Κουρμπάνι από γιορτές Αρναία Χαλκιδικής


Κουρμπάνι από την Αρναία Χαλκιδικής
Παραδοσιακή συνταγή της Χαλκιδικής που σερβίρεται κυρίως σε διάφορες γιορτές.

* Υλικά :
1 1/2 μοσχάρι ωμοπλάτη κομμένο σε μερίδες
2 ώριμες μεγάλες ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 πακέτο κριθαράκι
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
Μια πρέζα κανέλα
αλάτι, πιπέρι και τυρί τριμμένο.

Εκτέλεση :
Πλένετε το κρέας και το τεμαχίζετε σε μεγάλα κομμάτια.
Το τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό μαζί με τα κρεμμύδια. Βράζετε για 40 λεπτά.
Περιχύνετε με το λάδι, προσθέτετε δύο φλιτζάνια ακόμα νερό και τις ντομάτες φέτες. Κλείνετε με το καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Μόλις το κρέας είναι έτοιμο, προσθέτετε αν είναι απαραίτητο λίγο νερό και ρίχνετε το κριθαράκι.
Προσθέτετε το βούτυρο, και ανακατεύετε ζωηρά ώστε να λιώσει.
Προσθέτετε λίγο αλατοπίπερο και λίγη κανέλα.
Σκεπάζετε με μια βαμβακερή πετσέτα και το αφήνετε για 10 λεπτά να "ξεκουραστεί"
Σερβίρετε με άφθονο τυρί τριμμένο.

Related Posts