Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΗΠΑ 2024…Έντονα φυσικά φαινόμενα;

USA 2024…Strong natural phenomena
Οι ΗΠΑ μπαίνουν σε μια περίοδο 7ετίας απόλυτης εσωστρέφειας με κυρίαρχα θέματα το πολιτικό, το πολιτειακό, το οικονομικό  και το μεταναστευτικό, ενώ θα πρέπει να περιμένουμε και σημαντικά γεωφυσικά φαινόμενα.

Στο άρθρο αυτό θα ασχοληθούμε με το κατά πόσο θα πρέπει να περιμένουμε κάποιο ισχυρό γεωφυσικό φαινόμενο στις ΗΠΑ, τόσο ισχυρό ώστε να επηρεάσει τις εξελίξεις.

Ξεκινώντας από τις αστρολογικές εξισώσεις θα επικεντρωθώ σε μια, με διπλή και ίσως και τριπλή ερμηνεία. [Πλούτωνας ηλιακού τόξου στον Ζυγό 135ο γεν Σελήνη στον Υδροχόο]

Η μία ερμηνεία θα μπορούσε να είναι "Αμφιλεγόμενες ως προς τις προθέσεις τους διασημότητες που δεν έχουν το καλό της Ανθρωπότητας κατά νουν, προκαλούν καταστροφές αγροτικών και οικονομικών κέντρων προκειμένου να προκαλέσουν λαϊκή εξέγερση"

Και η άλλη ή και συμπληρωματική "Σεισμική η και Ηφαιστειακή δραστηριότητα προκαλεί καταστροφές σε αγροτικά και οικονομικά κέντρα που με την σειρά τους έχουν σαν αποτέλεσμα την λαϊκή εξέγερση επειδή η Ηγεσία της Χώρας - αδυνατώντας να επιλύσει τα προβλήματα που δημιουργούνται στην Χώρα από τις καταστροφές - υιοθετεί ολοκληρωτικής μορφής μέτρα διοίκησης "

Επομένως οι ερμηνείες της εξίσωσης αυτή μας μιλάνε για φυσικά η επίκτητα φυσικά φαινόμενα με πιθανές αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις για την Χώρα.

Στην συνέχεια θα πρέπει να προβληματιστούμε ως προς το κατά πόσο οι Εκλείψεις συμβάλλουν στην ενεργοποίηση σεισμικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε τον περασμένο χρόνο στο περιοδικό Nature Geoscience και το οποίο άρθρο συντάχθηκε από την ερευνητική ομάδα του Ιάπωνα καθηγητή Dr. Satoshi Ide εξετάσθηκε και υποστηρίχτηκε η υπόθεση εργασίας πως σε περιόδους αυξημένης έντασης αλληλοεπηρεασμού πλανητικών σωμάτων (tidal stresses)  - όπως συμβαίνει στις περιόδους εκλείψεων και πανσελήνων  - παρατηρείται το φαινόμενο των σεισμικών δονήσεων σε περιοχές που οι τεκτονικές πλάκες συγκρούονται, με την υποσημείωση πως τέτοιος συσχετισμός - ανάμεσα στην εκλείψεις και στους σεισμούς - παρατηρείται μόνο σε μεγάλους σεισμούς (π.χ. 2004 Sumatra, 2010 Chile,    και 2011 Tohoku) [1].

Και πάμε τώρα να δούμε ποιες εκλείψεις έχουν δώσει σεισμούς στις ΗΠΑ στο παρελθόν ειδικά και επειδή το κλίμα για τις ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα βαρύ εξ αιτίας της υπερσυγκέντρωσης των εκλείψεων πάνω στις ΗΠΑ.
USA 2024…Strong natural phenomena
Οι Ηλιακές Εκλείψεις του 8/2017, του 10/2023 και η επερχόμενη του 4/2024 αλληλεπιδρούν,  σχηματίζοντας ένα 'τρίγωνο' μεταξύ τους και βάζουν τις ΗΠΑ στο μάτι του κυκλώνα τόσον όσον αφορά σε γεωφυσικά φαινόμενα όσο και σε γεωπολιτικά.

Η  Έκλειψη του 8/2017 έγινε πάνω στο ρήγμα της Νέας Μαδρίτης στο Μισούρι που τον Φεβρουάριο του 1812 έδωσε καταστροφικό σεισμό μεγέθους 8.6. Η 'Έκλειψη του 4/2024 ακολουθεί μια γραμμή που τέμνει την γραμμή της Έκλειψης του 10/ 2023 στην περιοχή  Jeff Davis County  Texas - που το 1931 είχε δώσει ένα σεισμό μεγέθους 6,0 ριχτερ - και την γραμμή της Έκλειψης του 8/2017 στην περιοχή της Νέας Μαδρίτης στο Μισούρι , που στο παρελθόν είχε δώσει καταστροφικό σεισμό (7/2/1812 Μ7,4 -8,6). Αν γυρίσουμε πίσω και δούμε τις εκλείψεις της 16/6/1806 και 17/9/1811 θα δούμε πως τα ίχνη των εκλείψεων τέμνονται πάνω στο ρήγμα της Νέας Μαδρίτης
USA 2024…Strong natural phenomena
Και ο μεγάλος σεισμός των 8,6 Ριχτερ του 2/1812 έγινε μέσα στα όρια ισχύος της Έκλειψης της 17/9/1811!!

Επί πλέον το ίχνος της 'Έκλειψης του 10/2023 και του 8/2017 τέμνονται στον χώρο των Βορειο-δυτικών ΗΠΑ (Cascadia Subduction Zone) που στο παρελθόν έχει δώσει μεγάλους σεισμούς  - 1/1700 9,0 Ριχτερ, 11/1873 ισχύς 6,75 Ριχτερ - και όπου το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) περιμένει ένα σεισμό μεγαλύτερο από 8,0 Ριχτερ στα επόμενα 50 χρόνια που θα προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στο Portland  και στο  Seattle, ενώ κάθε 500 χρόνια μπορεί να δώσει σεισμό 9,0 + Ριχτερ. 
USA 2024…Strong natural phenomena
Επί πλέον βλέπουμε πως το ίχνος της Έκλειψης της 18/2/1700 - ο σεισμός των 9,0 Ρίχτερ έγινε στις 26/1/1700 και είναι μέσα στα όρια ανοχής επηρεασμού από την Έκλειψη που ακολούθησε - τέμνει το ίχνος της Έκλειψης του 10/2023 περίπου στο ίδιο σημείο με το ίχνος της Έκλειψης του 8/2017

 Στην συνεχεία το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα αποτελεί συνέχεια προς τα Νότια του τεκτονικού ρήγματος Cascadia και αυτό σημαίνει πως υπάρχει η περίπτωση ενεργοποίησης του αν ενεργοποιηθεί το ρήγμα Cascadia.To ρήγμα του Αγίου Ανδρέα μπορεί να δώσει σεισμό 8,0+ Ρίχτερ με πιθανότητα 7% και 7,0 + Ρίχτερ με πιθανότητα 75% ενώ έχει  καθυστερήσει να δώσει ένα μεγάλο γεγονός για πάνω από 500 χρονιά

Αν οι συλλογισμοί αυτοί είναι σωστοί θα πρέπει να περιμένουμε ένα διπλό σεισμό στις δυτικές ΗΠΑ που θα επηρεάσει και τον δυτικό Καναδά και ένα σεισμό κατά μήκος του ρήγματος Jeff Davis του Τέξας και New Madrid του Μισισίπι.

Πέρα όμως από την περίπτωση της σεισμικής δραστηριότητας, σύμφωνα με άλλους επιστήμονες υπάρχει στατιστικά σημαντικός συσχετισμός ανάμεσα στην εκλείψεις και στην συμπεριφορά των υδατίνων μαζών [2], αλλά και στην πρόκληση καταστροφικών φαινομένων όπως για παράδειγμα οι τυφώνες κλπ [3]. Θα πρέπει να περιμένουμε επομένως και ισχυρά φυσικά φαινόμενα όπως πλημύρες κλπ που θα εκδηλωθούν κατά μήκος του ίχνους της Έκλειψης.

Τέλος και όσον αφορά στην επίμαχη φράση 'φυσικός η επίκτητος' η φαντασία δεν χρειάζεται πολύ για να οργιάσει

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ


ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια