Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πλήρως προσβάσιμα σε ΑμεΑ τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία

«Η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία είναι πρωτίστως ένα ζήτημα, το οποίο ανάγεται στην ποιότητα της δημοκρατίας και αποτελεί μια βασική κυβερνητική πολιτική. Είναι ο πιο σημαντικός δείκτης για την ποιότητα της ουσιαστικής δημοκρατίας, και στόχος είναι οι συμπολίτες μας να κατακτήσουν επιτέλους την θέση που δικαιούνται στην καθημερινή μας ζωή»,
δήλωσε η Χριστίνα Αλεξοπούλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της υποεπιτροπής της Βουλής για τα Θέματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Η αρμόδια Υφυπουργός Μεταφορές ανακοίνωσε ότι από την 1η Φεβρουαρίου στην ιστοσελίδα της ΣΤΑΣΥ θα υπάρχει ενεργό link, το οποίο θα ενημερώνει τα Άτομα με Αναπηρία για τυχόν βλάβες στους σταθμούς, που έχουν επίδραση στην προσβασιμότητά τους.
Η κα Αλεξοπούλου υπογράμμισε ότι ο νέος Κανονισμός των Επιβατών προβλέπει ότι τα άτομα με αναπηρία ή με μειωμένη κινητικότητα δικαιούνται να επιβιβαστούν, χωρίς καμία άμεση ή έμμεση διάκριση, στα δημόσια οδικά μέσα μεταφοράς (Λεωφορεία και Τρόλεϊ), καθώς επίσης και στα μέσα Σταθερής Τροχιάς (Μέτρο, Τραμ).

Παράλληλα υποστήριξε ότι μέχρι το 2026 θα κυκλοφορούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 1.300 νέα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, τα οποία θα είναι πλήρως προσβάσιμα στα ΑμεΑ, ενώ τα πρώτα 250 λεωφορεία αναμένονται μέχρι το τέλος Απριλίου. «Θέλουμε να αλλάξουμε την κουλτούρα, τον τρόπο που βλέπουν οι πολίτες τα ΜΜΜ, δημιουργώντας πιο ασφαλείς, πιο πράσινες μεταφορές».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια