Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Amelia Elizabeth Dyer η αιτία να αλλάξει ο νόμος για τις υιοθεσίες

Amelia Elizabeth Dyer
Η Amelia Elizabeth Dyer έχει τον τίτλο της πιο μανιακής δολοφόνου στην Αγγλία αφού περισσότερα από 400 βρέφη βρήκαν τον θάνατο από τα χέρια της. Είχε βάλει ως στόχο τα μωρά γυναικών που γεννιόνταν εκτός γάμου.

Η Amelia πλησίαζε γυναίκες ανήμπορες να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και με την υπόσχεση ότι θα ζήσουν σε ένα περιβάλλον που δεν θα τους λείπει τίποτα, τις έπειθε να δώσουν για υιοθεσία. Στη συνέχεια τα σκότωνε και τα πετούσε στον Τάμεση.
Η ίδια προερχόταν από μια πλούσια οικογένεια, που είχε παράδοση στο χώρο της ανατροφής ορφανών και εγκαταλελειμμένων παιδιών, αφού διατηρούσαν ένα οικοτροφείο που χρηματοδοτούσε η βασιλική οικογένεια.
Όταν η ίδια ανέλαβε την λειτουργεία του ιδρύματος, διαφήμιζε με φυλλάδια ότι αναλάμβανε να μεγαλώσει παιδιά εκτός γάμου, αρκεί να πληρώσουν μία φορά εφάπαξ ένα ποσό για την ένδυση των παιδιών.
Αφού μάζευε από τις ανυποψιάστες μητέρες, τα ποσά στη συνέχεια έπνιγε τα βρέφη με τα ίδια της τα χέρια και ξεφορτώνονταν τα πτώματα στο ποταμό Τάμεση.
Amelia Elizabeth Dyer
Οι πρώτες υποψίες ήρθαν όταν ένας γιατρός παρατήρησε τα πολλά πιστοποιητικά θανάτου που είχαν μαζευτεί για υπογραφές, στο γραφείο του, αλλά δεν είχε αποδείξεις για να την καταγγείλει.
Όμως όταν ένα πτώμα από ένα βρέφος βγήκε στην ακτή, τότε ειδοποίησε τις αρχές και η Αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι της όπου βρήκε δεκάδες πτώματα παιδιών, που δεν είχε προλάβει να πετάξει.
Στην απολογία της ήταν κυνική λέγοντας ότι έκανε χάρη στην Αγγλία, και οδηγήθηκε στην κρεμάλα. Μετά από την αποκάλυψη της δράσης της, η κυβέρνηση άλλαξε νόμους όπου τα βρέφη που δίνονται για υιοθεσία θα επιτηρούνται από υπαλλήλους του κράτους μέχρι την ηλικία που θα μπορούν να συνεννοηθούν με ενήλικες και να καταγγείλουν τις συνθήκες στις οποίες ζούνε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια