Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΕΚΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

ECLIPSE AND FULL MOON MARCH
Στις 25 Μαρτίου 2024 πραγματοποιείται Πανσέληνος με Σεληνιακή έκλειψη παρασκιάς.
Είναι η πρώτη έκλειψη του έτους, και είναι η 64η έκλειψη της σειράς Saros 113.
Η Πανσέληνος πραγματοποιείται με τη Σελήνη στις 05◦ και 7΄ στο ζώδιο του Ζυγού. Στην μοίρα της υπομονής και της ανθεκτικότητας, που αναζητά το δίκαιο την ομορφιά την δημοφιλία, να έρχεται σε μία σύγκρουση με τον Ήλιο απέναντι στον Κριό, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να ηγηθεί να ασκήσει δύναμη στους γύρω του, στην μοίρα της αβεβαιότητας και του κινδύνου. Τονίζοντας μας την δύσκολη θέση που βρίσκεται ολόκληρη η ανθρωπότητα, αυτή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Στην αστρολογική μοίρα που βρίσκεται η Σελήνη υπάρχει ένας απλανής αστέρας με την ονομασία Edasich, με τον θρύλο που τον θέλει ως τον «δράκο ή όφι» που φύλαγε τα χρυσά μήλα στον κήπο των εσπερίδων, το όνομα του Λάδωνας! Οι γίγαντες στην μάχη τους με τους θεούς του Ολύμπου τον είχαν σύμμαχο και τον πέταξαν στον πόλεμο εναντίων των Θεών. Αυτόν τον «δράκοντα» άρπαξε η θεά Αθηνά και τον τοποθέτησε στο ουράνιο στερέωμα ως αστερισμό, για να μην μπορεί να κάνει πια κακό στους Θεούς.
Είναι το φίδι, ο “Πύθωνας” που σκότωσε ο θεός Απόλλωνας μετά από τον κατακλυσμό.
Έχει φύση Κρόνου/ Άρη και δίνει μια συναισθηματική και καλλιτεχνική χροιά με ένα διεισδυτικό αναλυτικό μυαλό, δίνοντας πολλά ταξίδια και μετακινήσεις, φιλίες αλλά και κίνδυνο ληστείας και δηλητηρίασης….Ο μύθος λέει ότι όταν ένας κομήτης βρισκόταν εδώ, το δηλητήριο διασκορπίστηκε σε όλο τον κόσμο….
Συνδέεται με το εβραϊκό γράμμα Mεμ מ το οποίο υποδηλώνει το νερό και αντιπροσωπεύει τη ροή και τις αλλαγές που επιφέρουν τον θάνατο.
Έχει αριθμητική αξία τον αριθμό 40, τον αριθμό της ολοκλήρωσης κατά την εβραϊκή παράδοση, που συνδέεται με τον αριθμό 13 στις κάρτες Ταρώ που είναι ο «θάνατος».
Η Σελήνη βρίσκεται κοντά στον Νότιο Δεσμό, βοηθώντας μας να αποφύγουμε τυχόν λάθη και οπισθοδρόμηση στο παρελθόν.
Μια Σελήνη που έχει λαχτάρα ψυχής για καλλιτεχνία, αλλά και δικαίωση. Μια δικαίωση για ότι αφορά εφήβους, παιδιά, καλλιτέχνες, γυναίκες και θα πρέπει να δώσει έναν μεγάλο αγώνα, γιατί απέναντι της στέκονται όλοι οι πλανήτες κόντρα στα πιστεύω και στα θέλω της.
Είναι η ίδια η ψυχή, είναι η μάνα, είναι η γυναίκα, είναι η θηλυκή «Θεά», που το επόμενο διάστημα θα πρωταγωνιστήσει για να δώσει τους δικούς της αγώνες, κόντρα σε όλους και σε όλα.
Το Μεσουράνημα στις 9◦ 34΄ του Υδροχόου στην «μοίρα της Μεγάλης Ορμητικότητας» μιας ορμητικότητας με προοδευτικές ιδέες, που θα επιφέρει τρομακτικές πνευματικές αλλαγές
Θα μεταμορφωθούν εντελώς οι σχέσεις της συλλογικότητας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ θα μελετηθεί πολύ το διάστημα όσο ποτέ πριν, εντείνοντας όμως την τάση για ισχυρογνωμοσύνη και επιμονή, ισχυρή κοινωνική συνείδηση, ανάγκη για επιμόρφωση με κρίσεις παγκόσμιες και ιστορικά σημαντικές στιγμές.
Ο Ωροσκόπος στην αρχική μοίρα των Διδύμων, δίνει το χρώμα της εξυπνάδας, της ευελιξίας, της προσαρμοστικότητας, της νευρικότητας, της αλλαγής, της ανυπομονησίας και της ανάγκης για επικοινωνία. Υπάρχουν σημαντικά μαθήματα που πρέπει να λάβουμε για να ολοκληρωθούμε.
Μια ολοκλήρωση όμως που θα έρθει μέσω της ανάπτυξης, που αφορά την νοητική αντίληψη, μέσω των ικανοτήτων αλλά και της διάσπασης!
Το χαρακτηριστικό θα είναι η αναποφασιστικότητα και η αδυναμία στην εκπλήρωση πραγμάτων, δείχνοντας μας ότι αυτό που έχει αρχίσει να γίνετε πράξη ενδέχεται να αλλάξει…
Εκεί λοιπόν κοντά στον ωροσκόπο σχηματίζει μια σύνοδο ο Ουρανός με τον Δια στον Ταύρο. Προμηνύοντας θέματα ασφάλειας τραπεζικών συστημάτων, αλλά και αλλαγές σε θέματα οικονομικών, υλικών αγαθών αλλά και τροφής!
Το επόμενο χρονικό διάστημα, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων θα έρθει αντιμέτωπος με λοιμό και καταστροφή με ότι συνεπάγετε αυτό! Μεγάλα μυστικά και «μυστήρια» του σύμπαντος θα μας απασχολήσουν. Ενώ οι ξαφνικές και απρόβλεπτες μεγάλες καταστάσεις, θα μας κρατάνε σε μια συνεχή εγρήγορση.
Οι Δεσμοί της Σελήνης στον έκτο οίκο (κακή Τύχη) και δωδέκατο οίκο (κακός Δαίμων), ο ένας δίπλα στην Σελήνη και ο άλλος δίπλα στον Χείρωνα και τον Ερμή ως (ψυχοπομπό), μας δείχνουν τον πόνο που θα βιώσουμε το επόμενο διάστημα, καθώς και την είσοδο και έξοδο ψυχών που θα πραγματοποιηθεί. Ενώ θέματα υγείας θα μας ταλαιπωρήσουν, καθώς και προβλήματα με εκπαίδευση, χώρους θεάματος, συγκέντρωσης, διασκέδασης και ζητήματα που θα αφορούν γυναίκες παιδιά και νέους ανθρώπους.
Η εγκληματικότητα, οι στρατιωτικές κινητοποιήσεις, οι κακοποιήσεις και η καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα είναι καθημερινό θέμα στα δελτία ειδήσεων.
Κλοπές πολλές θα σημειωθούν το επόμενο διάστημα, απάτες, υπερβολές, αναστάτωση μεγάλη, εκρήξεις και πυρκαγιές.
Σε παγκόσμιο επίπεδο θα έχουμε δραστηριότητες οι οποίες όμως θα επιφέρουν μεγάλες ανθρώπινες απώλειες, που θα προκαλέσουν ένα σοκ!
Σκάνδαλα που πιθανόν θα συνδέονται με γυναικεία πρόσωπα καθώς και νέους ανθρώπους.
Θα υπάρξει εξέγερση πλήθους, γρήγορη λήψη αποφάσεων με επαναστατική και εκρηκτική διάθεση, ενώ κάποιο άτομο που έχει να προσφέρει στην ανθρωπότητα πιθανόν να βάλει ένα λιθαράκι στα πολιτικά θέματα.
Θα προκύψουν μεγάλες αλλαγές σε θέματα διανοητικής και πνευματικής ελευθερίας, ενώ η προπαγάνδα, οι ψεύτικες ειδήσεις και η αύξηση των ψυχοσωματικών ασθενειών θα είναι καθημερινά φαινόμενα.
Θα συμβούν θαλάσσια ατυχήματα και πνιγμοί, προβλήματα με θαλάσσια σύνορα, νεροποντές, δυσάρεστα συμβάντα, γεωφυσικά φαινόμενα και ο κίνδυνος μολύνσεων θα είναι μεγάλος.
Θα μας απασχολήσουν θέματα που θα αφορούν θρησκευτικές κοινότητες, πολλά εγκλήματα, αθλιότητα των μαζών, επιδημίες, έλλειψη ύδατος, ξηρασίες (τα επόμενα χρόνια το νερό θα μας απασχολήσει σε όλες του τις μορφές), εξασθένηση οργανική και σωματική των ανθρώπων.
Η πολυαστρία στο ζώδιο των Ιχθύων και το τονισμένο πρώτο Ανατολικό τεταρτημόριο του χάρτη, μας δείχνει μια εσωστρέφεια να μας χαρακτηρίζει και να προσπαθούμε να χτίσουμε έναν τοίχο προστασίας γύρω μας.
Τι τραγικό όμως, το σώμα, το μυαλό, τα συναισθήματα μας, η αγάπη, η φαντασία και τα όνειρα μας, με την δράση μας που την χαρακτηρίζει ο Άρης ο οποίος είναι και ο μεγάλος κακεργέτης του ωροσκοπίου και γίνεται ακόμα πιο δυσμενής και καταστροφικός γιατί βρίσκεται σε σύνοδο με τον κακεργέτη Κρόνο, όλα αυτά μαζί και η ψυχή μας απέναντι, να παλεύει για τα δικά της πιστεύω και τις δικές της αξίες και να χτυπιέται καθημερινά σε έναν άνισο αγώνα επιβίωσης, δικαιοσύνης και διάκρισης. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι αν χάσουμε την ψυχή μας και τον δρόμο μας, έχουμε χάσει τα πάντα!

ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΨΗ
Tindouf ALGERI.
Tamanrasset ALGERI.
× Brussel/Bruxelles BELGI.
Namur BELGI.
Antwerpen/Anvers BELGI.
Liège/Luik BELGI.
× Porto-Novo BENIN
- Cotonou BENIN
Sault-Ste-Marie CAN:ONTA
Yumen CH:GAN
Qamdo/Chamdo CH:XZ
Pukapuka COOK.IS.
× San-José COS.RICA
Pinar-del-Rio CUBA
× Suva FIJI
- Dijon FRA:BOUR
Rheims/Reims FRA:CHAM
- Châlons FRA:CHAM
- Montpellier FRA:LANG
Avignon FRA:PROV
- Marseille FRA:PROV
- Lyon FRA:RHON
Qaqortoq/Julienhaab GREENLA.
Banda-Aceh INDONE.
Agadir MAROC.
Cozumel MEX:QUIN
Mandalay MYANMAR
× Yangon/Rangoon MYANMAR
Pathein/Bassein MYANMAR
- Amsterdam NEDERL.
Helder NEDERL.
× Hague/Haag/Haye NEDERL.
Rotterdam NEDERL.
Eindhoven NEDERL.
Granada NICARA.
× Managua NICARA.
< Lagos NIGERIA
Bergen NORW.
Karlstad SWEDE.
× Nukualofa TONGA
× Fongafale/Funafuti TUVALU
- Montgomery US:ALABA
Huntsville US:ALABA
Birmingham US:ALABA
- Dover US:DELAW
Pensacola US:FLORI
- Tallahassee US:FLORI
Columbus US:GEORG
- Atlanta US:GEORG
Macon US:GEORG
Chicago US:ILLIN
Gary US:INDIA
Fort-Wayne US:INDIA
- Frankfort US:KENTU
Grand-Rapids US:MICHI
Kalamazoo US:MICHI
- Lansing US:MICHI
Saginaw US:MICHI
Ann-Arbor US:MICHI
Marquette US:MICHI
Flint US:MICHI
Syracuse US:N.YOR
Cincinnati US:OHIO
Dayton US:OHIO
Knoxville US:TENNE
- Nashville US:TENNE
Green-Bay US:WISCO
Milwaukee US:WISCO
+ Mata-Utu WAL-FUTU
Δωροθεα Κλωναρη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια