Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Λικέρ ροδιού 🍹

.
Λαμπερό, κατακόκκινο με λεπτή γεύση αξίζει να το δοκιμάσετε.

Συστατικά
* 1 κιλό σπόροι ροδιού (ζυγισμένοι και καθαρισμένοι από 8-10 ρόδια)
* 800-1000 γρ. ζάχαρη
* 800 ml τσίπουρο
* 1 πολύ μικρό ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)

Οδηγίες
1. Βάζουμε τους σπόρους του ροδιού, τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας σε βάζο με καλό κλείσιμο και το αφήνουμε περίπου 1 μήνα σε ζεστό μέρος (μέσα στο σπίτι κοντά σε θέρμανση, ή έξω στον ήλιο).
2. Τις πρώτες μέρες όταν αρχίσει να συσσωρεύεται υγρό κουνάμε το βάζο 1-2 φορές την ημέρα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
3. Μετά τον 1 μήνα το φιλτράρουμε και το βάζουμε σε καθαρό σκεύος όπου προσθέτουμε και το τσίπουρο. Ανακατεύουμε και τ' αφήνουμε άλλη 1 βδομάδα να ωριμάσει η γεύση του πριν το σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα
Το λικέρ αυτό για να διατηρήσει το ωραίο χρώμα του προτείνεται να γίνει με τσίπουρο. Η ζάχαρη της συνταγής είναι 800 γρ. κανονικά αλλά εγώ πρόσθεσα λίγη ακόμη. Το ξυλάκι της κανέλας πρέπει να είναι πολύ μικρό, τόσο σαν το νύχι μας ας πούμε.
Γαστρονόμος

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια