Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Tichu, διαλέγω εσένα!

Το Tichu είναι παλιά ιστορία.
Παιχνίδι με κάρτες που παίζεται χρόνια στο εξωτερικό (όποιος έχει πάει Βερολίνο κάτι ξέρει..) και τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει οπαδούς και στη χώρα μας.
Φοιτητικές λέσχες, αμφιθέατρα, σπίτια και Ίντερνετ καίγονται καθημερινά στον κίτρινο πυρετό του Tichu, που για πολλούς έχει υποκαταστήσει τον οδηγό σπουδών.
Το παιχνίδι είναι ευφυές και μάλλον εθιστικό, έχει χαβαλέ και όσο το μαθαίνεις τόσο πιο ενδιαφέρον γίνεται.

Ορίστε μια πρώτη γεύση :
Τα προκαταρκτικά. Το Tichu είναι παιχνίδι καρτών. Αποτελείται από μια τράπουλα 56 φύλων. Τα 52 είναι αντίστοιχα της κλασικής τράπουλας, αντί όμως για βαλέδες, ντάμες και ρηγάδες έχει κινέζικες φιγούρες (γκέισες, αυτοκράτορες, πολεμιστές του Μινγκ και λόγιους της εποχής), ενώ υπάρχουν και τέσσερις επιπλέον κάρτες: ο φοίνικας, ο σκύλος, ο δράκος και το Mah Jong. Το παιχνίδι παίζεται κυρίως με τέσσερις παίκτες, οι οποίοι δουλεύουν σε ζευγάρια/ομάδες, παιχνίδι γίνεται και με 3 ή 6 άτομα. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να "ξεφορτωθείς" όλες σου τις κάρτες, να μαζέψεις αρκετούς πόντους και να βοηθήσεις το συμπαίκτη. Το παιχνίδι λήγει στους 1.000 πόντους, ενώ υπάρχει και βαθμολογία υπό του μηδενός (για τους ριψοκίνδυνους).
Let the game begin! To Tichu συνδυάζει έξυπνα τους κανόνες του πόκερ (εκτός του πονταρίσματος) με τη νοοτροπία της δηλωτής, δανείζεται στοιχεία από τις Κούπες, ενσωματώνει ένα πρωτότυπο σύστημα στοιχήματος, ενώ φλερτάρει λίγο και με τα cart games τύπου magic. Αφού η τράπουλα μοιραστεί ισάριθμα, καθένας δίνει από ένα φύλλο στους υπόλοιπους παίκτες. Στη συνέχεια προσπαθεί να σχηματίσει ζευγάρια όπως αυτά του πόκερ (διπλό ζεύγος, κέντα, φουλ κλπ) ενώ μπορεί να ρίξει και ένα μόνο φύλο. Οι τέσσερις επιπλέον κάρτες μπορούν εύκολα να ανατρέψουν τη ροή του παιχνιδιού, να σε βοηθήσουν να νικήσεις ή να καείς. Πολύ ενδιαφέρον είναι επίσης το σύστημα πονταρίσματος, κατά το οποίο βλέποντας τα φύλλα σου για πρώτη φορά, μπορείς να ποντάρεις ότι θα βγεις πρώτος, λέγοντας "Tichu" ή "Large Tichu" ανάλογα με το μέγεθος του στοιχήματος που θες να βάλεις. Επειδή όμως οι κανόνες είναι πολλοί και στη βράση κολλάει το σίδερο:
 www.brettspielwelt.de για να μάθεις τους κανόνες, να παίξεις online και να συμμετέχεις σε τουρνουά.
Ακόμη καλύτερα, στο κοντινό σου Playhouse θα χαρούν πολύ να σε μυήσουν στο παιχνίδι και να σε βοηθήσουν να παίξεις, καθώς εσύ θα πίνεις τον καφέ σου!
΄Οταν 640.000.000 άτομα σε όλο τον κόσμο παίζουν Tichu κάθε μέρα, εσύ θα κάνεις τον Κινέζο;
Plus

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια