Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γιατί οι σκύλοι κυνηγούν τις γάτες;

Στο δρόμο ή στη φύση, όταν ένας σκύλος και μια γάτα συναντηθούν, γίνεται χαμός!
Ακόμα κι αν δεν έχει τύχει να δείτε από κοντά ένα σκύλο να κυνηγάει μια γάτα, υπάρχουν ένα σωρό ταινίες, παραμύθια και κινούμενα σχέδια που περιγράφουν αυτή την κατάσταση.
Γιατί όμως τέτοιο μίσος;
Η απάντηση εδώ είναι απλή:
είναι θέμα ενστίκτου. 
Συγκεκριμένα, οι σκύλοι γεννιούνται με την τάση να κυνηγούν οτιδήποτε κινείται γιατί μόνο έτσι θα μπορούσαν να τραφούν αν ζούσαν στο φυσικό τους περιβάλλον.
Γι αυτό λοιπόν οι γάτες δεν πρέπει να το παίρνουν προσωπικά, αφού τα περισσότερα σκυλιά κυνηγούν κι ό τι άλλο κινείται μπροστά από τα μάτια τους, όπως άλλα μικρά ζώα ή ακόμα και ένα αντικείμενο, όπως ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι.
Ο σκύλος έχει το ένστικτο του κυνηγού ενώ η γάτα από το φόβο της τρέπεται σε φυγή, πράγμα που προκαλεί το σκύλο, αφού παρουσιάζει ιδιαίτερα αντανακλαστικά σε κάτι που κινείται γρήγορα.
Οι όχι και τόσο φιλικές σχέσεις, σκύλου και γάτας έχουν αναδειχτεί περισσότερο για να εξυπηρετήσουν λόγους μυθοπλασίας.
Καθώς οι σκύλοι και οι γάτες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ζήσουν ειρηνικά.
Αρκεί, βέβαια, οι ιδιοκτήτες τους να σεβαστούν τη συμπεριφορά κάθε ζώου και, φυσικά, να τα συστήσουν όσο είναι μικρά σε ηλικία.
Παρ όλα αυτά, ο σκύλος που έχει μάθει να συμβιώνει με μια γάτα θα εξακολουθεί να κυνηγά τις γάτες στο δρόμο, διότι πολύ απλά αυτές θα τρέχουν!
Ερευνητές

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια