματα του ρατσισμού, της απομόνωσης και της κατάθλιψης. Παράλληλα όμως ήταν και μια περίοδος παθιασμένη και πολύ σεξουαλική». Ο ίδιος δεν κρύβει ότι έχει κάνει χρήση ναρκωτικών, αλλά κυρίως δεν διστάζει να αποκαλύψει πώς πήρε την απόφαση να τα σταματήσει. Είπε μάλιστα και για την απόπειρα αυτοκτονίας του «θα πρέπει να ήμουν γύρω στα 15. Ήταν η ανάγκη να σε προσέξουν οι άλλοι, πράγμα που πολλές φορές σε οδηγεί εκεί. Είναι δυνατός αντέχει τα πάντα, και ανακάλυψε πόσο τελικά αγαπάει τον εαυτό του για να μην του κάνει κακό!!!
Γρηγόρης Βαλλιανάτος
Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος είναι δημοσιογράφος και δηλωμένος ομοφυλόφιλος. Έχει υπάρξει Πρόεδρος των ελλήνων ομοφυλοφίλων και σε κάθε ευκαιρία διαλαλεί αυτή του την ιδιαιτερότητα. Κάποιες φορές μάλιστα το κάνει και συνέχεια, αλλά εμάς δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει στο κρεβάτι του. Συνεργάζεται εδώ και χρόνια με το Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι μετέχοντας στο Διοικητικό του Συμβούλιο. Στα χρόνια του πολλά βαρύ ανδρισμού, υπήρχε κάποιος που αποδείκνυε ότι μπορούσες να είσαι ομοφυλόφιλος και ωραίος και πετυχημένος και άφοβος. Ο μοναδικός γκέι άντρας που δεν ήταν όλο φτερά και πούπουλα. Ο μοναδικός που πρόσφερε ένα πρότυπο διαφορετικό από τις οδυνηρές χαριτωμένες, τόσον που παρίστανα τους ομοφυλόφιλους σε ελληνικές ταινίες. Είναι ο άνθρωπος που θα υπερασπίζετε όσο μπορεί καλύτερα και πιο δυνατά τα δικαιώματα τους, χωρίς να φοβάται τίποτα… είναι ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος.
Περιοδικό "Χάι"

Related Posts

7 σχόλια

Ανώνυμος
23/11/12, 10:51 π.μ.

πρετεντερης κακαουνακης

Reply
avatar
Ανώνυμος
28/7/14, 9:06 π.μ.

Ο ρεμος ειναι μεγαλυτερη πουσταρα απο ολλους στην ελλαδα

Reply
avatar
Ανώνυμος
28/7/14, 9:10 π.μ.

Καλα σιγουρα για τον ρεμο το ξερει ολη η ελλαδα... βγαινει και λεει οτι δεν ειναι gay.. καλα οκ... το οτι πανε 40 χρονων και δεν παντρευονται το κανουν απο αποψη ε? Δεν θελουν να κανουν οικογενεια??? Οχι βεβαια ειναι πουσταρας μεγαλος... ας βγει να διαψευσει ο κυριος ρεμος τους γιατρους οταν αντικρυσαν την σκισμενη του κωλοτρυπιδα.. απο τον πυρο δημα που τον ξεκωλιαζε.. εκεινη την εποχη... υπαρχει το ιατρικο απορρητο και μενει υσηχη η αντωνια ρεμου... εμεις ομως που ημασταν παρον στο νοσοκομειο τα ειδαμε ολα.. αντε γεια πουσταρα ρεμο και καλα τσιμπουκια

Reply
avatar
Ανώνυμος
24/8/14, 3:57 μ.μ.

Ρε σταματήστε τα ψέματα το ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτά που λέτε για τάχα νοσοκομεία είναι παραμύθια.Αφήστε τον ήσυχο τον άνθρωπο είναι στρειτ και δεν έχετε κανένα λόγο να τον αμφυσβητήσετε.Άντε στο διάολο πια εσύ μάλλον τα κάνεις αυτά..Σταμάτα να κράζεις και να ζηλεύεις άτομα που δε θα φτάσεις ποτέ.Η ζήλια θα μας φάει σε αυτή τη χώρα ΕΛΕΟΣ

Reply
avatar
Ανώνυμος
24/8/14, 3:58 μ.μ.

Εσύ είσαι :-)

Reply
avatar
Ανώνυμος
24/8/14, 4:06 μ.μ.

καλα που μας τα λες εσυ ρε..δεν ξεραμε οτι επειδη δν θελουμε οικογενεια γαμους και μαλακιες ημαστε αδερφες η λεσβιες ωραια μυαλα κουβαλας μπραβο σου..κ ξαφνικα ολοι βρεθηκατε τοτε στο νοσοκομειο αντε ρε απο εδω μαλακες ολοι ξαφνικα εχετε κ αποψη..τι αλλες μαλακιες θα ακουσω σ αυτη τν χωρα παναγια μ..ντρεπομαι π ειμαι ελληνιδα -.-

Reply
avatar
Ανώνυμος
24/8/14, 4:51 μ.μ.

Αυτό το άρθρο δεν λέει τίποτα για τον Αντώνη Ρέμο, κι όμως όλοι εσείς οι προβληματικοί,που ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι σας έχει κάνει και τον μισείτε τόσο πολύ;τον βρίζετε και τον εξεφτυλιζετε.Αν ήταν gay δεν θα θύμωνε και θα το παραδεχόταν.Επίσης δεν είπε ποτε ότι δεν θέλει να κάνει οικογένεια.Είπε απλά ότι δεν θέλει να παντρευτεί.

Reply
avatar
Δεν επιτρέπονται νέα σχόλια.