Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φάε περισσότερο , ζύγιζε λιγότερο

Σε έναν κόσμο όπου ένα μεγάλο μέρος του αποτελείται από υπέρβαρους ανθρώπους, υπάρχει ένα μικρό ποσοστό, που καταφέρνει να διατηρείται σε φυσιολογικά κιλά.
Πως το καταφέρνουν;
Τρώνε μικρές ποσότητες και αφήνουν τον εαυτό τους να πεινάει;
Θα χαρείς πολύ να μάθεις ότι η απάντηση είναι όχι.
Πως το καταφέρνουν λοιπόν;
Μαθαίνουν ποια φαγητά συμπληρώνουν τις διατροφικές ανάγκες χωρίς να παίρνουν πολλές θερμίδες.
Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι το συστατικό των φαγητών που έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση στο πόσο φαγητό τρως είναι το νερό.
Το νερό προσθέτει βάρος και όγκο στα φαγητά και όχι μόνο δεν προσθέτει θερμίδες, αλλά μειώνει και την πυκνότητά τους.
Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε νερό είναι τα φρούτα, τα λαχανικά και οι σούπες.
Σύμφωνα με έρευνα, επιλέγοντας μία δίαιτα χαμηλών θερμίδων, λαμβάνεις λιγότερες θερμίδες, καταναλώνοντας μια ικανοποιητική ποσότητα φαγητού.
Σύμφωνα με έρευνα που είχε δημοσιευτεί στο msnbc.com, μπορείς να καταναλώνεις από όλες τις προϊόντα από όλες τις διατροφικές ομάδες, αλλά σε μικρές ποσότητες.
Κάνε μικρές αλλαγές στο διατροφικό σου πρόγραμμα, προσθέτοντας φρούτα και λαχανικά, ώστε να χαμηλώσεις την πυκνότητα των θερμίδων.

Τι πρέπει να κάνεις:
- Πρόσθεσε στη διατροφή σου φρούτα και λαχανικά κατά τη διάρκεια της μέρας. Δημητριακά με αποξηραμένα φρούτα, μήλο ή καρότο για δεκατιανό, λαχανικά μέσα σε σάντουιτς, σε βοηθούν να διατηρήσεις μια ισορροπία στα γεύματά σου. Μάλιστα, υποστηρίζεται ότι ένα μήλο πριν από κάθε γεύμα, θα ελαττώσει την πρόσληψη θερμίδων κατά 15% σε σχέση με κάποιον που δεν έφαγε το φρούτο. Αυτό συμβαίνει επειδή το μήλο πρέπει να το μασήσεις περισσότερη ώρα από οτιδήποτε άλλο, με αποτέλεσμα να νιώθεις χορτασμένος λαμβάνοντας λιγότερες θερμίδες.

- Κόψε το λίπος από τα φαγητά χωρίς να θυσιάσεις τη γεύση, χρησιμοποιώντας αρωματικά έλαια λαχανικών. Άλλαξε το πλήρες γάλα σου με άπαχο και αγόραζε πλέον άπαχο κρέας.

- Κράτα το ντουλάπι σου γεμάτο με πλήθος από τρόφιμα που σου αρέσουν και είναι χαμηλών θερμίδων, έτσι ώστε να ελέγχεις τι καταναλώνεις.

- Συγκεντρώσου σε αυτά που μπορείς να φας και όχι σε αυτά που δε μπορείς. Βρες μία μέθοδο να τρως ό,τι σου αρέσει με χαμηλές θερμίδες και συνέχισε έχοντας ως παράδειγμα αυτή.

- Βρες τρόπους να κάνεις αλλαγές και συνδυασμούς στη διατροφή σου, χρησιμοποιώντας τροφές που σου αρέσουν και βρίσκεις ιδανικές.

- Κατανάλωνε φαγητά χαμηλών θερμίδων, αλλά με υψηλή διατροφική αξία.

- Φρόντισε η δίαιτά σου να σου δίνει τις απαιτούμενες για τον οργανισμό ποσότητες σε βιταμίνες, μέταλλα, ίνες, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος.

- Κάνε συχνά γυμναστική. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να διατηρηθείς σε φόρμα, από το περπάτημα και το τζόκινγκ, μέχρι τα βάρη. Έτσι, θα καις περισσότερες θερμίδες και μπορεί να χάσεις και βάρος.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια