Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μόστρα με κοπανιστή, από τη Μύκονο

mo-stra-me-kopanisti
Η μόστρα είναι το μυκονιάτικο, κρίθινο παξιμάδι, και μαζί με αυτό σερβίρεται κατά τον παραδοσιακότερο τρόπο η κοπανιστή.

Λίγη ντομάτα, λίγη ρίγανη, ελαιόλαδο, έτοιμο το μεζεδάκι.
10' παρασκευή
Σύνολο: 10'

Υλικά
Κομμάτια: για 1 μόστρα
 1 μόστρα Μυκόνου ή 1 άλλο μεγάλο κρίθινο παξιμάδι
 1 κουτ. σούπας κοπανιστή Μυκόνου
 1 μέτρια ώριμη ντομάτα, κομμένη σε στρογγυλές φέτες
 λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
 ξερή ρίγανη

Διαδικασία
Για την μόστρα με κοπανιστή, ξεκινάμε και βυθίζουμε το παξιμάδι για 5 δευτερόλεπτα σε μπολ με νερό ίσα ίσα να βραχεί λίγο.
Απλώνουμε στην επιφάνειά του την κοπανιστή και από πάνω την ντομάτα.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια