Γκιουζλεμέδες

Γκιουζλεμέδες
Για τη ζύμη:
1 ποτήρι νερό, 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο,
1 κουτ. γλυκού σόδα και όσο αλεύρι χρειαστεί
Για τη γέμιση:
300 γρ. φέτα, ένα κομμάτι λαδοτύρι,
λίγη μυζήθρα ξερή τριμμένη,
2 ή 3 αυγά,
λίγο πιπέρι
Για το τηγάνισμα:
ελαιόλαδο
Φτιάχνετε τη ζύμη όχι πολύ σφιχτή και την αφήνετε να ξεκουραστεί.
Για τη γέμιση τρίβετε τα τυριά ξεκινώντας από τη φέτα και το λαδοτύρι και προσθέτετε τα υπόλοιπα. Ανοίγετε το φύλλο και το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια 8-10 εκ.
Τοποθετείτε στη μια πλευρά του τετραγώνου διαγωνίως γέμιση και διπλώνετε σε τρίγωνο, ή διαφορετικά βάζετε τη γέμιση στο κέντρο και διπλώνετε σε φάκελο.
Πατάτε καλά με το πιρούνι τις άκρες για να κολλήσουν και τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
Βγάζετε και τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί και μετά πασπαλίζετε με τριμμένη μυζήθρα και σερβίρετε.

Related Posts