Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Black noodles day South Korea

Black noodles day South Korea
Μαύρη μέρα της Κορέας: Όταν λυπούνται, οι ελεύθεροι μαζεύονται και τρώνε μαύρο φαγητό
Κάθε χρόνο στις 14 Απριλίου, οι singles στη Νότια Κορέα πνίγουν τις λύπες τους σε ένα μπολ με μαύρα noodles.
Η Κορέα, η οποία υιοθέτησε τη διήμερη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου περίπου την ίδια εποχή με την Ιαπωνία, έχει πάει την εκδήλωση σε άλλο επίπεδο: Και είναι ειδικά για ελεύθερους ανθρώπους . Στις 14 Απριλίου, γνωστή ως Black Day, συγγνώμη οι singles στην Κορέα που δεν έλαβαν δώρα την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή τη Λευκή Ημέρα, μαζεύονται, ντυμένοι στα μαύρα —μαύρα βερνίκια νυχιών, μαύρα αξεσουάρ, μαύρα παπούτσια— και τρώνε jjajang myeon, noodles καλυμμένα με μαύρα πάστα φασολιών. ( Το Jjajang μεταφράζεται σε σάλτσα πάστας μαύρων φασολιών· myeon , noodles).

Το πιάτο με ζυμαρικά κινέζικου στιλ είναι ένα από τα εθνικά φαγητά της Νότιας Κορέας και θεωρείται φαγητό άνεσης—συγκρίσιμο με τη στερεότυπη εικόνα του Ben και του Jerry που τρώγονται κατευθείαν από το κουτί. Την Black Day, διοργανώνονται διαγωνισμοί jjajang myeon-eating, όπου σκοτεινοί και συντετριμμένοι μοναχικοί εμφανίζονται για να φάνε το βάρος τους σε άμυλο και πάστα φασολιών. Οι πωλήσεις μαύρου καφέ και οι υπηρεσίες ταιριάσματος ξεσπούν στο ηχηρό κρίμα για τους singles που μένουν στον αέρα.

Τα χοντρά νουντλς από σιτάρι, παρόμοια με τα ζυμαρικά, σερβίρονται συνήθως σε ξεχωριστό μπολ από τη σάλτσα που παρασκευάζεται με κρέας κρεμμυδιών ή/και θαλασσινά όπως γαρίδες ή αγγούρι. Στη συνέχεια, τα περιεχόμενα αναμιγνύονται μεταξύ τους κατά την κρίση του εστιατορίου. Η σάλτσα αφήνει συχνά μια μαύρη απόχρωση στα δόντια - το τέλειο αξεσουάρ για ένα ολόμαυρο σύνολο.

Αλλά αν νομίζατε ότι το να το ξεκινήσετε μόνοι σας την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ήταν δύσκολο, και η Μαύρη Ημέρα ίσως ακόμα πιο δύσκολο να το καταλάβετε, στην Κορέα υπάρχουν περίπου 13 διακοπές αφιερωμένες στην αγάπη . Αν και δεν είναι όλα συγκρίσιμα σε συμμετοχή και σημασία, καθώς η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι στις πολιτείες, τι κάνει κανείς στις 14 Ιουνίου την «Ημέρα του Φιλιού» ή την «Πράσινη Ημέρα» (14 Αυγούστου), όταν τα ζευγάρια, ντυμένα στα πράσινα, προσπερνούν ξύλα πίνοντας το δημοφιλές φτηνό, κορεάτικο αλκοόλ, soju , από ένα πράσινο μπουκάλι;

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια