Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κανταΐφι με φέτα

Φέτα Τυλιγμένη σε Κανταΐφι με Σάλτσα Φιστικιού Αιγίνης
Φέτα Τυλιγμένη σε Κανταΐφι με Σάλτσα Φιστικιού Αιγίνης

Υλικά
Για τη φέτα: 
200 γρ. φέτα ΔΩΔΩΝΗ (ολόκληρο κομμάτι)
50 γρ. φύλλο κανταΐφι
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι (προαιρετικά, για ισορροπία γεύσης)
2 κ.σ. τριμμένο φιστίκι Αιγίνης (για γαρνίρισμα)
Για τη σάλτσα φιστικιού Αιγίνης:
3 κ.σ. πολύ αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. χυμός λεμονιού
½ κ.γ. μέλι (προαιρετικά, για ελαφριά γλύκα)
2 κ.σ. νερό (προσαρμόστε την ποσότητα για την επιθυμητή σύσταση)
¼ κ.γ. αλάτι (προσαρμόστε κατά προτίμηση)

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Προετοιμάστε το κανταΐφι: Ξεχωρίστε απαλά τις ίνες του και αλείψτε τις ελαφρώς με το λιωμένο βούτυρο ή το ελαιόλαδο.
Τυλίξτε τη φέτα: Τοποθετήστε το κομμάτι φέτας στο κέντρο του κανταϊφιού και τυλίξτε το καλά, πιέζοντας ελαφρώς για να σταθεροποιηθεί.
Ψήστε τη φέτα: Βάλτε τη σε ένα ταψί και ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανή και χρυσαφένια.
Ετοιμάστε τη σάλτσα φιστικιού: Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να έχετε μια λεία σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμα νερό για την επιθυμητή υφή.
Σερβίρετε: Ραντίστε τη φέτα με λίγο μέλι (προαιρετικά), πασπαλίστε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και συνοδέψτε με τη σάλτσα φιστικιού.
ΔΩΔΩΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια