Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Churro Toffee

Churro Toffee

Τι είναι το Churro Toffee;
Το Churro Toffee είναι ένας συνδυασμός μεταξύ των κλασικών churros και καραμέλα. Βασικά είναι toffee επικαλυμμένο με λευκή σοκολάτα και ένα μείγμα κανέλας-ζάχαρης.

Συστατικά
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι νερό
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Για το Churro Topping:
1 φλιτζάνι κομματάκια λευκής σοκολάτας
1/3 φλιτζανιού λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένη κανέλα
Churro Toffee
Οδηγίες
Στρώστε ένα τετράγωνο ταψί 8x8 με λαδόκολλα και αφήστε τις πλευρές της περγαμηνής να κρέμονται στις άκρες του ταψιού για ευκολότερη αφαίρεση αργότερα. Αφήνω στην άκρη. Εν τω μεταξύ, μετρήστε τη βανίλια σας και βάλτε την δίπλα στη σόμπα σας για να είναι έτοιμη όταν είστε.
Σε μια κατσαρόλα με μέτριο βαρύ πάτο, προσθέστε το βούτυρο σε κυβάκια, την κρυσταλλική ζάχαρη, το νερό και το αλάτι και ανάψτε τη φωτιά σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας απαλά περιστασιακά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, συνδέστε ένα θερμόμετρο καραμέλας στην κατσαρόλα.
Αφήστε το μείγμα να βράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να φτάσει τους 305° F στο θερμόμετρο καραμέλας, γνωστό και ως στάδιο σκληρής ρωγμής. Το toffee πρέπει να έχει το χρώμα ενός ωμού αμύγδαλου. Ανάλογα με τη σόμπα σας, αυτό μπορεί να διαρκέσει από 10 έως 20 λεπτά. Μόλις φτάσει τους 305 βαθμούς, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας. σημειώστε ότι η βανίλια θα κάνει το μείγμα να σχηματίσει φυσαλίδες και να αφρίσει βίαια, γι' αυτό προσέξτε.

Ρίξτε το toffee στο έτοιμο ταψί με επένδυση περγαμηνής σε ομοιόμορφη στρώση. Αφήνουμε να δέσει για περίπου 5 λεπτά. Μετά από 5 λεπτά, πασπαλίζουμε την κορυφή του toffee με τα κομματάκια λευκής σοκολάτας σε ομοιόμορφη στρώση. Σκεπάζουμε το τηγάνι με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να δέσει για άλλα 5 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και απλώστε τα λιωμένα πλέον κομματάκια σοκολάτας σε ομοιόμορφη στρώση χρησιμοποιώντας μια όφσετ σπάτουλα.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί την κρυσταλλική ζάχαρη και την αλεσμένη κανέλα μέχρι να ενωθούν. Πασπαλίστε άφθονα πάνω από την υγρή στρώση λευκής σοκολάτας. Αφήστε το toffee να δέσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 3 ώρες. Μπορείτε επίσης να επισπεύσετε αυτή τη διαδικασία βάζοντας το στο ψυγείο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια