Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Λικέρ Λεβάντα 🟣

.
Υπέροχα τα λικέρ...μαγικά! Αλκοόλ,ζάχαρη και μοναδική αγαπημένη λεβάντα!
Βαθύ και λαμπερό μώβ με μεθυστική μυρωδιά και γεύση!
Όσο ανυπομονούσα να "γίνει" τώρα ανυπομονώ να πειραματιστώ χρησιμοποιώντας το σε διάφορες συνταγές!
Άν και ακόμη δεν είναι η εποχή ανθοφορίας της λεβάντας,εγώ σας το παρουσιάζω για να το βάλετε στα υπόψιν ή αν έχετε αποξηραμένα ανθάκια λεβάντας είναι και αυτά κατάλληλα!
Εγώ το λικεράκι αυτό το έκανα με την ζάχαρη λεβάντας που είχα φτιάξει και μπορείτε να δείτε την συνταγή εδώ!  
Τα υλικά μας
500 ml. βότκα
400 gr. ζάχαρη
200 ml. νερό
1 φλυτζάνι άνθη λεβάντας
1 μικρό κλωναράκι από τα φύλλα της λεβάντας
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2-3 σταγόνες μώβ χρώμα ζαχαροπλαστικής

Ας δούμε πώς φτιάχνεται
Σε ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς ανακατεύουμε την ζάχαρη με τα άνθη της λεβάντας κλείνουμε και αφήνουμε σε δροσερό σημείο για 15 ημέρες,ανακινώντας το βάζο κάθε 2-3 μέρες.
Μόλις περάσουν οι 15 μέρες σε μια κατσαρόλα βράζουμε την ζάχαρη με το νερό να κάνουμε ένα σιρόπι και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το αναμειγνύουμε με την βότκα και το εκχύλισμα βανίλιας.
Βάζουμε σε μπουκάλι το μείγμαχωρίς να το φιλτράρουμε και προσθέτουμε το κλαράκι των φύλλων λεβ'αντας.
Κλείνουμε και αφήνουμε για 20 ημέρες,ανακινώντας το μπουκάλι κάθε 5-6 μέρες.
Με ένα τουλπάνι φιλτράρουμε το λικέρ και το μεταφέρουμε στο μπουκάλι που επιθυμούμε.
Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής κουνάμε πολύ καλά και απολαμβάνουμε!
 myfunkycook

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια