Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σοκολατένια κόλαση ούρτα

.
.Υλικά:
Για το παντεσπάνι:
4 αυγά
3 φλ. του ελληνικού καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. του ελληνικού καφέ κακάο
1 φλ. του ελληνικού καφέ κρέμα γάλακτος ή γάλα
1 κ.σ. μπέικιν

Για το σιρόπι:
16 κσ ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
αν δεν φάνε παιδιά ή έγκυες ή θηλάζουσες βάλτε και λίγο αλκοόλ


Για την κρέμα:
1 ερμόλ
1 ζαχαρούχο
250 γραμμάρια κουβερτούρα
για να την κάνετε στρογγυλή θα χρειαστείτε τσέρκυ , εγώ έχω χρησιμοποιήσει τσέρκυ 24 εκ.

Εκτέλεση :
Το παντεσπάνι καλό θα ήταν να το φτιάξετε από την προηγούμενη ημέρα (αυτό προτείνει και ο Παρλιάρος), ώστε να μπορείτε να το κόψετε πιο εύκολα.

για το παντεσπάνι:
Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν,προσθέτω το γάλα ή την κρέμα γάλακτος, κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν και το κακάο και τα ρίχνω σταδιακά μέσα στο μείγμα, όχι στο μίξερ, ανακατεύω με μια μαρίζ. Σε ένα ταψί βάζω αλουμινόχαρτο και από πάνω βάζω το τσέρκυ μου, ρίχνω το μείγμα και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 30 λεπτά. Το αφήνω να κρυώσει, το τυλίγω με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον για μια νύχτα. (Ο Παρλιάρος σε άρθρο για το παντεσπάνι έλεγε ότι μπορεί να διατηρηθεί για 2 μήνες στην κατάψυξη).
Την επόμενη μέρα το ξεφορμάρω και το κόβω προσεκτικά στα δύο με ένα μακρύ πριονωτό μαχαίρι.

για το σιρόπι:
σε ένα κατσαρολάκι ή τηγάνι βάζω το νερό με την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Από όταν διαλυθεί η ζάχαρη το αφήνω περίπου 4 λεπτά ακόμα.

για την κρέμα:
Βάζω το ερμόλ στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον. Χτυπάω στο μίξερ το ερμόλ να αφρατέψει. Λιώνω σε μπεν μαρί τις κουβερτούρες. Όταν λιώσουν οι κουβερτούρες προσθέτω το ζαχαρούχο και ανακατεύω καλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στην συνέχεια στο μείγμα κουβερτούρα ζαχαρούχο προσθέτω λίγο λίγο το χτυπημένο ερμόλ. Βάζω λίγο, το ανακατεύω καλά να ενσωματωθεί στο μείγμα και μετά προσθέτω και άλλο. Προσοχή να το ανακατέψετε πολύ καλά για να μην υπάρχουν ασπράδια μέσα στην κρέμα.

Συναρμολόγηση:
Βάζω στην πιατέλα το τσέρκυ και το πρώτο παντεσπάνι, το σιροπιάζω προσεκτικά (μην το παρακάνετε). Βάζω μια στρώση κρέμα και μετά το δεύτερο παντεσπάνι (αν το σιρόπι έχει κρυώσει, να το ζεστάνετε λιγάκι) και το σιροπιάζω. Τέλος βάζω άλλη μια στρώση κρέμα.
Τοποθετώ την τούρτα μου στο ψυγείο για να σφίξει λίγο η κρέμα. Σε 3 ώρες είναι έτοιμη για φάγωμα, όχι ότι δεν τρώγεται νωρίτερα, απλά ίσως να έχετε πρόβλημα στο ξεφορμάρισμα και στο κόψιμο.
Αν σας μείνει κρέμα, βάλτε την σε ένα ποτηράκι ή μπωλ και φάτε την αργότερα, είναι από μόνη της ένα πολύ ωραίο γλυκάκι.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια