Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πολπέτες κεφτέδες τση νόνας

.
Παραδοσιακό πιάτο της Ζακύνθου
ΠΡΟΣΟΧΗ! έχουν υπάρξει περιστατικά overdose με τους εν λόγω κεφτέδες, είναι εθιστικοί και τσουλάνε εύκολα.
Ελπίζω να καταφέρετε να βρείτε λίγο λαδοτύρι [a.k.a. "ντόπιο"] Ζακύνθου γιατί δίνει άλλη διάσταση στον κεφτέ.  
Υλικά :
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (εμείς βάζουμε σπάλα) περασμένο ΜΙΑ φορά στη μηχανή του κιμά
Μισό κιλό ψωμί, κυρίως ψίχα, μουσκεμένο και στιμμένο 5 σκελίδες σκόρδο (και βάλε)
2 μικρά κρεμμύδια χοντροτριμμένα
1 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι αλάτι
1 ή 2 κουταλιές ξύδι καλό
1 κουταλιά δυόσμο αποξηραμένο τριμμένο
150 γραμμάρια λαδοτύρι Ζακύνθου (ελλείψη αυτού βάλτε 200 γρμ. πικάντικη γραβιέρα] σε κομματάκια μικρά
1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο (και λίγο παραπάνω)
Μια καλή χεριά μαϊντανό ψιλοκομμένο
Προαιρετικά, 1 αυγό (εγώ δεν βάζω)
 Ετοιμασία 
Pίχνουμε όλα μα όλα τα υλικά μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη και τους αλλάζουμε τον αδόξαστο στο ζύμωμα.
Παρατηρούμε το μίγμα μας και φροντίζουμε να μην μείνει κομματάκι ψωμί ολόκληρο αλλά να ζυμώσουμε ούτως ώστε να ενσωματωθεί όλο το ψωμί καλά στον κιμά.
Με την εμπειρία καταλαβαίνουμε ότι έχουμε πετύχει το μίγμα των κεφτέδων από το χρώμα και από την μυρωδιά.
Οι πρώτες εκατό φορές είναι τζόγος, μετά πάει από μόνο του το πράμα!
Πλάθουμε τους κεφτέδες μας μεγάλους και παχουλούς , σε μέγεθος ας πούμε αυγού και ουχί τσουρούτικους!
Τους αλευρώνουμε και τους ριπτούμε αραιά σε καυτό λάδι που τους φτάνει μέχρι στη μέση στο τηγάνι, τους γυρίζουμε και όταν κάνουν μια όμορφη κρούστα απ έξω χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και τους αποτελειώνουμε.
Απαγορεύεται να τρώμε τους κεφτέδες έναν-έναν καθώς βγαίνουν απ' το τηγάνι γιατί έτσι δεν θα καταφέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα του βουνίσκου από κεφτέδες μέσα σε απλωτή πιατέλα.
Ασε που δεν θα φάμε και το υπόλοιπο φαγητό γιατί θα έχουμε τουμπανιάσει απ τον πολύ κεφτέ.
Καλή σας όρεξη!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια