Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γραφείο φιλικό στο περιβάλλον

Το να εφαρμόσουμε και να υιοθετήσουμε κάποιες απλές καθημερινές οικολογικές συνήθειες στον εργασιακό μας χώρο δεν είναι δύσκολο.
Αντιθέτως, αυτές οι πρακτικές, που δεν μας κοστίζουν τίποτα ούτε σε κόπο αλλά ούτε και σε χρόνο, συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και κατά συνέπεια στην ποιότητα της ζωής μας.
Το WWF Ελλάς μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για να αλλάξουμε συνήθειες στη δουλειά προς όφελος όλων.
ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ
1. Προσπαθήστε να πείσετε την επιχείρηση στην οποία εργάζεστε ή τον εργοδότη σας να ξεκινήσει προγράμματα ανακύκλωσης χαρτιού, γυαλιού, αλουμινίου και συσκευασιών τοποθετώντας ειδικούς κάδους σε εμφανή και λειτουργικά σημεία, όπως για παράδειγμα δίπλα στους αυτόματους πωλητές αναψυκτικών ή τα φωτοτυπικά μηχανήματα.
2. Συγκεντρώνετε τακτικά σε ένα κουτί δίπλα στο γραφείο σας όλα τα άχρηστα χαρτιά, τα οποία στη συνέχεια θα μεταφέρετε στον ειδικό κάδο. Ενθαρρύνετε τους συναδέλφους σας να κάνουν το ίδιο.
3. Ελάτε σε επαφή με το δήμο της περιοχής που βρίσκεται η εταιρεία σας και ενημερωθείτε για τα προγράμματα ανακύκλωσης, τα οποία μπορούν να εκμεταλλευτείτε ως επιχείρηση.
4. Εφαρμόστε, όπου αυτό είναι εφικτό το σύστημα φωτοτυπιών διπλής όψης ή επαναχρησιμοποίησης χαρτιού και συστήσετε στους συναδέλφους σας να κάνουν το ίδιο. Θα σας εξασφαλίσει την εξοικονόμηση χιλιάδων σελίδων. Ακόμη καλύτερα, προτείνετε μια ενιαία πολιτική εκτύπωσης για όλη την εταιρεία.
5. Αντικαταστήσετε με γυάλινα ή χάρτινα τα πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης που τυχόν χρησιμοποιούνται στη δουλειά.
6. Εξοικονομήστε νερό εγκαθιστώντας αερομείκτες μειωμένης ροής, όπως στο σπίτι.
7. Αντικαταστήστε τους συμβατικούς λαμπτήρες με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.
8. Φεύγοντας από τη δουλειά βεβαιωθείτε πως έχετε σβήσει τα φώτα καθώς και τον υπολογιστή σας και τις λοιπές ηλεκτρικές συσκευές (π.χ. την καφετιέρα) από το διακόπτη, προσέχοντας να μην τα αφήσετε σε κατάσταση αναμονής.
Forma

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια