Η μόστρα είναι το μυκονιάτικο, κρίθινο παξιμάδι, και μαζί με αυτό σερβίρεται κατά τον παραδοσιακότερο τρόπο η κοπανιστή.
Λίγη ντομάτα, λίγη ρίγανη, ελαιόλαδο, έτοιμο το μεζεδάκι.10' παρασκευή
Σύνολο: 10'
Υλικά
Κομμάτια: για 1 μόστρα
1 μόστρα Μυκόνου ή 1 άλλο μεγάλο κρίθινο παξιμάδι
1 κουτ. σούπας κοπανιστή Μυκόνου
1 μέτρια ώριμη ντομάτα, κομμένη σε στρογγυλές φέτες
λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
ξερή ρίγανη
Διαδικασία
Για την μόστρα με κοπανιστή, ξεκινάμε και βυθίζουμε το παξιμάδι για 5 δευτερόλεπτα σε μπολ με νερό ίσα ίσα να βραχεί λίγο.
Απλώνουμε στην επιφάνειά του την κοπανιστή και από πάνω την ντομάτα.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.

0 Σχόλια