Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Καθιερώθηκε ημέρα στη μνήμη του Harvey Milk

Νόμο με τον οποίο καθιερώνεται μια ημέρα στη μνήμη του Χάρβεΐ Μιλκ, ενός πολιτικού ο οποίος είχε πρωτοστατήσει για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπέγραψε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας,΄Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ.
Τα σχολεία της Καλιφόρνιας θα τιμούν κάθε χρόνο στις 22 Μαίου - ημέρα γενεθλίων του Μιλκ - τη μνήμη του ομοφυλόφιλου πολιτικού, για τη ζωή του οποίου γυρίστηκε πρόσφατα ταινία με πρωταγωνιστή τον Σον Πεν.
Ο Χάρβεϊ Μιλκ υπήρξε δημοτικός σύμβουλος στο Σαν Φραντζίσκο και ήταν ο πρώτος αιρετός πολιτικός που δήλωνε ανοιχτά ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Δολοφονήθηκε το 1978 μαζί με το δήμαρχο της πόλης, Τζορτζ Μοσκόνε. Η απόφαση προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, οι ενώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων τη χαιρέτισαν, ωστόσο οι συντηρητικές ενώσεις της επιφύλαξαν αρνητική υποδοχή.
Το Pacific Justice Institute επισήμαινε ότι ο νόμος "δεν προβλέπει καμία εναλλακτική πρόταση για τους γονείς που δεν επιθυμούν μία ολόκληρη σχολική ημέρα να επικεντρώνεται στη σεξουαλικότητα".
Harvey Milk 1930-1978 εδώ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια