Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Λεύκανση του δέρματος στη Σενεγάλη

Εικόνα: ένα τυπικά μελαψό senegalka κρατά τις εικόνες του με το ανοιχτό δέρμα, το οποίο είχε πραγματοποιηθεί μετά τη χρήση ειδικών εργαλείων τόνωσης ομορφιάς. Χρησιμοποιώντας κρέμες για το δέρμα και άλλα καλλυντικά έχει γίνει επιδημία στις γυναίκες της Σενεγάλη, παρά τον πολλαπλασιασμό των ιατρικών προειδοποιήσεις σχετικά με το πόσο επικίνδυνα είναι παρόμοια μέσα.
Δερματολόγοι στο Ντακάρ, πιστεύουν ότι περισσότερο από το ήμισυ των γυναικών στην πρωτεύουσα της Σενεγάλης, χρησιμοποιούν τώρα αυτές τις κρέμες για να φωτίσει το δέρμα, και ζητούν την απαγόρευση της εισαγωγής των εν λόγω προϊόντων, επειδή είναι επικίνδυνα για την υγεία.
Λεύκανση κρέμες και λοσιόν μπορούν να αγοραστούν μόνο σε υπαίθριες αγορές και καταστήματα και φαρμακεία, που βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας της Σενεγάλης.
Αφίσες μόδας υποστηρίζουν ότι πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα βοηθά να ξεχωρίζουν από το πλήθος και η πλειοψηφία ανδρών της Σενεγάλης δηλώνουν ότι προτιμούν τις γυναίκες με το ανοικτότερο δέρμα.
Στη φωτογραφία: δερματολόγος στο Ντακάρ κρατά φωτογραφίες με ασθενείς, συνεπειών της χρήσης εργαλείων για τη λεύκανση του δέρματος.
Λέει ότι οι άνθρωποι έχουν επίγνωση του κινδύνου, αλλά συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα, και μετά αντιμετωπίζουν τις συνέπειες. Οι εμπειρογνώμονες επιβεβαίωσαν ότι το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων που χρησιμοποιούνται για την λεύκανση του δέρματος, περιέχει ισχυρά στεροειδή, υδροκινόνη, και μερικές φορές ακόμα και υδράργυρο. Μπορούν να βλάψουν τα νεφρά, χρόνιες ουλές και καρκίνο του δέρματος. Όλοι έχουν ακούσει τις υποσχέσεις, των καλλυντικών προϊόντων - θα έχετε λιγότερη κυτταρίτιδα, λιγότερες ρυτίδες, πιο παχουλά χείλη. Ωστόσο, τα κεφάλαια διαφήμιση για το δέρμα λεύκανσης τουλάχιστον κρατά τις υποσχέσεις .
Οι γιατροί προειδοποίησαν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν μαζί και ναρκωτικά, γιατί έχουν δυσάρεστες παρενέργειες.
Και γιατί, τα περισσότερα προϊόντα για τη λεύκανση δέρματος είναι παράνομα.
Συνήθως, αυτά τα προϊόντα τα πωλούν μαύροι, λόγω (τα περισσότερα ρατσιστικά) θέλουν να αλλάξουν.
Φωτογραφία: Σενεγάλης μοντέλο κοπέλα πάει στο Ντακάρ.
Αυτά τα προϊόντα εισάγονται κυρίως από τη Νιγηρία, τη Νότια Αφρική και την Ευρώπη, όπου εδώ και πολύ καιρό θεωρούνται παράνομες.
Μερικοί λένε ότι με αυτό τον τρόπο - γυρίζει μια κληρονομιά της λευκής αποικιοκρατίας, διότι η Σενεγάλη ήταν πρώην γαλλική αποικία.
Άλλοι πιστεύουν ότι είναι απλώς η επιρροή της μόδας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια