Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πέθανε η Barbara Rush 1927-2024 Αμερικανίδα ηθοποιός

Barbara Rush
Η Barbara Rush (4.1.1927 – 31.3.2024) ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός. Το 1954, η Rush κέρδισε το Βραβείο Χρυσής Σφαίρας ως η πιο πολλά υποσχόμενη γυναίκα νεοφερμένη για τον ρόλο της στην αμερικανική ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1953 It Came from Outer Space .
Αργότερα στην καριέρα της, η Rush έγινε τακτική ερμηνεύτρια στην τηλεοπτική σειρά Peyton Place και εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές ταινίες, μίνι σειρές και διάφορα άλλα προγράμματα, όπως η σαπουνόπερα All My Children και το οικογενειακό δράμα 7th Heaven , επίσης. ως πρωταγωνιστής σε ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των Young Philadelphians , The Young Lions , Robin and the 7 Hoods και Hombre .
Barbara Rush
Πρώιμη ζωή και εκπαίδευση 
Η Rush γεννήθηκε στο Ντένβερ στις 4 Ιανουαρίου 1927. 
Ο πατέρας της, Roy, ήταν δικηγόρος μιας εταιρείας εξόρυξης Midwest. 
Μεγάλωσε στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια.
Η Ρας παρακολούθησε το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στη Σάντα Μπάρμπαρα και αποφοίτησε το 1948, ξεκινώντας την καριέρα της στο θεατρικό πρόγραμμα του πανεπιστημίου.
Barbara Rush
Καριέρα 
Ο Rush εμφανίστηκε στη σκηνή στο θέατρο Lobero [8] και το Playhouse της Pasadena [9] πριν υπογράψει με την Paramount Pictures . Έκανε το ντεμπούτο της στην οθόνη τη δεκαετία του 1950 The Goldbergs . Το 1951, συμπρωταγωνίστησε στην κλασική ταινία επιστημονικής φαντασίας του Τζορτζ Παλ Όταν συγκρούονται οι κόσμοι . Το 1952 πρωταγωνίστησε στο Flaming Feather με τον Sterling Hayden και τον Victor Jory . Το 1954 κέρδισε το Βραβείο Χρυσής Σφαίρας για το "Most Promising Newcomer – Female" για την ερμηνεία της στο It Came from Outer Space .  
Ο Ρας πρωταγωνίστησε ως σύζυγος του χαρακτήρα του Τζέιμς Μέισον στο διάσημο δράμα του 1956 Bigger Than Life , στο οποίο η χρήση ενός πειραματικού ναρκωτικού από έναν δάσκαλο οδηγεί σε απειλητική βλάβη στην οικογένειά του. Ήταν το ερωτικό ενδιαφέρον του απρόθυμου στρατιώτη Ντιν Μάρτιν στην πολεμική ιστορία Τα νεαρά λιοντάρια και του φιλόδοξου δικηγόρου Πολ Νιούμαν στους Νέους Φιλαδέλφειες . 
Η Rush ξεκίνησε την καριέρα της στη σκηνή και ήταν πάντα μέρος της επαγγελματικής της ζωής. Το 1970, κέρδισε το βραβείο Sarah Siddons για δραματικό επίτευγμα στο θέατρο του Σικάγο για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο Σαράντα Καράτια και έφερε το μονογυναικείο της έργο A Woman of Independent Means στο Broadway το 1984. Άρχισε να εργάζεται στην τηλεόραση τη δεκαετία του 1950 . Αργότερα έγινε τακτική ερμηνεύτρια σε τηλεοπτικές ταινίες, μίνι σειρές και μια ποικιλία άλλων εκπομπών, όπως το Peyton Place και η σαπουνόπερα All My Children .
Συχνά έπαιζε μια ηθελημένη γυναίκα με τα δυνατά της ή μια καλογυαλισμένη, υψηλής κοινωνίας ντόγιαν. Ο Rush επιλέχθηκε επίσης σε έναν περιστασιακό ρόλο κακοποίησης, όπως στο γκανγκστερικό μιούζικαλ των Rat Pack, Robin and the 7 Hoods (1964). Στο γουέστερν δράμα Hombre του 1967 , έπαιξε μια πλούσια, νεότερη, συγκαταβατική σύζυγο ενός κλέφτη - και καταλήγει όμηρος και δεμένη σε έναν πάσσαλο. Υποδύθηκε την ύπουλη Nora Clavicle στην τηλεοπτική σειρά Batman . Το 1976, ο Rush έπαιξε το ρόλο της Ann Sommers/Chris Stewart, της μητέρας του γυναικείου χαρακτήρα δράσης επιστημονικής φαντασίας Jaime Sommers στο The Bionic Woman .
Αφού εμφανίστηκε στο Can't Stop the Music με θέμα το 1980 , ο Rush επέστρεψε στην τηλεοπτική δουλειά. Ήταν μέλος του καστ στη σαπουνόπερα Flamingo Road στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ως Eudora Weldon. Το 1998, εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο με τίτλο "Balance of Nature" στην τηλεοπτική σειρά The Outer Limits . Το 1989, ο Rush περιόδευσε στη σκηνή στην εθνική εταιρεία Steel Magnolias ως χαρακτήρας M'Lynn. Συνέχισε να κάνει guest εμφανίσεις στην τηλεόραση. Το 2007, έπαιξε τον επαναλαμβανόμενο ρόλο της γιαγιάς Ρουθ Κάμντεν στη σειρά 7th Heaven . Στη συνέχεια, έκανε περιστασιακές εμφανίσεις για το Theatre Guild in an Orange County, CA.
Barbara Rush
Προσωπική ζωή και θάνατος 
Ο Ρας παντρεύτηκε τον ηθοποιό Τζέφρι Χάντερ το 1950. χώρισαν το 1955. Παντρεύτηκε τον δημοσιογράφο Warren Cowan το 1959, αλλά χώρισαν το 1969. Ο Rush παντρεύτηκε τον γλύπτη Jim Gruzalski το 1970 αφού γνωρίστηκαν σε μια συναυλία του Engelbert Humperdinck . Χώρισαν το 1973. 
Η Rush είχε δύο παιδιά, τον Christopher Hunter και την Claudia Cowan .
Ο τελευταίος είναι δημοσιογράφος στο Fox News. Η Rush ήταν επίσης θεία της ηθοποιού Carolyn Hennesy . 
Από τον Μάιο του 1997 μέχρι τον θάνατό της, η Ρας έζησε στο Κτήμα Χάρολντ Λόιντ στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια.
Πέθανε στις 31 Μαρτίου 2024, σε ηλικία 97 ετών 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια