Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

“Unhackable” USB

Η Victorinox, γνωστή εταιρεία για την κατασκευή Ελβετικών Στρατιωτικών Σουγιάδων (Swiss Army Knives), ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός “unhackable” USB flash drive. Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία, ο MacGyver θα ήταν περήφανος να έχει ένα τέτοιο στην κατοχή του. Ακόμη η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το Secure Pro drive είναι το καλύτερο στο είδος του, καθώς χρησιμοποιεί αρκετά security layers,συμπεριλαμβανομένων των AES256 encryption, αναγνώριση δαχτυλικού αποτυπώματος και αισθητήρα θερμότητας (για τη περίπτωση που κάποιος φτάσει στην απελπιστική περίπτωση να κόψει κάποιο άκρο).
Τώρα αν όλα αυτά σας φαίνονται λίγα, να αναφέρω ότι είναι 100% απαραβίαστο και κάθε προσπάθεια να το ανοίξετε με βίαιο τρόπο, θα έχει ως αποτέλεσμα να μπει σε λειτουργία ο μηχανισμός αυτοκαταστροφής που καίει CPU και Memory Chip ανεπανόρθωτα. Ακόμη, κατά τη παρουσίαση του Secure Pro drive, η Victorinox προκάλεσε μία ομάδα hackers να παραβιάσει το flash drive, δίνοντας σαν βραβείο £100.000. Ωστόσο, οι προσπάθειες δεν απέδωσαν.
Αν ψάχνετε για flash drive και σας ενδιαφέρει και η ασφάλεια των στοιχείων που θα αποθηκεύσετε σε αυτό, τότε το Secure Pro drive είναι αυτό που ψάχνεται Στην αγορά θα είναι διαθέσιμο σε τρεις χωρητικότητες, ξεκινώντας από τα 8 Gb στη τιμή των £50 και καταλήγοντας στα 32 Gb στη τιμή των £180. Η τιμή του μπορεί να είναι κάπως ανεβασμένη, ωστόσο πέρα από ένα απόλυτα ασφαλές flash drive είναι και ελβετικός σουγιάς, καθώς διαθέτει φως LED, έναν αναδιπλούμενο στυλό διαρκείας, μαχαίρι, ψαλίδι, λίμα, κατσαβίδι και ένα μπρελόκ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια