Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πέθανε ο Ηλίας Λογοθέτης 1939-2024 ηθοποιός

Ηλίας Λογοθέτης ηθοποιός
Ο Ηλίας Λογοθέτης (Λευκάδα, 15.4.1939 - Αθήνα, 28.2.2024) ήταν Έλληνας ηθοποιός

Είχε γεννηθεί στην Λευκάδα το 1939. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες αλλά τελικά τον κέρδισε η τέχνη της σκηνής. Αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης σε παραστάσεις του οποίου έκανε τις πρώτες εμφανίσεις του. 
Στην πορεία των χρόνων είχε μία πυκνή παρουσία στην θεατρική ζωή της χώρας ερμηνεύοντας πλήθος σημαντικών ρόλων του κλασικού και του σύγχρονου ρεπερτορίου, συνεργαζόμενους με πολύ καλούς σκηνοθέτες και έχοντας παίξει σε θιάσους πολύ δημοφιλών πρωταγωνιστών . Πολλοί θυμούνται τις ερμηνείες του σε αριστοφανικές κωμωδίες στο Φεστιβάλ Επιδαύρου, είδος που του πήγαινε πολύ.

Συμμετείχε στην διανομή αρκετών ταινιών μάλιστα πήρε Βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τις ταινίες «Βαβυλωνία» το 1970 και για «Τα παιδιά της χελιδόνας» του Κ. Βρεττάκου το 1988.
Στο αρχείο της ΕΡΤ υπάρχουν πολλές εκπομπές του Θεάτρου της Δευτέρας στις οποίες συμμετείχε. Έπαιξε ακόμη στις σειρές «Έκτο ανακριτικό γραφείο» του Νίκου Φώσκολου, «Ο θυρωρός» του Κώστα Πρετεντέρη, «Το μινόρε της αυγής», «Ο κίτρινος φάκελος», «Σιγά, η πατρίδα κοιμάται», «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», «Ο ιός του πατέρα» και άλλες.
Σύζυγός του είναι η ηθοποιός Μαρία Ζαχαρή και γιος του ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο οποίος ακολούθησε και αυτός την υποκριτική.

Απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών στις 28 Φεβρουαρίου 2024

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια