Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Συνήθειες της γιαγιάς που κοροϊδεύαμε κι έγιναν τρόπος ζωής

Grandma's habits
Η γιαγιά έχει πάντα έναν ξεχωριστό ρόλο στην καρδιά μας. 
Είναι αυτή που μας κακομαθαίνει, αυτή που μας ταΐζει παραπάνω, εκείνη που μας ντύνει υπερβολικά ζεστά και μας ζητάει βοήθεια «με αυτό το μαραφέτι», εννοώντας το τηλεκοντρόλ, τον υπολογιστή ή οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή. 
Είναι εκείνη που μας δίνει συμβουλές για το κάθε τι, κι εμείς συχνά τις παραβλέπουμε, γιατί τις βρίσκουμε παλιακές. Όπως παλιακές βρίσκουμε και πολλές συνήθειες της γιαγιάς. Μήπως όμως κάποια πράγματα που λέει και κάνει έχουν απήχηση στο σήμερα και μπορεί να μας φανούν χρήσιμα; 

Η απάντηση είναι ναι κι ακολουθεί μια λίστα αυτών!

1. Βράζει σε ένα μπρίκι λίγη κανέλα, όταν μαγειρεύει ψάρια, για να μη μυρίζει άσχημα το σπίτι και το εγχείρημα πετυχαίνει!

2. Για να διατηρηθούν περισσότερο τα φρούτα, βάζει και λεμόνια στη φρουτιέρα. Ε ποιος δεν το ξέρει αυτό το κόλπο της γιαγιάς;

3. Με νερό και λεμόνι αφαιρεί τη σκουριά από τη βρύση. Αν δεν πιστεύετε, δοκιμάστε το!

4. Απορρυπαντικό πιάτων, υπεροξείδιο και μαγειρική σόδα, η αγία τριάδα αφαίρεσης λεκέδων της γιαγιάς. Κι όντως δουλεύει!

5. Αερίζει το σπίτι χειμώνα, καλοκαίρι κι ας έχει έξω -2 βαθμούς. Ο καλύτερος τρόπος να φρεσκαριστεί ο αέρας του σπιτιού!

6. «Αν δεν ξέρεις να ράβεις, θα υποφέρεις», λέει η γιαγιά μου κι έχει δίκιο.

7. Δεν επιτρέπει σε κανέναν να μπαίνει με τα παπούτσια στο σπίτι κι όχι άδικα, καθώς τα παπούτσια είναι πηγές μικροβίων.

8. «Ένας μεσημεριανός ύπνος την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα». Τι καλύτερο από μια μεσημεριανή σιέστα για να φορτίσουμε λιγάκι τις μπαταρίες μας;

9. «Να σηκώνεσαι νωρίς για να έχεις όλη τη μέρα μπροστά σου». Όσο είμαστε μικροί θέλουμε να απολαμβάνουμε τον ύπνο μας, αλλά μεγαλώνοντας κατανοούμε την πραγματική αξία του πρωινού ξυπνήματος.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια