Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Arabian Horse Day / Ημέρα Αραβικού Αλόγου

#NationalArabianHorseDay
Τα αραβικά άλογα γεμίζουν τους ιδιοκτήτες τους με πάθος ίσο με αυτό που έχουν για τα αγαπημένα μέλη της οικογένειας. Έτσι, κάθε μέρα γι 'αυτούς είναι η Εθνική Ημέρα Αραβικού Αλόγου. Ωστόσο, στις 19 Φεβρουαρίου, το αραβικό άλογο αναγνωρίζεται ως μια από τις πιο δημοφιλείς ράτσες στον κόσμο.
Όταν θέτει την ερώτηση, "Ποια ράτσα αλόγων αποτελεί παράδειγμα της ομορφιάς, της χάρης, της αντοχής, της αθλητικής ικανότητας, της προσαρμοστικότητας, της υπερηφάνειας, της φινέτσας, της ευελιξίας και των συναισθηματικών συνδέσεων με το αντίστοιχο ανθρώπινο", το αραβικό άλογο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Από το μέλος της οικογένειας της αυλής μέχρι το άλογο Champion show, το αραβικό άλογο ταιριάζει σε κάθε ικανότητα που μπορεί να φανταστεί κάποιος. Η μοναδική τους ιστορία και το χαρακτηριστικό σχήμα του κεφαλιού τους τα καθιστούν επίσης μια από τις πιο εύκολα αναγνωρίσιμες ράτσες αλόγων.

ΙΣΤΟΡΊΑ ΑΡΑΒΙΚΟΎ ΑΛΌΓΩΝ
Η προέλευση του αρχαιότερου καθαρόαιμου αραβικού αλόγου στον κόσμο χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πίσω στην Αραβική Χερσόνησο. Οι Βεδουίνοι, μέλη της φυλής της Αραβίας, πιστεύεται ότι είναι οι πρώτοι που εξημέρωσαν το αραβικό άλογο, δημιουργώντας μια αρμονική σχέση σε περιόδους ειρήνης και πολέμου, ένα άλογο καλοσυνάτο, γρήγορο στη μάθηση και πρόθυμο να ευχαριστήσει, ενώ επίσης επιδεικνύοντας υπέρτατη αντοχή και ταχύτητα. Σύμβολο της στρατιωτικής ισχύος, οι ανάγκες του ιππικού οδήγησαν στη διάδοση της φυλής σε όλο τον κόσμο. Ακόμα, σήμερα, το αραβικό άλογο διατηρεί όλες αυτές τις επιθυμητές ιδιότητες που το έκαναν τόσο πολυπόθητο. Το Arabian είναι επίσης το θεμέλιο για πολλές άλλες γνωστές ράτσες όπως το Thoroughbred, το Quarter Horse, το Morgan και το American Saddlebred.

ΓΕΓΟΝΌΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΑΒΙΚΌ ΆΛΟΓΟ
• Πέρα από τη μοναδική ομορφιά και τα αθλητικά του χαρακτηριστικά, ο Άραβας είναι επίσης γνωστός για το δέσιμο με τους ανθρώπους και την πιστή του διάθεση.
• Διακρίνεται για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, οι λάτρεις αναγνωρίζουν αμέσως το λαμπερό πρόσωπο και την ψηλή ουρά του Άραβα. Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν φαρδιά μάτια, μεγάλα ρουθούνια, τοξωτό λαιμό και εύκολο βηματισμό.
• Υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο αραβικά άλογα σε 62 χώρες, με τις ΗΠΑ να έχουν περισσότερα από τα μισά.
• Η μέση διάρκεια ζωής των αραβικών αλόγων είναι 25-30 χρόνια.
• Αξιοσημείωτοι Άραβες ιδιοκτήτες αλόγων περιλαμβάνουν τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, τον Τζορτζ Ουάσιγκτον, τον Γουέιν Νιούτον, τον Πάτρικ Σουέιζι και τη Σάνια Τουέιν.

Το αραβικό άλογο άντεξε για χιλιάδες χρόνια. Αυτός είναι μόνο ένας λόγος που τους αγαπούν και τους θαυμάζουν τόσο πολύ. Είναι επίσης πιστοί σύντροφοι σε μικρούς και μεγάλους. Τα αραβικά άλογα προσφέρουν επίσης ατελείωτες ευκαιρίες για να είστε δραστήριοι και να γνωρίσετε νέους ανθρώπους. Ο καθένας μπορεί να έχει ένα στη ζωή του.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια