15' ψήσιμο
10' αναμονή
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 2
500 γρ. φιλέτα πέρκας (φρέσκο ή κατεψυγμένο), σε μέτρια κομμάτια
80 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό, προτιμότερο βιολογικό
15-20 φύλλα φρέσκιας λουίζας *, ψιλοκομμένα (ή 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος και λίγο ξύσμα λεμονιού)
1 - 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
50 γρ. ελιές ροδέλες (αν θέλουμε)
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε μπιφτέκια από πέρκα, αρχικά λιώνουμε στο μπλέντερ την πέρκα.
Στη συνέχεια, την στύβουμε καλά με τα χέρια να απομακρύνουμε όσο καλύτερα γίνεται τα υγρά και την βάζουμε σε ένα μπολ.
Μετά λιώνουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι.
Το στύβουμε κι αυτό να στραγγίξει από τα υγρά του και το μεταφέρουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τη φρυγανιά, το αυγό, τη λουίζα, τις ελιές (αν τις βάλουμε) και αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια για περίπου 7 - 8 λεπτά να αναμειχθούν τα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 10 λεπτά.
Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 200° C.
Ραντίζουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο.
Πλάθουμε με λαδωμένες παλάμες μικρά μπιφτέκια, κάπως πλακέ.
Τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
Σερβίρουμε, τα μπιφτέκια πέρκας, ζεστά και συνοδεύουμε με ένα εύκολο ντιπ μαγιονέζας και πατάτες βραστές ή τηγανητές.
Μυστικά
Λουίζα βρίσκουμε σε μερικά μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε φυτώρια.
0 Σχόλια