Λικέρ βύσσινο ✿

Τρεις εκδοχές για λικέρ βύσσινο!!! εγώ φτιάχνω την τελευταία !!!
Εκδοχή 1η:
Υλικά:
1 κιλό βύσσινα
5 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
5 γαρύφαλλα
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
1 1/2 λίτρο κονιάκ

Εκτέλεση:
Βάζετε όλα τα υλικά εκτός του κονιάκ σε μια γυάλα, την κλείνετε καλά και την τοποθετείτε στον ήλιο για 40 ημέρες.
Μια φορά την ημέρα την κουνάτε.
Όταν περάσουν οι 40 μέρες προσθέτετε το κονιάκ και βάζετε τη γυάλα σε δροσερό μέρος για άλλες 15 μέρες.
Στραγγίζετε και βάζετε σε μπουκάλια.

Εκδοχή 2η:
ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό Βύσσινα.
• 750 γραμ. Ζάχαρη.
• 500 γραμ. Καθαρό Οινόπνευμα.
• 500 γραμ. Κονιάκ.
• 2 μπαστουνάκια Κανέλα.
• 2 καρφιά Γαρύφαλλο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Πλένουμε τα βύσσινα και βγάζουμε τα κοτσάνια. Τα βάζουμε σε βάζο, σκεπάζουμε με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το οινόπνευμα.
• Τα αφήνουμε στον ήλιο για ένα μήνα.
• Προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο κλείνουμε και τα αφήνουμε στον ήλιο για άλλες 2 εβδομάδες.
• Στραγγίζουμε και φυλάμε σε μπουκάλι.

Εκδοχή 3η:
Υλικα:
1 κιλό βύσσινα ολόκληρα
1 κιλό ζάχαρη
750γρ. κονιάκ
Ι ποτηράκι του κρασιού λευκό οινόπνευμα
4-5 ξυλάκια κανέλλας
1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
2 μπαλάκια μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:
Βάζουμε στη γυάλα για 2 μέρες το βύσσινο με τη ζάχαρη σε στρώσεις να βγάλει τα υγρά του το φρούτο.Tην 3 μέρα προσθέτουμε όλα τα αλλά υλικά και το αφήνουμε κλειστό αν θέλουμε στον ήλιο κουνώντας το που και που να ανακατεύεται για 2-3 μήνες.Μετά το ανοίγουμε και το δοκιμάζουμε αν θέλουμε πιο έντονη τη γεύση του οινοπνεύματος προσθέτουμε μισό ποτηράκι οινόπνευμα αν το θεωρούμε πολύ έντονο βάζουμε ένα ποτηράκι νερό ανάλογα τα γούστα μας.Το φιλτράρουμε με ένα σουρωτήρι και μια γάζα και το φυλάμε σε γυάλινα μπουκάλια
Τα βύσσινα τα φυλάμε είτε ολόκληρα και προσθέτουμε ένα κάθε φορά που σερβίρουμε λικέρ ή τα ξεκουκουτσιάζουμε και τα φυλάμε για τούρτα μπλακ φόρεστ ή τα βουτάμε σε κουβερτούρα και φτιάχνουμε νοστιμότατα σοκολατακια.Είναι το πιο αρωματικό λικέρ βύσσινο που εχω δοκιμάσει,και το χρησιμοποιώ και σε πολλά σοκολατένια γλυκά αντί του κονιάκ

Related Posts