Κουρκουμπίνες (γκόγκλιες) νότιας Εύβοιας

Υλικά:
•1/2 κιλό αλεύρι σταρένιο ή 1 κιλό αλεύρι όλο κίτρινο
•1/2 κιλό αλεύρι κίτρινο
•1 κουταλιά αλάτι
•1 χούφτα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•1 φλιτσανάκι λάδι και όσο χλιαρό νερό πάρει

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη, ανοίγουμε βέργες χοντρές πάχους ενός δαχτύλου, κόβουμε κομματάκια ανοίγουμε με τα δάχτυλα με τρόπο να σχηματίζει κοχλία.
Βάζουμε σε κατσαρόλα αρκετό νερό, ρίχνουμε τις κουρκουμπίνες μέσα όταν το νερό κοχλάζει και αφήνουμε να σιγοβράσουν μία ώρα περίπου.
Όταν βράσουν δεν κάθονται στον πάτο της κατσαρόλας.
Έπειτα τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σειρά σειρά στο πυρέξ πασπαλισμένες με τυρί και αφού γεμίσει το πυρέξ το περιλούουμε με καυτό βούτυρο ή λάδι.
Σερβίρονται ζεστές.
Εάν θέλουμε, βάζουμε και ένα φακελάκι μαγιά στην ζύμη.

Related Posts