Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Συνδυασμοί τροφών

To βασικό σε μια υγιεινή και αποτελεσματική δίαιτα είναι να κάνετε σωστούς συνδυασμούς τροφών. Μπορεί αυτό να ακούγετε γενικό, όμως εμείς θα σας το κάνουμε συγκεκριμένο προτείνοντας τους πιο ενδιαφέροντες συνδυασμούς τροφών ακολούθως. Οι περισσότεροι βοηθούν το σώμα να πάρει ενέργεια, να χάσει λίπος, να λειτουργήσει σωστά και να ανανεωθεί. Χάστε κιλά ή τονώστε τον οργανισμό σας επιλέγοντας τα ακόλουθα δίδυμα τροφών.
1. Πράσινο τσάι και λεμόνι (αντιοξειδωτικά)
Προσθέτοντας λίγο λεμόνι στο πράσινο τσάι, το κάνετε ακόμα πιο υγιεινό. Οι κατεχίνες του (αντιοξειδωτικά) απορροφούνται 13 φορές περισσότερο προσθέτοντας βιταμίνη C σε αυτό. Μην προσθέσετε γάλα γιατί μπλοκάρει την απορρόφηση των κατεχινών.

2. Βοδινό κρέας και καρότα (Βιταμίνη A)
Η βιταμίνη A των καρότων δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον οργανισμό αν δεν ενωθεί με πρωτεΐνη. Ο ψευδάργυρος του βοδινού βοηθάει πολύ τη ρετινόλη των καρότων. Άλλοι συνδυασμοί στους οποίους η βιταμίνη A ενώνεται με πρωτεΐνη είναι το γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με φέτες από φρέσκο mango, το ψάρι με μία γλυκοπατάτα ή το κοτόπουλο με σπανάκι.
3. Κορεσμένα λιπαρά και Ασβέστιο (μπλοκάρει τα λιπαρά)
Αν κάνετε το λάθος και φάτε κορεσμένα λιπαρά, διορθώστε το συνδυάζοντάς τα με ένα γαλακτοκομικό με χαμηλά λιπαρά. Το ασβέστιο δεσμεύει τα λιπαρά οξέα κατά την πέψη, μπλοκάροντας την απορρόφησή τους.

4. Avocado και σαλάτα (ωφελεί τα μάτια)
Τα καλά λιπαρά του avocado βοηθούν στην απορρόφηση ευεργετικών για τα μάτια συστατικών που περιέχονται σε μία σαλάτα από σπανάκι ή καρότα. Μια τέτοια σαλάτα περιέχει ουσίες που διαλύονται στα λιπαρά και αποτρέπουν την εμφάνιση καταρράκτη ή άλλης φθοράς στα μάτια. Τ ρεις κουταλιές avocado για κάθε τέτοια σαλάτα αρκούν.
 5. Μεσογειακή διατροφή και ξηροί καρποί
Αποφύγετε το περίφημο Μεταβολικό Σύνδρομο (υψηλή χοληστερίνη, πίεση, σάκχαρο στο αίμα και συγκέντρωση λίπους στην κοιλιά) προσθέτοντας μία μερίδα ξηρούς καρπούς σε μία μεσογειακή δίαιτα (πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ψάρι, ελαιόλαδο και δημητριακά). 5 καρύδια, 5 φουντούκια και 5 αμύγδαλα την ημέρα, μείωσαν σε σχετικό πείραμα τα ποσοστά του συνδρόμου κατά 14% σε ένα χρόνο.

6. Αβγά και χυμός πορτοκάλι (Απορρόφηση Σιδήρου)
Αν δεν τρώτε κρέας, ίσως έχετε έλλειμμα σε σίδηρο. Μπορείτε να αυξήσετε την απορρόφησή του από άλλες πηγές πρωτεϊνών (π.χ. αβγά ή tofu) συνδυάζοντάς τις με βιταμίνη C η οποία αυξάνει την απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό έως και 6 φορές.
Ελένη Σενδόνα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια