Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Paul Alexander 1946-2024 πέθανε ο άνθρωπος που ζούσε με σιδερένιο πνεύμονα

Paul Alexander

Ο Πωλ Ρίτσαρντ Αλεξάντερ (30.1.1946 – 11.3.2024) ήταν Αμερικανός δικηγόρος και επιζών από παραλυτική πολιομυελίτιδα . Ο τελευταίος άνθρωπος που ζούσε σε σιδερένιο πνεύμονα , προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα το 1952 σε ηλικία έξι ετών. Ο Αλέξανδρος απέκτησε πτυχίο και διδάκτορα νομικής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν . Δημοσίευσε μόνος του τα απομνημονεύματα το 2020.

Βιογραφικό 
Ο Alexander γεννήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1946 στο Ντάλας από τον Gus Nicholas Alexander, παιδί Ελλήνων μεταναστών, και την Doris Marie Emmett, λιβανέζικης καταγωγής. Προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα σε ηλικία έξι ετών και έμεινε παράλυτος εφ' όρου ζωής, μόνο ικανός να κινήσει το κεφάλι, το λαιμό και το στόμα του. 
Κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης επιδημίας πολιομυελίτιδας στις ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του 1950, εκατοντάδες παιδιά γύρω από το Ντάλας του Τέξας , συμπεριλαμβανομένου του Alexander, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Parkland . Εκεί, τα παιδιά νοσηλεύονταν σε θάλαμο σιδερένιων πνευμόνων. Παραλίγο να πεθάνει στο νοσοκομείο προτού ένας γιατρός αντιληφθεί ότι δεν ανέπνεε και τον έβαλε εσπευσμένα σε έναν σιδερένιο πνεύμονα .  
Πέρασε 18 μήνες στο νοσοκομείο, πριν πάει σπίτι. Ήταν παράλυτος από τον λαιμό και κάτω. Οι γονείς του νοίκιασαν μια φορητή γεννήτρια και ένα φορτηγό για να φέρουν αυτόν και τον σιδερένιο πνεύμονά του στο σπίτι. Ξεκινώντας το 1954, με τη βοήθεια του March of Dimes και μιας φυσιοθεραπεύτριας που ονομαζόταν κυρία Sullivan, ο Alexander δίδαξε τον εαυτό του γλωσσοφαρυγγική αναπνοή που του επέτρεψε να εγκαταλείψει τον σιδερένιο πνεύμονα για σταδιακά αυξανόμενες χρονικές περιόδους. 
Ο Αλέξανδρος ήταν ένας από τους πρώτους μαθητές της Ανεξάρτητης Σχολικής Περιφέρειας του Ντάλας που εκπαιδεύτηκε στο σπίτι. Έμαθε να απομνημονεύει αντί να κρατά σημειώσεις. Στα 21 του, αποφοίτησε δεύτερος στην τάξη του από το WW Samuell High το 1967, και έγινε το πρώτο άτομο που αποφοίτησε από γυμνάσιο του Ντάλας χωρίς να παρακολουθήσει σωματικά μάθημα.  
Ο Αλέξανδρος έλαβε υποτροφία στο Southern Methodist University . Μεταγράφηκε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν , όπου απέκτησε πτυχίο το 1978 και στη συνέχεια Διδάκτωρ Juris το 1984. [9] Πριν γίνει δεκτός στο δικηγορικό σύλλογο το 1986, εργάστηκε ως εκπαιδευτής νομικής ορολογίας σε στενογράφους του δικαστηρίου. σε μια εμπορική σχολή του Ώστιν. Εκπροσώπησε πελάτες στο δικαστήριο με μια τριμερή στολή και ένα τροποποιημένο αναπηρικό καροτσάκι που κρατούσε το σώμα του όρθιο. 
Ο Αλέξανδρος έχει αναγνωριστεί από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες ως το άτομο που έχει περάσει το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ζώντας σε σιδερένιο πνεύμονα. 
Ο Alexander ξεκίνησε έναν λογαριασμό TikTok τον Ιανουάριο του 2024, όπου δημοσίευσε βίντεο που συζητούσαν τη ζωή του. Είχε περισσότερους από 330.000 οπαδούς τη στιγμή του θανάτου του. 
Ο Αλέξανδρος πέθανε στο Ντάλας στις 11 Μαρτίου 2024, σε ηλικία 78 ετών.  Είχε νοσηλευτεί για COVID-19 τον Φεβρουάριο. Η πραγματική αιτία θανάτου ήταν ασαφής. Ήταν ένας από τους δύο τελευταίους ανθρώπους που εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία, μαζί με τη Martha Lillard, η οποία εισήλθε για πρώτη φορά σε σιδερένιο πνεύμονα το 1953

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια