Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γιατί δεν μπορώ να χάσω βάρος με δίαιτα και άσκηση;

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν ότι η μείωση της πρόσληψης θερμίδων και η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας αποτελούν τα κλειδιά για την απώλεια του βάρους. Τι γίνεται όμως αν κάνετε όλα τα σωστά πράγματα, αλλά φαίνεται ότι δεν μπορείτε να χάσετε βάρος;

Εδώ είναι μερικές πιθανές αιτίες που μπορούν να "σαμποτάρουν" την απώλεια του λίπους σας:
* Έχετε πολλή πίεση: στην περίπτωση της υψηλής πίεσης, υπάρχει μια ορμόνη που εκκρίνεται σε μεγάλες ποσότητες, η (NPY) ορμόνη.
Αυτή η ορμόνη είναι δυνατόν να τονώσει την αποθήκευση λίπους, ειδικά στην κοιλιά.
Επιπλέον, η (NPY)ορμόνη, επηρεάζει τον εγκέφαλο, αυξάνοντας το αίσθημα της πείνας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να ελέγξετε το στρες σας όσο γίνεται καλύτερα και να συνεχίσετε την δίαιτα.

 * Μπορεί να υποφέρετε από χρόνια δυσκοιλιότητα: η χρόνια δυσκοιλιότητα μπορεί να συμβάλει στην παχυσαρκία, ενώ παράλληλα, αυξάνει τις τοξίνες που παραμένουν στο εσωτερικό του σώματος. Η δυσκοιλιότητα μπορεί επίσης να προκαλέσει έναν αργό μεταβολισμό και μια φουσκωμένη κοιλιά.

* Μπορεί να πάσχετε από χρόνια αφυδάτωση: η χρόνια αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών και να επιβραδύνει το μεταβολισμό. Η έλλειψη νερού μπορεί επίσης να αυξήσει την πείνα σας, η οποία θα σας κάνει να καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες όλη την ημέρα. Επιπλέον, τα νεφρά θα είναι σε θέση να καθαρίσουν τις τοξίνες και το ήπαρ δεν θα είναι σε θέση να μεταβολίζει το λίπος.

 * Μπορείτε να σταματήσετε το κάπνισμα: το κάπνισμα καίει θερμίδες. Αυτό σημαίνει ότι αν η διακοπή του καπνίσματος δεν συνοδεύεται από μια μικρή μείωση σε θερμίδες, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε μια ελαφρά αύξηση του σωματικού σας βάρους.

 * Μπορεί να γερνάτε: όλα αυτά τα χρόνια, ο ρυθμός με τον οποίο καίμε θερμίδες μειώνεται, επειδή υπάρχει μια μείωση της μεταβολικής αποδοτικότητας. Επίσης, καθώς μεγαλώνουμε, υπάρχει απώλεια της μυϊκής μάζας που είναι ο κύριος παράγοντας που συμβάλλει στο μεταβολισμό μας. Το πρόβλημα ξεκινά συνήθως στην εμμηνόπαυση, όταν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές και στα δύο ορμόνες και τη σύνθεση του σώματος. Σε νεότερες γυναίκες, η αργή απώλεια βάρους μπορεί να οφείλεται σε πολλούς άλλους παράγοντες, όπως ανωμαλίες του έμμηνου κύκλου.

 * Έχετε κάνει πάρα πολλές δίαιτες: κάθε φορά που ακολουθείτε μια δίαιτα απώλειας βάρους, το σώμα αντιδρά, ξεκινώντας μια σειρά από διαδικασίες που τείνουν να επαναφέρουν το αρχικό βάρος. Το πρώτο σημάδι της διαδικασίας αυτής είναι η έντονη αίσθηση της πείνας που βιώνουμε κατά την έναρξη κάθε δίαιτας. Στη συνέχεια, συνήθως το σώμα προσαρμόζεται στη νέα κατάσταση και το αίσθημα της πείνας θα αμβλυνθεί σταδιακά. Με κάθε νέα δίαιτα που κάνετε, χαλάτε σιγά σιγά το μεταβολισμό σας, που στη συνέχεια δεν θα μπορείτε να χάσετε καθόλου λίπος, ακόμα και να μην τρώτε τίποτα (Λανθασμένη Μέθοδος)! Εάν λοιπόν δεν είστε ικανοποιημένοι από τις δίαιτες που έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα, αυτή η μέθοδος, θα εξισορροπήσει τις ορμόνες σας και θα βάλει τέλος στις μακροχρόνιες προσπάθειές σας για να χάσετε βάρος.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια